Sitoutumiskammo vaikeutti Iston ja Hannen suhteen alkua. Kuvat: Yle kuvapalvelu/Aliisa Ristmeri/Elina Inkinen
Sitoutumiskammo vaikeutti Iston ja Hannen suhteen alkua. Kuvat: Yle kuvapalvelu/Aliisa Ristmeri/Elina Inkinen

Satuhäät-ohjelman 11. kaudella nähdään monta pariskuntaa, jotka ovat selättäneet isoja ongelmia.

Viimein kaikki on taas hyvin! Satuhäät nimittäin jatkuu pian, ja osa uuden kauden pareista on nyt julkistettu.

Kestosuosikkisarjan 11. kaudella monella parilla on värikäs tausta. Yhden parin häitä ovat edeltäneet sitoutumiskammoisen miehen naisseikkailut sekä yllätysraskaus ja hometalon aiheuttamat ongelmat.

Toisen parin suhde taas ei onnistunut ensimmäisellä yrittämällä, sillä heillä on yksi yhteinen tuttu, joka on sekä miehen eksä että naisen paras ystävä.

Tutustu neljään pariin jo nyt.

Koettelemuksina sitoutumiskammo, yllätysraskaus ja hometalo

Hanne ja Isto juhlivat häitään kotipaikkakunnallaan Nastolassa.
Hanne ja Isto juhlivat häitään kotipaikkakunnallaan Nastolassa.

Vuosi sitten maistraatissa vihityt 36-vuotias Hanne Aitokari ja 38-vuotias Isto Aitokari siunataan avioliittoon Nastolan kirkossa. Avioliittoon siunaaminen ja hääjuhlat ovat parille symbolinen uusi alku pahojen vaikeuksien jälkeen.

Pariskunnan alkutaipaletta leimasivat Iston sitoutumisongelmat, jotka johtivat muihin naisseikkailuihin ja siten lähes koko parisuhteen tuhoon heti alkuunsa. Myös Hannen yllätysraskaus ja pariskunnan elämä asumiskelvottomassa hometalossa koettelivat suhdetta.

Hanne ja Isto pääsevät aloittamaan karikkoisen rakkaustarinansa puhtaalta pöydältä rakkaiden ihmisten ympäröimänä.

Löysivät toisensa uudelleen

Virpin ja Henkan tunteet kuumenevat hääjärjestelyissä.
Virpin ja Henkan tunteet kuumenevat hääjärjestelyissä.

Ylöjärven Julkujärvellä asuva kolmekymppinen pariskunta Virpi ja Henri "Hemppa" Mäkelä kohtasi ensimmäisen kerran yhteisen ystävänsä syntymäpäiväjuhlissa vuonna 2006. Lempi roihahti heti, sillä Virpin tie vei Hempan luokse hyvin nopean ravintolaillan jälkeen.

Lähtökohta suhteelle ei kuitenkaan ollut suotuisa. Juhlien syntymäpäiväsankari sattui olemaan Hempan ex-kihlattu ja samalla Virpin paras ystävä. Pariskunta unohtikin toisensa moneksi vuodeksi, kunnes tiet jälleen kohtasivat.

Ronskipuheisen ja äkkipikaisen pariskunnan hääjärjestelyt eivät suju täysin sopuisasti, mutta lopulta tunteikas päivä saa kauniin huipennuksensa Tampereen keskustorin vanhassa kirkossa kylmänä elokuun päivänä.

Kuokkavieraat keskeyttävät häät

Virroilla asuvat Essi Pulkkinen ja Ari "Allu" Kalliokoski ovat toistensa ensirakkaudet.
Virroilla asuvat Essi Pulkkinen ja Ari "Allu" Kalliokoski ovat toistensa ensirakkaudet.

Vuosikymmenet uinunut rakkauden taimi puhkeaa täyteen kukkaansa, kun toistensa ensirakkaudet, 45-vuotias Essi Pulkkinen ja vuotta vanhempi Ari "Allu" Kalliokoski vihitään heinäkuussa Virroilla.

Heidän teinilempensä päättyi aikanaan, eivätkä vuodet kohdelleet kumpaakaan silkkihansikkain. Sosiaalisen median avulla Essi ja Allu löysivät toisensa kuitenkin uudelleen.

