Kuka saa ja minkä pystin? Kuva: Yle kuvapalvelu
Kuka saa ja minkä pystin? Kuva: Yle kuvapalvelu

Vuoden tärkein ja komein elokuvagaala on täällä taas. Yövirkuille luvassa on kiinnostavia hetkiä.

IS TV-LEHTI: Maailman kuuluisin elokuvapalkinto jaetaan tänä vuonna jo 89. kerran. Näitä kuutta asiaa jännittää siihen asti koko Hollywood:

1. La La Land: Vanhan ajan Hollywood-nostalgiaa, Los Angelesin ikonisia maisemia sekä rakkaustarinan tarjoava nykymusikaali sai 14 Oscar-ehdokkuutta. Sopivan kirpeä romanssi vedonnee äänestäjiin, mutta rikkooko se myös 11 palkintoa saaneiden Ben-Hurin (1959), Titanicin (1997) ja Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu -seikkailun (2003) ennätyksen?

2. Emma Stone: La La Landin tähti voi voittaa roolillaan läpimurron kynnyksellä olevana näyttelijänä ensimmäisen Oscarinsa – ellei sitä vie Elle-draamassa raiskattua esittävä Isabelle Huppert.

3. Meryl Streep: Rääkyvä-äänisen Florence Foster Jenkinsin osa poiki muuntautumiskykyiselle tähdelle jo uran 20. Oscar-ehdokkuuden. Stonen ja Huppertin taiston vuoksi Streep tuskin voittaa, mutta jos hän nousee lavalle, odotettavissa on kovaa kritiikkiä Yhdysvaltain presidenttiöä Donald Trumpia kohtaan – kuten Golden Globe -gaalassa tammikuussa.

4. Politiikka: Trumpin edustamien kovien arvojen sekä tämän määräämien maahantulokieltojen lisäksi Hollywoodia on jo pitkään kuohuttanut mustien Oscar-ehdokkaiden vähyys. Tänä vuonna mustat elokuvantekijät ovat pitkästä aikaa hyvin edustettuina.

5. Mel Gibson: Entinen supertähti joutui epäsuosioon 2000-luvun lopussa möläyteltyään humalassa rasistisia kommentteja. Sotaelokuvan Hacksaw Ridge saamasta kuudesta ehdokkuudesta huolimatta hänen ei odoteta voittavan mitään, mutta kiinnostavampaa on, miten kollegat suhtautuvat häneen nyt.

6. Jimmy Kimmel: Kolme ja puoli tuntia kestävä suora lähetys on tiukka juontorutistus. Riittävätkö talk show -miehen vitsit?

Oscar-gaala 2017: Punainen matto, Yle Teema su klo 2.00

Oscar-gaala 2017, Yle Teema su klo 3.30

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00