Moderni ja nuori Obama oli raikas tuulahdus maan johdossa vuonna 2008.
Moderni ja nuori Obama oli raikas tuulahdus maan johdossa vuonna 2008.

Dokumenttisarja avaa Obaman onnistumisia ja karikoita presidenttikausien aikana.

IS TV-LEHTI: Barack Obaman valinta presidentiksi vuonna 2008 merkitsi miljoonille amerikkalaisäänestäjille uuden aikakauden alkua. Tummaihoinen, rennon huumorintajuinen ja arvoiltaan moderni Obama edusti maan aiempien presidenttien jälkeen raikasta tuulahdusta poliittisissa pöhinöissä. 

Virkaan astumisen hetkellä tammikuussa 2009 ja ensimmäisinä presidenttikuukausinaan Obaman suosio oli huipussaan. Politiikan rokkitähteä odottivat kuitenkin välittömästi jättimäiset haasteet: Yhdysvaltain asuntomarkkinoiden hintakuplan puhkeaminen laukaisi maassa 2007–2008 finanssikriisin, jonka vaikutukset levisivät ympäri maailmaa. 

Neliosainen brittiläinen dokumenttisarja pyrkii selvittämään, kuinka Amerikka on muuttunut sitten Obaman valinnan presidentiksi. Erityisen mielenkiintoisia – ja ajoittain koskettaviakin – ovat Obaman omat kommentit kokemuksista ja tapahtumista viimeisten seitsemän vuoden varrelta. 

Obaman Amerikka, TV1 klo 22.30

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 
 

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.