Tänään alkavan Suomen Bachelorin uusi bachelor ei vaikuta olevan mikään pelimies.

IS TV-LEHTI: Vähän jännittää, mikä kuuluu tietysti asiaan. Olenhan menossa sokkotreffeille, enkä kenen tahansa miekkosen kanssa, vaan tapaamaan uutta Suomen Bacheloria eli unelmien poikamiestä helsinkiläisravintolaan. Ennakkoon tiedän vain, että hänen nimensä on Tuomas, hän on ammatiltaan lentäjä ja että hänen sydämestään on kamppaillut viime kesänä 19 kaunista nuorta naista. Siinäpä vertailukohtaa kyllikseen, hui!

Tuomas saapuu treffeille hyvin täsmällisesti, kaksi minuuttia ennen sovittua aikaa. Ravintolan edustalla viiltävä pohjoistuuli pöllyttää pientä lumituiskua.

– Onpa romanttinen lumisade! Tuomas virnistää ja halaa.

Vaikuttaa siltä, että Tuomastakin vähän jännittää, mikä on ihan ymmärrettävää julkisuuteen tottumattomalle.

Ensin vähän kuohuvaa

Rohkaisuksi otetaan treffien alkuun hieman kuohuvaa. Se johdattaakin oivalla aasinsillalla Tuomaksen muistelemaan ohjelman kuvauksia Etelä-Afrikassa. Siellä kippisteltiin ahkerasti, kun Tuomas kävi treffeillä matkalle valitsemansa kymmenen naisen kanssa.

Kokemus ei ollut varmasti epämiellyttävimmästä päästä, sillä sitä muistellessaan Tuomaksen silmiin syttyy loiste. Vai johtuuko silmien tuike siitä, että Tuomas kenties löysi ohjelmasta etsimänsä, elämänsä rakkauden? Sitä tietoa saamme odottaa ohjelman loppuun saakka.

”Halusin kuitenkin olla tasapuolinen ja huomioida kaikkia naisia.”

Mutta ainakin rakkautta etsiessä oli hauskaa, vaikka vaikeitakin hetkiä mahtui mukaan.

– Olihan se välillä hankalaa käydä treffeillä monen naisen kanssa, kun oli jo syttynyt tunteita joitakin heistä kohtaan. Halusin kuitenkin olla tasapuolinen ja huomioida kaikkia naisia, Tuomas selittää.

Mitään yksiselitteistä unelmien naista Tuomaksella ei ollut etukäteen mielessään, vaan hän piti mahdollisuudet auki, jotta kemiat voisivat kehittyä eri naisten kanssa.

Tuomas sanoo, että pohtiessaan ohjelmaan osallistumista hän punnitsi hyviä ja huonoja puolia. Tilaisuus löytää aito rakkaus ylitti mahdolliset julkisuuden kirot. Monet sanovat, etteivät hae tosi-tv-ohjelmista julkisuutta. Harvoja heistä uskon täysin, mutta mies vastapäätä vaikuttaa hyvin vilpittömältä, jopa hieman viattomalta.

Unelmien naapurinpoika

Mistä unelmien poikamies sitten unelmoi, muusta kuin rakkaudesta? Ainakin omakotitalosta Pohjois-Espoossa ja farmariautosta – molemmat tulevaa perhettä varten.

Kaiken kaikkiaan Tuomas on helppoa ja hurmaavaa treffiseuraa: fiksu, leppoisa ja huomaavainen. Hän kertoo itsestään avoimen oloisesti, muistaa kysellä treffiseuralaiseltaan asioita ja vitsailee sopivasti.

Tuomas ei vaikuta miltään valtavan egon pelimieheltä.

Tuomas on erilainen kuin ennakkoon odotin, sillä hän ei vastaa käsitystä tyypillisestä tosi-tv-urhosta. Hän ei vaikuta miltään valtavan egon pelimieheltä, vaan mukavalta, melko tavalliseltakin naapurinpojalta, johon monen on varmasti helppo ihastua.

Kenenkään ei siis ole syytä lukita tyttäriään kotiin, sillä tämä unelmien poikamies on oikea unelmien vävypoika.

