Tämän kevään Bachelor on Tuomas. Kuva: Petri Aho / Nelonen
Tämän kevään Bachelor on Tuomas. Kuva: Petri Aho / Nelonen

Tänään alkavan Suomen Bachelorin uusi bachelor ei vaikuta olevan mikään pelimies.

IS TV-LEHTI: Vähän jännittää, mikä kuuluu tietysti asiaan. Olenhan menossa sokkotreffeille, enkä kenen tahansa miekkosen kanssa, vaan tapaamaan uutta Suomen Bacheloria eli unelmien poikamiestä helsinkiläisravintolaan. Ennakkoon tiedän vain, että hänen nimensä on Tuomas, hän on ammatiltaan lentäjä ja että hänen sydämestään on kamppaillut viime kesänä 19 kaunista nuorta naista. Siinäpä vertailukohtaa kyllikseen, hui!

Tuomas saapuu treffeille hyvin täsmällisesti, kaksi minuuttia ennen sovittua aikaa. Ravintolan edustalla viiltävä pohjoistuuli pöllyttää pientä lumituiskua.

– Onpa romanttinen lumisade! Tuomas virnistää ja halaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikuttaa siltä, että Tuomastakin vähän jännittää, mikä on ihan ymmärrettävää julkisuuteen tottumattomalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ensin vähän kuohuvaa

Rohkaisuksi otetaan treffien alkuun hieman kuohuvaa. Se johdattaakin oivalla aasinsillalla Tuomaksen muistelemaan ohjelman kuvauksia Etelä-Afrikassa. Siellä kippisteltiin ahkerasti, kun Tuomas kävi treffeillä matkalle valitsemansa kymmenen naisen kanssa.

Kokemus ei ollut varmasti epämiellyttävimmästä päästä, sillä sitä muistellessaan Tuomaksen silmiin syttyy loiste. Vai johtuuko silmien tuike siitä, että Tuomas kenties löysi ohjelmasta etsimänsä, elämänsä rakkauden? Sitä tietoa saamme odottaa ohjelman loppuun saakka.

”Halusin kuitenkin olla tasapuolinen ja huomioida kaikkia naisia.”

Mutta ainakin rakkautta etsiessä oli hauskaa, vaikka vaikeitakin hetkiä mahtui mukaan.

– Olihan se välillä hankalaa käydä treffeillä monen naisen kanssa, kun oli jo syttynyt tunteita joitakin heistä kohtaan. Halusin kuitenkin olla tasapuolinen ja huomioida kaikkia naisia, Tuomas selittää.

Mitään yksiselitteistä unelmien naista Tuomaksella ei ollut etukäteen mielessään, vaan hän piti mahdollisuudet auki, jotta kemiat voisivat kehittyä eri naisten kanssa.

Tuomas sanoo, että pohtiessaan ohjelmaan osallistumista hän punnitsi hyviä ja huonoja puolia. Tilaisuus löytää aito rakkaus ylitti mahdolliset julkisuuden kirot. Monet sanovat, etteivät hae tosi-tv-ohjelmista julkisuutta. Harvoja heistä uskon täysin, mutta mies vastapäätä vaikuttaa hyvin vilpittömältä, jopa hieman viattomalta.

Unelmien naapurinpoika

Mistä unelmien poikamies sitten unelmoi, muusta kuin rakkaudesta? Ainakin omakotitalosta Pohjois-Espoossa ja farmariautosta – molemmat tulevaa perhettä varten.

Kaiken kaikkiaan Tuomas on helppoa ja hurmaavaa treffiseuraa: fiksu, leppoisa ja huomaavainen. Hän kertoo itsestään avoimen oloisesti, muistaa kysellä treffiseuralaiseltaan asioita ja vitsailee sopivasti.

Tuomas ei vaikuta miltään valtavan egon pelimieheltä.

Tuomas on erilainen kuin ennakkoon odotin, sillä hän ei vastaa käsitystä tyypillisestä tosi-tv-urhosta. Hän ei vaikuta miltään valtavan egon pelimieheltä, vaan mukavalta, melko tavalliseltakin naapurinpojalta, johon monen on varmasti helppo ihastua.

Kenenkään ei siis ole syytä lukita tyttäriään kotiin, sillä tämä unelmien poikamies on oikea unelmien vävypoika.

Viime kauden Bachelor analysoi

Bachelor Suomen jokaista jaksoa ruoditaan sitä seuraavassa puolituntisessa ohjelmassa Bachelor Suomi – tilinteko 28.3. alkaen. Edellisvuoden bachelor Juha Rouvinen analysoi jakson tapahtumia yhdessä IS Tv-lehden toimittajan Katri Utulan kanssa.

Osansa saa niin uusi Bachelor Tuomas Sahimaa kuin hänen sydämestään kilpailevat naisetkin.

Tilinteko alkaa keskustelujaksolla, jossa Utula ja Rouvinen keskustelevat keskenään uudesta bachelorista ja naisten käytöksestä. Kakkosjaksosta alkaen vieraaksi saapuu aina viimeksi tippunut henkilö.

– Osa asioista tulee naisille jopa yllätyksenä, koska he eivät ole aikaisemmin nähneet jaksoja, Katri kertoo.

”Minulle tuli yllätyksenä, miten ilkeitä naiset voivat toisilleen olla.”

Kyyneliäkin on luvassa. Osallistuneet naiset saattavat hämmästyä sitä, millaisena oma käytös näyttäytyy televisiossa.

– Itse on voinut unohtaa, miten on puhunut muista. Se voi olla itsetutkiskelun paikka muutamille.

Katri oli yllättynyt kissatappeluiden määrästä.

– Minulle tuli yllätyksenä, miten ilkeitä naiset voivat toisilleen olla ja millaista kielenkäyttöä käytetään selän takana: kutsutaan toisia bimboiksi ja bitcheiksi.

Bachelor Suomi, Liv ti klo 21.00

Bachelor Suomi – tilinteko, Liv ti 28.3. alkaen klo 22.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla