Amy Poehler ja Tina Fey ovat lapsettomuuskomedian äänekkäät ja ärsyttävät naiset. Kuva: TV5
Amy Poehler ja Tina Fey ovat lapsettomuuskomedian äänekkäät ja ärsyttävät naiset. Kuva: TV5

Koomikko Tina Fey esittää Katea, jonka kohtu on kehno. Siispä kohdunvuokraukseen!

Nyt kannattaa 30 Rockin, Saturday Night Liven ja Tervetuloa Ruotsiin -sarjan (sekä vauvakomedioiden) ystävien suunnata katse TV5-kanavalle. Tina Fey ja Amy Poehler ovat pääkaksikko, erilaisten naisten äänekäs duo.

Kate (Fey) on 37-vuotias uratykki, jonka perheunelma on romahtanut kiireeseen ja palkkatilin kasvatukseen. Hän vilkuilee ahnaasti toisten vauvoja ja päättää hankkia beiben yksin, sillä aika ei riitä kunnollisen miehen metsästämiseen. Lääkärillä on kuitenkin huonoja uutisia.

Katen kohtu on kehno, eikä keinoksi jää kuin lainakohdun vuokraaminen. Sigourney Weaverin näyttelemä sijaissynnyttäjäfirman pomo on tehokas ja löytää oivan raskautujan nopeasti. Angie (Poehler) on valmiina tehtävään, josta pian muodostuu hyvin kokonaisvaltainen. Angie on lähiön villikkoblondi, jota kiinnostaa vain kohturaha, kunnes vuokraustehtävä alkaa muuttaa muotoaan. Samaan asuntoon päätyvät Kate ja Angie hyppivät toistensa nokille: Angieta ei huvita syödä terveellisesti, Kate kyttää tulevan lapsensa jokaista liikettä.

Sivurooleissa nähdään muun muassa Greg Kinnear ja Steve Martin. Kinnear edustaa elokuvan romantiikkaa, Martin hörhöä henkisyyttä, josta on hankala saada tolkkua.

Kumpikin naishahmo on ärsyttävä, mutta molemmista saadaan esiin myös sympaattisempia puolia.

Michael McCullers, joka tunnetaan Austin Powers -elokuvien ja Saturday Night Liven yhtenä käsikirjoittajana, on ohjannut perheenlisäyskomedian höntillä otteella. Leffa viihdyttää, mutta romanttisen komedian peruskliseet tekevät katselukokemuksesta onton. Hersyvän naurun hetkiä on vain vähän.

Fey ja Poehler hoitavat roolinsa suvereenisti ja napakalla ammattitaidolla. Kumpikin naishahmo on ärsyttävä, mutta molemmista saadaan esiin myös sympaattisempia puolia.

Lapsettomuuden rankat teemat ovat niin esillä niin keveästi, että mitä luultavimmin se voi ärsyttää niitä, joilla on oikeasti lisääntymisongelmia.

Baby Mama, TV5 to 5.1. klo 21

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00