Jennifer Lawrencekin rakastaa tosi-tv-sarjoja! Kuva: Reuters
Jennifer Lawrencekin rakastaa tosi-tv-sarjoja! Kuva: Reuters

Turha häpeillä, vaikka kotisohvalla tuleekin ahmittua ajankohtaisohjelmien sijaan tosi-tv-hömppää. Sitä menestyneet tähdetkin tekevät!

Onko tosi-tv-sarjojen katsominen nolo ja visusti piilotettu salainen paheesi? Unohda häpeily, sillä koukututaan näihin ohjelmiin paremmissakin piireissä.

Muun muassa ihailtu ja arvostettu Oscar-palkittu näyttelijä Jennifer Lawrence, 24, on suuri Beverly Hillsin täydelliset naiset -tosi-tv-sarjan fani.

Sarjassa seurataan Beverly Hillsissä asuvien varakkaiden rouvien elämää ja ystävyyssuhdekiemuroita. Käytännössä ohjelmassa siis keskitytään juhlimiseen ja naisten keskinäisiin riitoihin sekä näiden riitojen sovitteluyrityksiin.

Mautonta? Varmasti. Mutta kieltämättä myös melko viihdyttävää.

Jenniferin lempiohjelma paljastui, kun Golden Globen -voittaja Eddie Redmayne kertoi Interview-lehden haastattelussa, kuinka hän päivällä esitti Kaiken teoria -elokuvansa kuvauksissa tietävänsä kaiken fysiikan laeista ja sitten kotiin tultuaan katsoikin televisiosta lähinnä Täydelliset naiset -tosi-tv-sarjan jaksoja.

– Voi luoja, tekisi mieli itkeä, Jennifer vastasi Eddielle ja tunnusti itse jopa vierailleensa Beverly Hillsin täydelliset naiset -sarjaa tähdittävän Lisa Vanderpumpin omistamassa Pump-ravintolassa.

– Hän kirjoitti nimikirjoituksensa vodkapulloon ja antoi sen ystävälleni. Tämä ystäväni oli ollut mukanani Oscar-juhlissakin, mutta hän sanoi: ”Jennifer, tämä on paljon parempaa kuin Oscarit!” Me otimme paljon kuvia ja kertasimme sarjan neljännen tuotantokauden jaksojen tapahtumia. Olimme yhtä mieltä siitä, että Brandi (Glanville) ja Kyle (Richards) olivat todella ilkeitä Lisalle Puerto Ricon -matkalla.

Jennifer ja Eddie sanovat, että heitä kiinnostaisi erityisesti tietää, kuinka suuri osa tosi-tv-sarjoista on totta ja mikä käsikirjoitettua.

– Sen takia tosi-tv-sarjat kiehtovatkin minua niin paljon! Olen kyllästynyt elokuviin, Jennifer sanoo.Lisa Vanderpump Giggy-koirineen on yksi Jenniferin suosikkisarjan päähenkilöistä. Kuva: Reuters

Lue myös:

Eddie Redmayne: ”Stephen Hawkingin esittäminen kauhistutti”

Miljonäärirouvan vinkki virkeään seksielämään

Tosi-tv:n totuus, se on suhteellista

Viisi naista paljastaa salatut tosi-tv-paheensa

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen

 

Kätilö-elokuvan tähti Krista Kosonen kertoo Helenan roolin olevan hänen uransa tärkeimpiä. – En ole sellainen näyttelijä, jolta rooleissa revittäisiin sielu auki, mutta nyt oli erilaista, Krista sanoo.

IS TV-LEHTI: Elokuva Kätilö (2015) on näyttelijä Krista Kososelle henkilökohtaisesti tärkeimpiä omia elokuvia. Kosonen on tuttu niin kepeistä kuin vakavistakin hahmoista, mutta Kätilön Helenassa on jotakin hyvin erikoislaatuista.

– Kätilö kuuluu uuden Miamin ohella merkityksellisimpiin töihini. Se oli niin iso elokuva. Pohjalla on fantastinen kirja, ja opin aidosti historiasta. Roolin myötä jouduin kohtaamaan paljon järkyttäviä asioita. Samalla opin itsevarmempaa elokuvanäyttelemistä.

– Helenan rooli oli vaikea, mutta vaikka murre vaati kovaa opettelua, siitä oli suurta apua eläytymisessä. Murrementorini, puheen lehtori Malla Kuuranne, toi kotiini hopeatoffeeta ja koiralle luita ja iski eteen murrekartat. Hän sanoi, että tämä murre sopii minulle hyvin, koska olen niin töksähtelevä persoona!

Kätilön on ohjannut Kososen kihlattu Antti J. Jokinen.

– Kuvaukset olivat äärimmäisen haastavia. Puoliso pisti koville! En ole sellainen näyttelijä, jolta rooleissa revittäisiin sielu auki, mutta nyt oli erilaista. Luin ajankuvasta ja sodasta, ja vierailimme Auschwitzissa. Kuolema alkoi tulla uniin. Mietin sodan ajan naisia, heidän rakastumisiaan ja tarinoitaan, sitä kuinka heitä mykistettiin ja nöyryytettiin. 

Krista Kosonen on ollut mukana jo liki 20 elokuvassa. 34-vuotiaalle se on huikea suoritus. Roolien määrä vain paisuu, kun mukaan lasketaan esimerkiksi television sketsiviihdesarjat Putous ja Kingi.

Krista muistetaan muun muassa Raisa Reikänaaman, Robinin, Arman Alizadin, Jari Sarasvuon, Tiina Jylhän ja Aku Hirviniemen nahkoihin astumisesta. Krista myöntää nauttivansa odottamattomien henkilöiden rooliin hyppäämisestä.

”Mukana oleminen oli upea kokemus. Olihan siellä lavasteissa kaikki suurempaa.”

– On mahtavaa saada ihmiset nauramaan. En myöskään ota itseäni kauhean vakavasti, ja hyvässä porukassa on kiva hölmöillä.

– Oman Top 3:n töistäni muodostavat kuitenkin Kätilö, naisvoimainen Miami sekä Matti Ijäksen ohjaama Kaikella rakkaudella (2013). Siinä roolihenkilöni Ansa oli niin hyvin kirjoitettu, ristiriitainen nainen, että sitä oli ilo näytellä. 

Suomessa kohistiin vastikään, kun Denis Villeneuven Blade Runner 2049 -elokuvassa vilahtaa tuttu kotimainen kiroilija. Sehän on Krista, aina trailerissa saakka!

– Mukana oleminen oli upea kokemus. Olihan siellä lavasteissa kaikki suurempaa, Krista kehuu.

Seuraavaksi Krista on mukana kansainvälisessä Bullets-jännitysdraamassa, jonka on myös ohjannut Antti J. Jokinen. Sarjassa näyttelevät muun muassa Tommi Korpela ja Game of Thronesista tuttu Sibel Kekilli. Kristan roolihahmo on rikostutkija, joka soluttautuu Helsinkiin vaarallisen rikollisen lähipiiriin.

– Bulletsin tekeminen alkaa nyt joulukuussa. Odotan erityisesti Sibel Kekillin kanssa näyttelemistä!

Kotikatsomo: Kätilö, TV1 su klo 21.05