Roope Salminen, Mikko Penttilä, Ernest Lawson ja Veera Lehtinen improavat uudessa tv-ohjelmassa. Kuva: MTV3
Roope Salminen, Mikko Penttilä, Ernest Lawson ja Veera Lehtinen improavat uudessa tv-ohjelmassa. Kuva: MTV3

Telkkarissa on nähty liuta improvisaatio-ohjelmia ennenkin, mutta uuden Älä jäädy-ohjelman tekijät antavat tuotokselleen laatutakuun.

IS TV-LEHTI: Improvisaatioviihde jaksaa uusiutua Suomen huumorimaassa. Nyhjää tyhjästä, Putous, Vino Show, Tripla ja Vedetään hatusta eivät suinkaan vielä riitä. Uusin lisäys on Älä jäädy, jossa taas heittäydytään, laitetaan likoon ja astutaan alttiiksi tietämättä lainkaan, mitä tuleman pitää.

Vieläkö jaksaa viehättää?

Ainakin porukassa on freesiä otetta, vaikkakin Putouksesta tuttuja hahmoja riittää. Näyttelemässä ovat Ernest Lawson, joka toimii myös juontajana, sekä Roope Salminen, Mikko Penttilä ja nuorena lupauksena lanseerattu Veera Lehtinen. Yhteishenki tuntuu toimivan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Motivaatiot vuorottelevat sen välillä, miten kaverin saa pulaan tai vaihtoehtoisesti pelastettua, tuumasivat tekijät lehdistötilaisuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mukaan on tulossa myös yllätysvieraita, joista näyttelijöillä ei ole tietoa etukäteen.

Tekijät antavat laatutakuun. Tarkoituksena on tehdä hyvää improa.

Lisäksi tunnelmaa luo ”yhden hengen superbändi” eli musiikista vastaava Suvimarja Halmetoja, joka improvisoi äänimaailmoja yhtä nopealla reagoinnilla kuin itse improajat.

Tekijät antavat laatutakuun. Tarkoituksena on tehdä hyvää improa.

Salminen, jolla itsellään on kymmenen vuoden improteatterikokemus, kertoo ihmisten valikoituneen mukaan juuri taitojensa vuoksi. Esimerkiksi Lawsonin taustaan kuuluu pitkä ura Improryhmä Kolinassa.

Toivottavasti lupaus pitää. Improvisaatio on laji, jossa on haastavaa olla tasalaatuisen hyvä. Toisaalta yleisö on helppo ottaa haltuun, mikä on yksi improvisaatio-ohjelmien suosion syy. Moni samastuu näyttelijöiden haastehetkiin ja kuvittelee itsensä lavalle sanoissa sekoilemaan.

Parhaimmillaan improvisaatio on liki hauskinta, mitä viihde voi tarjota. Tekijöistä on kiinni, toimiiko rytmi ja naurattaako tarpeeksi. Joskus eniten naurattaa juuri se, että vastanäyttelijä jäätyy.

Älä jäädy, MTV3 la klo 21.00

kyllästynyt

Toivottavasti syvä-jäätyy, olen lopullisesti kyllästynyt häneen! Toivon Aku Hirviniemen pysyvän poissa ruudusta jatkossakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla