Iso-Arska tuo Diiliin lisää huumoria. Kuva: Vince Caligiuri / Getty Images / Sanoma-arkisto
Iso-Arska tuo Diiliin lisää huumoria. Kuva: Vince Caligiuri / Getty Images / Sanoma-arkisto

Terminaattori on palannut – ja tällä kertaa häntä kutsutaan kuvernööriksi.

IS TV-LEHTI: Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin korvaaja uudessa julkkisten Diilissä (The Celebrity Apprentice, 2017) on Arnold Schwarzennegger.

Seitsemän kertaa Mr. Olympia -tittelin voittanut itävaltalaissyntyinen kehonrakentaja on nykyään taas näyttelijä. Vuosina 2003–2011 republikaanipoliitikko Schwarzennegger toimi Kalifornian kuvernöörinä kahden kauden ajan.

Tosi-tv-sarjassa hän palaa todennäköisesti tunnetuimman roolinsa Terminator – tuhoaja (1984) päähenkilön lauseisiin. Alkuvuodesta Yhdysvalloissa esitetyn Julkkis-Diilin tunnarissa hän sanoo ”I’m back” – ”Olen palannut” . Lopuksi hän toteaa, ”Sinut on irtisanottu” – ”You’re terminated”.

Toimintaelokuvien supertähden vetovoima ei kuitenkaan riittänyt, sillä tammikuussa Yhdysvalloissa alkaneen sarjan katsojaluvut jäivät pieniksi. Schwarzennegger on myös ilmoittanut, ettei aio jatkaa ohjelmassa enää toista kautta.

Arska itseironisena

Huonot katsojaluvat eivät johdu Diili-isännästä, vaan joko kilpailijoista tai siitä, että formaatti on jo vanhentunut. Itse asiassa itseironinen Arnold Schwarzennegger on huulet tötteröllä puhuneen Trumpin jälkeen erinomainen isäntä.

Huumorintajuinen ja hyväntuulinen Schwarzennegger pitää yllä tunnelmaa. Hän sanoo heti ensimmäisen pudotuksen aikana, että hänen kaudellaan eivät hiljaiset pärjää, vaan riskinottajat. Hän, joka ei ole riskinottaja, ”terminoidaan”, ja pudonnut joutuu nousemaan helikopteriin.

Neuvonantajikseen Arnold Schwarzennegger on valinnut huippumalli Tyra Banksin ja veljenpoikansa, viihdealan lakimiehen Patrick Knapp Schwarzenneggerin.

Ensimmäisessä jaksossa miesten ja naisten tiimit saavat tehtäväkseen esitellä Tyra Banksin kauneustuotteita vetävästi.

Tuttunsa, koomikko Jon Lovitzin Schwarzennegger pistää ruotuun sanomalla, ettei häntä Diilissä kutsuta Arnoldiksi, vaan kuvernööriksi! Saturday Night Livestä muistettu Lovitz on yksi Diilin tunnetuimpia kasvoja. Mukana ovat myös mm. Muhammad Alin tytär, nyrkkeilijä Laila Ali sekä brittiläinen Culture Club -laulaja Boy George.

Diili, MTV3 pe klo 20.00

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.