Maailmaa järkyttää äkilliset, väkivaltaiset eläinhyökkäykset. Isaac White ja James Wolk tähdittävät 13-osaista uutuutta. Kuva: Sub
Maailmaa järkyttää äkilliset, väkivaltaiset eläinhyökkäykset. Isaac White ja James Wolk tähdittävät 13-osaista uutuutta. Kuva: Sub

Safariopas törmää savannilla uhkaavasti käyttäytyviin leijoniin. Los Angelesin eläintarhasta karanneet leijonat surmaavat kolme ihmistä. Liittyvätkö tapaukset toisiinsa?

Ihmiset metsästävät ja vangitsevat eläimiä, sulkevat niitä häkkeihin pällisteltäviksi, kesyttävät niitä lemmikeiksi, tekevät kivuliaita eläinkokeita, tuhoavat luonnonvaraisten eläinten asuinympäristöjä ja myrkyttävät niiden ruoan. Nyt eläimet ovat saaneet tarpeekseen. Siinä on suurin piirtein Subin uuden jännärisarjan teema.

Zoo alkaa kahdella mantereella kahden eri päähenkilön silmin. Afrikan Botswanassa safariopas Jackson Oz (ihana James Wolk) törmää oudon aggressiivisesti käyttäytyviin leijoniin. Myös Los Angelesissa leijonat aiheuttavat ensimmäiset huolenväreet karatessaan eläintarhasta. Niiden käytöstä tutkii nuori naisreportteri Jamie Campbell (Kristen Connolly).

Ensimmäisen jakson perusteella saattaa mennä hetki, ennen kuin nämä kaksi tarinalinjaa yhtyvät.

Zoo on jännittävä ja viihdyttävä, mutta muutama asia siinä myös ärsyttää. On esimerkiksi aika kliseistä, että ensimmäisenä ihmisiä alkavat hoitaa pois päiviltä juuri urosleijonat, nehän mielletään eläinten kuninkaiksi. Mutta luonnossa ne ovat haareminjohtajia, jotka antavat naaraiden hoitaa metsästyksen. Zoossa kuitenkaan kukaan ei ihmettele laumassa metsästäviä uroksia.

Ja sitten on vielä se juttu, että tekee kovasti mieli olla eläinten puolella.

Sarja perustuu bestsellerkirjailija James Pattersonin romaaniin.

Zoo, Sub ti 18.8. klo 21.00

Lue myös:

Tanskalaisessa eläintarhassa ihmiset pannaan koppeihin

Pako-sarja tekee paluun: uudella kaudella mukana iso yllätys

Hysteriaa ja pettymystä! 8 tunnetilaa, joita hyvän tv-sarjan katsominen synnyttää

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.