Dramatisoitu dokumentti kuvaa, millaisiin ongelmiin liian sinisilmäiset netin käyttäjät voivat joutua. Kuva: Frii
Dramatisoitu dokumentti kuvaa, millaisiin ongelmiin liian sinisilmäiset netin käyttäjät voivat joutua. Kuva: Frii

Kaikki ei netissä ole sitä, miltä näyttää – siinä illan tv-dokumentin opetus.

IS TV-LEHTI: FriiD: Virtuaalivainoojat-ohjelman ensimmäinen tarina kertoo keski-ikäinen Jeanettesta, joka oli epätoivoinen. Hän oli avioerossa menettänyt tyttärensä huoltajuuden. Rikas ja väkivaltainen ex-aviomies oli järjestellyt kaiken mielensä mukaan.

Jeanette sattui yhteyteen vanhan koulukaverinsa Anthonyn kanssa, josta oli näköjään tullut komea ja pätevä poliisimies. Ennen kuin nainen huomasikaan, hän oli kertonut Anthonylle suurimman osan elämäntilanteestaan. Anthony lupasi auttaa. Suhteillaan hän sai tietää kaikenlaista ikävää Jeanetten ex-miehestä. Naisen toiveet heräsivät.

Mitä sitten tapahtui? Jotain ikävää, se on selvää ohjelman alusta asti. Kyseessä oli ilmeisesti tyypillinen tapaus, jossa vainooja kietoi uhrin nopeasti houkuttelevaan verkkoonsa, nostatti odotuksia, ja kiristi sitten.

Dramatisoitu dokumentti on rakennettu taitavasti, ja aiheuttaa hieman jopa pelon väristyksiä. Siitä huolimatta, että se on tehty musiikkia, kuvakulmia ja valaistusta myöten samalla kaavalla kuin muutkin tämänkaltaiset ohjelmat. Kaikki on liian siloista ja nopeaa, jotta voisi täysin uskoa ”tositarinoihin”.

FriiD: Virtuaalivainoojat, Frii klo 18.25

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00