Viime kauden Bachelor analysoi

Bachelor Suomen jokaista jaksoa ruoditaan sitä seuraavassa puolituntisessa ohjelmassa Bachelor Suomi – tilinteko 28.3. alkaen. Edellisvuoden bachelor Juha Rouvinen analysoi jakson tapahtumia yhdessä IS Tv-lehden toimittajan Katri Utulan kanssa.

Osansa saa niin uusi Bachelor Tuomas Sahimaa kuin hänen sydämestään kilpailevat naisetkin.

Tilinteko alkaa keskustelujaksolla, jossa Utula ja Rouvinen keskustelevat keskenään uudesta bachelorista ja naisten käytöksestä. Kakkosjaksosta alkaen vieraaksi saapuu aina viimeksi tippunut henkilö.

– Osa asioista tulee naisille jopa yllätyksenä, koska he eivät ole aikaisemmin nähneet jaksoja, Katri kertoo.

”Minulle tuli yllätyksenä, miten ilkeitä naiset voivat toisilleen olla.”

Kyyneliäkin on luvassa. Osallistuneet naiset saattavat hämmästyä sitä, millaisena oma käytös näyttäytyy televisiossa.

– Itse on voinut unohtaa, miten on puhunut muista. Se voi olla itsetutkiskelun paikka muutamille.

Katri oli yllättynyt kissatappeluiden määrästä.

– Minulle tuli yllätyksenä, miten ilkeitä naiset voivat toisilleen olla ja millaista kielenkäyttöä käytetään selän takana: kutsutaan toisia bimboiksi ja bitcheiksi.

Bachelor Suomi, Liv ti klo 21.00

Bachelor Suomi – tilinteko, Liv ti 28.3. alkaen klo 22.00

Parinmuodostuksen suurimmat vaikeudet liittyvät seksuaalisen kipinän löytämiseen. Sen vuoksi lähentymistä harjoitellaan Ensitreffit alttarilla -sarjan kulisseissa tarvittaessa asiantuntijan kanssa.

Ensitreffit alttarilla -sarjassa sinkkujen olkapäänä toimii koko kauden ajan joukko rakkauden asiantuntijoita. Nyt viidennellä kaudella mukana ovat seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen, psykologi ja kirjailija Tony Dunderfelt sekä parisuhdekouluttaja Marianna Stolbow.

Sinkut voivat kääntyä tukijoukkojen puoleen milloin tahansa, mutta sarjan kulisseissa tapahtuu myös rakkausvalmennusta, jota ei paljasteta katsojille sarjassa.

”Ollaan reilusti puhuttu seksuaalisuudesta ja siitä, mitä kaikkea se sisältää.”

Tony Dunderfelt on sarjassa asiantuntijana nyt kolmatta kautta. Hän paljastaa Me Naisille, että hän on kaikilla kolmella kaudella järjestänyt ohjelmaan osallistuneille miehille erilaisia kosketusharjoituksia. Hän opettaa miehiä kahdenkeskisesti ymmärtämään naisen psykologiaa.

– Harjoituksiin kuuluu yksinkertaisia vinkkejä siitä, miten naista lähestytään ja kosketetaan – myös seksuaalisella tavalla. Ollaan reilusti puhuttu seksuaalisuudesta ja siitä, mitä kaikkea se sisältää, Dunderfelt kertoo.

Sarjan tuottaja Onerva Österberg on kertonut aiemmin Me Naisille, että seksi ei juurikaan ole osa näkyvää ohjelmantekoa, sillä ohjelmaa ei ole käsikirjoitettu, eikä ennalta ole sovittu, mitä kaikkea siinä käsitellään.

– Olemme tehneet ohjelmaa hyvin pitkälti parien ehdoilla. Meillä on se linja, että jos parit eivät halua puhua asiasta, emme utele siitä, hän sanoo.

Dunderfeltin kosketusharjoituksien ajatus on opastaa ujompia miehiä, jos he eivät tiedä mikä on sallittua tämän kaltaisessa ohjelmassa.

– He voivat myös kysyä minulta apua, että mitä voisi nyt tehdä paremmin, jos seksi ei ole toiminut aiemmissa suhteissa, Dunderfelt sanoo.

”He voivat kysyä apua, mitä voisi nyt tehdä paremmin, jos seksi ei ole toiminut.”

Dunderfeltin mukaan aiempien kausien suhteissa suurimmat kompastuskivet ovat juurikin liittyneet läheisyyden ja kipinän puuttumiseen. Pareilla saattaa olla parinmuodostusvaiheessa paljon yhteistä, mutta valitettavasti papereilla yhteensopiminen ei aina riitä.

