Osa heistä palaa pian ruutuusi – ja uniisi. Kuvat: Reuters, Shutterstock ja MVPhotos
Osa heistä palaa pian ruutuusi – ja uniisi. Kuvat: Reuters, Shutterstock ja MVPhotos

Uusissa Twin Peaks -jaksoissa nähdään 36 vanhaa tähteä, mutta myös uusia nimiä.

Twin Peaks -fanit saivat tällä viikolla iloisia uutisia, kun paluun tekevän kulttisarjan uudet näyttelijät julkistettiin. Mukana on monia kuuluisuuksia, kuten Naomi Watts, Jim Belushi, Laura Dern, Monica Bellucci ja Amanda Seyfried. Myös aikoinaan pienessä sivuroolissa nähty David Duchovny on mukana uudessa minisarjassa.

 

Laura Dern, Naomi Watts, Jim Belushi, Naomi Watts ja David Duchovny.
Laura Dern, Naomi Watts, Jim Belushi, Naomi Watts ja David Duchovny.

Uusien nimien lisäksi on varmistunut, ketkä alkuperäisistä näyttelijöistä ovat mukana. Agentti Cooperia näytelleen Kyle MacLachanin mukanaolo varmistui jo aikaisemmin, mutta hänen lisäkseen sarjassa nähdään jopa 35 muuta alkuperäisnäyttelijää, kuten Sherilyn Fenn, Sheryl LeePeggy LiptonRuss Tamblyn ja Grace Zabriskie.

Myös legendaarista Log Ladya eli "Pölkkyrouvaa" näytelleen Catherine Coulsonin piti olla mukana, mutta hän menehtyi syöpään viime syksynä. (Listan kaikista näyttelijöistä löydät Showtime-kanavan sivuilta.)

Catherine Coulson kuoli syöpään 71-vuotiaana.
Catherine Coulson kuoli syöpään 71-vuotiaana.

Sarjan valmistuminen on viivästynyt käsikirjoittaja David Lynchin ja kanavan erimielisyyksien takia, mutta nyt sarjan arvellaan valmistuvan vuonna 2017. Uusia jaksoja odotellessa hyvä palauttaa mieliin, miltä sarjan keskeiset hahmot aikoinaan näyttivätkään – ja miltä he näyttävät nyt.

 

Kyle MacLachlan (agentti Cooper)

 

Sherilyn Fenn (Audrey Horne)

 

Sheryl Lee (kaksoisrooli Laura Palmerina ja Maddy Fergusonina)

 

Peggy Lipton (Norma Jennings)

 

Russ Tamblyn (Lawrence Jacoby)

 

 

Grace Zabriskie (Sarah Palmer)

 

 

Monen fanin pettymykseksi Donna Howardia (keskellä) esittänyttä Lara Flynn Boylea ei uudessa sarjassa nähdä.

 

Uusi minisarja kertoo ajasta 25 vuotta Laura Palmerin murhan jälkeen.

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.