Charles Dickensin jälkeensä jättämä mysteeri saa nyt yhdenlaisen ratkaisun.

Kun suuri englantilainen tarinankertoja Charles Dickens kuoli vuonna 1870, hänen viimeinen romaaninsa jäi kesken. Kyseessä oli murhamysteeri nimeltä Edwin Droodin arvoitus - ja todellinen arvoitus siitä tulikin, kun lopullinen totuus murhaajasta jäi kirjailijalta paljastamatta. Dickensin ihailijat ovatkin kilvan teoretisoineet, miten hän aikoi tarinan päättää.

Palkittu käsikirjoittaja Gwyneth Hughes tarjoaa nyt kaksiosaisessa minisarjassa vastauksen kysymyksiin. Murhaajasta hän on tehnyt todennäköisimmän ratkaisun, ja paljastaa sen heti sarjan alkuhetkillä. Juuri tämän murhaajan puolesta ovat puhuneet myös Dickensin aikalaiset, esimerkiksi hänen poikansa, joille hän ehti paljastaa romaaninsa juonta.

Tarinan nimihenkilö on nuori Edwin, mutta varsinainen päähenkilö on hänen enonsa, kirkkokuoron johtajana toimiva John Jasper (Perhesiteet-sarjan homoveljeä näytellyt Matthew Rhys, joka tekee loistokkaan roolin). John on pakkomielteisen rakastunut sisarenpoikansa morsiameen, kauniiseen Rosaan. Edwin itse on sen verran ärsyttävä kultakutrinen hellantelttu, että on itse asiassa ihme, ettei kukaan ole ottanut häntä hengiltä aikaisemmin. Oma tärkeä osansa tapahtumissa on myös Ceylonin saarelta Englantiin saapuneilla kaksosilla, Nevillellä ja Helenillä sekä Dickensille tyypillisesti lukuisilla muilla sivuhenkilöillä, jotka istuvat tarinaan kuin palaset palapeliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minisarjassa yhdistyvät moitteettomasti toteutettu epookki, kimurantit juonenkäänteet sekä yllättävän moderni tapa käsitellä psykologista trilleriä. Yhdistelmä menee päähän kuin häkä. Jännärin ahdistavimpia kohtauksia säestävä kuoronjohtajan metronomin tikitys jää soimaan päähän pitkäksi aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Edwin Droodin arvoitus TI 29.8. TV1 klo 21.00

Sisältö jatkuu mainoksen alla