– Nykysuhteiden vaikeudet liittyvät siihen, että parien välillä ei ole kipinää. Ennen riitti, että puolisolla oli hyvä työ.

Se on suurin vaikeus myös sarjan ammattilaisten työssä: läheisyyttä ja kipinää ei voi testata etukäteen.

 

Uusi sarja Yliopistollinen eläinsairaala näyttää erilaisia hoitotoimenpiteitä lemmikeille, joista omistajat haluavat pitää hyvää huolta. Ensimmäisessä jaksossa selvitellään koiraneidin kiusallista vaivaa.      

IS TV-LEHTI: Leikkauspöydällä on tiibetinspanieli, jolta otetaan koepalaa maksasta. Jos ei ole itse terveydenhoidon ammattilainen, niin leikkauksen katsominen on usein vaikeaa, oli operaation kohteena ihminen tai eläin – kuten tässä tapauksessa.

Uusi sarja Yliopistollinen eläinsairaala näyttää erilaisia hoitotoimenpiteitä lemmikeille, joista omistajat haluavat pitää hyvää huolta.

– Omistajan kannattaa luottaa itseensä. Osa lemmikeistä osaa peittää huonon kunnon, mutta jos eläimen kanssa tulee olo, ettei kaikki ole niin kuin pitää, on asia hyvä tutkituttaa. Ja vaikka eläin ei valita, mutta esimerkiksi ontuu, niin onhan se oire jostain, sisätauteihin erikoistunut eläinlääkäri Jenni Sukura sanoo.

Alkujaksossa eläinsairaalaan tuodaan weimarinseisoja Elsa, jolla on virtsaamisongelmaa. Vaikka omistaja tietää sen voivan olla ohimenevää, hän tahtoo, että nuori koira tutkitaan kunnolla vakavan taudin poissulkemiseksi.

Ohjelmassa mukana oleva Jenni Sukura on ollut töissä Viikin Yliopistollisessa eläinsairaalassa vuodesta 2012. Sitä ennen hän työskenteli pienemmillä klinikoilla.

– Eläinsairaalassa on runsaasti erityisosaajia, joiden kanssa on hyvä neuvotella eri potilastapauksista. Omaan alaan keskittyminen on myös helpompaa kuin pienellä vastaanotolla, hän kuvailee.

”Viikissä huomasin, että sisätautien selvittäminen ja niiden hoito ovat salapoliisityötä melkein kuin House-sarjassa.”

Pieneläinlääkäriksi Sukura halusi, sillä hän on koiraihminen. Kotona on kaksi parsonrussellinterrieriä.

– Viikissä huomasin, että sisätautien selvittäminen ja niiden hoito ovat salapoliisityötä melkein kuin House-sarjassa, ja ala alkoi kiinnostaa erikoistumismielessä.

Jenni Sukura kertoo, että hänen eksoottisimpia hoidokkejaan ovat olleet joutsenet. Hänen aviomiehensä, eläinlääkäri Okko Sukura puolestaan sai viime joulun alla hoidettavakseen todellisen erityistapauksen, kun Helsingin Sea Lifen sähköankerias Raipe nielaisi taskulampun. Raipen hoito vaati melko erikoisia toimenpiteitä, sillä sen tuottama sähkövirta on hyvin voimakas. Okko Sukura on vaimonsa tavoin mukana uudessa ohjelmassa.

Suomalaisessa eläinsairaalasarjassa meno on ulkomaisiin versioihin verrattuna asiallista, eivätkä tilanteet kuohu. Maallikko voi ihmetellä, miten eläinlääkäri pysyy rauhallisena, kun esimerkiksi pitää lopettaa lemmikin elämä.

– Ilman tunteita ei kukaan eläinlääkäri selviä työstään. Mutta jos eläin on vakavasti sairas, ja ennuste kertoo kärsimyksestä, on sillä oikeus saada lähteä elämästä rauhassa. Eläin ei osaa suunnitella tulevaisuutta ja toivoa, että jospa tästä vielä paranisi. Sillä on rajattu todellisuus, ja se voi olla pelkkää kipua.

Yliopistollinen eläinsairaala, TV2 klo 20.00