Simo Rantanen oli ohjelmassa keräämässä rahaa kesähäihinsä. Siksi hän mietti pitkään, uskaltaako vastata kysymykseen, mitä eläimiä suulat ovat. Kuvat: Nelonen
Simo Rantanen oli ohjelmassa keräämässä rahaa kesähäihinsä. Siksi hän mietti pitkään, uskaltaako vastata kysymykseen, mitä eläimiä suulat ovat. Kuvat: Nelonen

Jaajo Linnonmaa yritti pitkään houkutella hevimiestä vastaamaan 10 000 euron arvoiseen kysymykseen. Olisitko itse tiennyt vastauksen?

Lauantain Haluatko miljonääriksi -jaksossa nähtiin edellisestä jaksosta tuttu tamperelainen laskuttaja ja hevimies Simo Rantanen, 32. Hän pääsi jatkamaan kilpailua tilanteesta, jossa oli käyttänyt kaikki oljenkortensa ja tienannut 5000 euroa.

Yhdeksänteen eli 7000 euron arvoiseen kysymykseen Simo ei epäröinyt vastata, sillä hän halusi kartuttaa pottiaan kesähäitään varten.

Kysymys kuului: Miten Jeanne d'Arc perimätiedon mukaan kuoli?

A. Kiväärin luodista

B. Myrkytettiin

C. Poltettiin roviolla

D. Jäi auton alle

Simo päätteli oikean vastauksen poissulkemalla omasta mielestään epätodennäiset vaihtoehdot. Hän vastasi C eli poltettiin roviolla. Vastaus oli oikein.

Seuraava eli kymmenes kysymys oli Simolle kuitenkin edellistä vaikeampi. Se kuului: Mitä eläimiä suulat ovat?

A. Kaloja

B. Hyönteisiä

C. Lintuja

D. Liskoja

– Nyt ei oo kyllä pienintäkään hajua, Simo harmitteli.

Hän kuitenkin mietti, että ainakaan hyönteisiä ja liskoja ne eivät ehkä ole. Jaajo Linnonmaa yritti houkutella Simoa vastaamaan, sillä jos hän tietäisi vastauksen, hän voittaa 10 000 euroa eikä voi enää menettää sitä. Tällä summalla järjestäisi aika mukavat häät tyttöystävän kanssa.

Jaajo painosti myös leikkisästi, että ohjelman fanina Simon voisi kuvitella olevan pelimiehiä.

– Mä haluaisin vastata jotain, mutta en tiedä, uskallanko, Simo empi pitkään ja mietti tulevia häitään.

Lopulta hän teki päätöksen.

– Rakkaalle kotiin terveisiä. Mä otan seitsemän tonnia ja juoksen pois.

Simo sai vielä kertoa, minkä vastausvaihtoehdon hän olisi valinnut. Hän päätyi vaihtoehtoon A: kaloja. Se olisi ollut väärin, sillä oikea vastaus on C eli lintuja.

Olisitko itse tiennyt vastauksen? Vastaa kommenttikentässä.

Haluatko miljonääriksi -uusinta sunnuntaisin Nelosella klo 19.00.

Kysely

Mitä olisit tehnyt Simon tilanteessa?

Ottanut riskin ja vastannut.
Ottanut riskin ja vastannut.
64.6%
Ottanut rahat ja lähtenyt kotiin.
Ottanut rahat ja lähtenyt kotiin.
36.9%
Ääniä yhteensä: 65

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.