Pertti Kurikan Nimipäivät on ennakkosuosikki Suomen viisuedustajaksi. Kuva: Tiia Santavirta / Yle Kuvapalvelu
Pertti Kurikan Nimipäivät on ennakkosuosikki Suomen viisuedustajaksi. Kuva: Tiia Santavirta / Yle Kuvapalvelu

Tänä iltana selviää, kuka pääsee edustamaan Suomea Euroviisuissa.

Uuden Musiikin Kilpailu huipentuu tänä iltana nähtävään finaaliin, jossa on mukana yhdeksän artistia. Voittaja matkustaa toukokuussa Wieniin edustamaan Suomea Euroviisuissa – ja toivottavasti raivaa tiensä viisukansan sydämiin.

Kysyimme teiltä, kuka se on, ja yksi vaikuttaa olevan ylitse muiden. Me Naisten lukijoiden mielestä Wieniin pitäisi lähettää Pertti Kurikan Nimipäivät – punkyhtye voitti äänestyksen 37 prosentilla kaikista äänistä. Aina mun pitää -kappale onkin ollut kisan alusta saakka yksi ennakkosuosikeista.

Hyvänä kakkosena tulee Satin Circus kappaleellaan Crossroads. Yhtye sai 20 prosenttia äänistä. Pronssisijalla on oopperaspektaakkelillaan hurmannut Opera Skaala 18 prosentin äänisaaliilla.

Perää Me Naisten äänestyksessä pitävät Solju, Norlan El Misionario sekä Jouni Aslak.

Jos et ole kärryillä kaikista kilpailijaehdokkaista, tässä kertaus. Klikkaamalla kappaleen nimeä pääset kuuntelemaan sen YouTubeen.

1. Norlan El Misionario, No Voy A llorar Por Ti.

2. Pertti Kurikan Nimipäivät, Aina mun pitää.

3. Satin Circus, Crossroads.

4. Jouni Aslak, Lions and Lambs.

5. Opera Skaala, Heart of Light.

6. Shava, Ostarilla.

7. Järjestyshäiriö, Särkyneiden sydänten kulmilla.

8. Angelo De Nile, All For Victory.

9. Solju, Hold Your Colours.

UMK15-finaali la 28.2 klo 21, TV2.

Lue myös:

Tätäkö on luvassa, jos Pertti Kurikan Nimipäivät pääsee Euroviisuihin? Katso video

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00