The Voice of Finland on edennyt jo sen verran pitkälle, että uudesta kaudesta on lupa vetää johtopäätöksiä. Tästä kaikesta annamme plussaa.

+ Tähtivalmentajat. Kaikki kunnia VoFin alkuperäiselle tuomarikombolle (Lauri Tähkä, Paula Koivuniemi, Elastinen ja Michael Monroe), mutta kyllä nyt ruudussa on tähän saakka paras tuomarinelikko. Etukäteen pelotti Elastisen poistuminen joukoista, mutta ohjelma on kestänyt senkin hyvin.

+ Olli Lindholm. Hänen valintansa tuomaristoon ärsytti etukäteen monia, mutta Yö-mies on hoitanut homman hyvin. Monilla oli mielessä Lindholmin taannoinen, kohua herättänyt vierailu Idolsissa, mutta tällä kertaa hän on annostellut vähemmän umpirehellistä töksähtelyä ja enemmän Suomi-rock-sympatiaa.

+ Tarja Turunen. Nightwishin aikaan hänen julkisuuskuvansa oli aika etäinen ja jopa hieman bitchiin vivahtava, mutta VoFissa Turunen on paljastunut puheliaaksi ja mukavaksi karjalaistytöksi.

+ Tarinat. Laulajien taso kokonaisuutena ei ole ollut aivan yhtä hyvä kuin aikaisemmilla kausilla, mutta mahtaakohan sekin olla tietoinen valinta? Aikaisemmin ohjelmaan on valittu tasaisen hyviä mutta usein tasaisen tylsiä ääniä, joista loppujen lopuksi kuka tahansa olisi taitojensa puolesta voinut mennä jatkoon. Nyt jokaisella mikrofoniin tarttuvalla laulajalla on persoona ja tarina, ja he jäävät kerrasta mieleen.

The Voice of Finland, Nelonen klo 20.00

Lue lisää:

Olli Lindholmin elämä numeroina

Tarja Turunen avoimena videohaastattelussa: Kollegan somekommentit loukkasivat

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.