Viimein rakastetut saavat toisensa, ja häiden juhlatunnelma nousee, kunnes menon keskeyttävät kuokkavieraat. Allu passittaa kutsumattomat vieraat matkoihinsa rivakoin ottein.

Hiihtoretki paljasti salasuhteen

Maija-Leena Lohiniva ja Tapio Härmä juhlivat häitään Playa del Inglesissä. Parilla on ikäeroa 11 vuotta.
Maija-Leena Lohiniva ja Tapio Härmä juhlivat häitään Playa del Inglesissä. Parilla on ikäeroa 11 vuotta.

Ikäero ja sovinnaisuudet heitetään romukoppaan, kun haukiputaalaiset 64-vuotias Maija Lohiniva ja 11 vuotta nuorempi Tapio Härmä vihitään marraskuun alkupuolella Kanarian auringon alla.

Liikunnallisen parin romanssi alkoi viattomasti tanssilattialla. Tapion avioliitto oli päättynyt eroon, ja Maijan avoliitto kariutui, kun he jäivät kiinni yhteisestä hiihtoretkestä. Suhdetta varjostaa Maijan syöpä, mutta sisukas pari ei aio antaa periksi. 

Maija ja Tapio välttävät häästressin, sillä tuttu ravintoloitsijapari hoitaa lähes kaikki hääjärjestelyt Kanarialla. Ennen kuin hääpäivä vaihtuu hääyöksi, kokee railakas pari hilpeät yllätyspolttarit, tulisen flamencon ja tangokuninkaan tunteikkaat tulkinnat.

Satuhäät-ohjelman 11. kausi alkaa TV2:lla 28. maaliskuuta.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Sarjan toisella kaudella on luvassa ainakin yhdet hautajaiset ja entistä hanakampaa kapinointia.

Ahdistava, koukuttava, ajankohtainen, ajatuksia herättävä, tyylikäs. Muun muassa näillä sanoilla viime keväänä alkanutta Handmaid's Tale -sarjaa on ylistetty sen ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Jos et vielä tiedä, mistä sarjassa on kyse, käy lukemassa esittelyjuttumme tästä:

Sarjan ensimmäinen kausi loppui kuin seinään viime kesänä, ja moni on jäänyt odottamaan jatkoa jännityksellä. Onneksi sitä on myös luvassa! Toisen kauden jaksoja alettiin suunnitella jo ennen ensimmäisen kauden loppumista, ja iso osa sarjasta kuvattiinkin viime vuonna.

Jenkeissä sarja nähdään Hulu-palvelusta, jonne kauden ensimmäinen jakso pärähtää 25. huhtikuuta. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicin kautta. Aiemman kauden palvelu näytti päivän viiveellä Yhdysvalloista.

Mitä muuta tiedämme tulevasta kaudesta? Ainakin tämän:

1. Toisella kaudella on 13 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja oli vain 10.

2. Päähenkilöt ovat ykköskaudelta tuttuja.

Elisabeth Mossin näyttelemä Offred on edelleen tarinan keskiössä. Myös Ofglen (Alexis Bledel), Moira (Samira Wiley), Janine (Madeline Brewer) ja Nick (Max Minghella) nähdään uudella kaudella.

Kakkoskaudelta julkaistut kuvat ovat varsin pahaenteisiä.

3. Ensimmäinen jakso yllättää varmasti.

”Älkää yrittäkö arvata, mitä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapahtuu. Ette koskaan voi aavistaa. Se on mahdotonta, ja sen takia rakastan sitä niin paljon”, Elisabeth Moss totesi TV Guiden haastattelussa.

4. Näemme surullisenkuuluisat siirtokunnat.

Handmaid’s tale perustuu Margaret Atwoodin klassikkokirjaan. Kirjassa siirtokunnat mainitaan kaikkein karmeimpana kohtalona: ne odottavat sellaisia, jotka eivät suostu taipumaan käsittämättömän yhteiskunnan osasiksi. Myös sarjan ensimmäisellä kaudella siirtokunnista puhutaan, mutta vasta kakkokaudella katsojat pääsevät näkemään ne omin silmin.

Sarjan uudella kaudella tutustutaan uusiin maisemiin.

5. Offred ja muut alkavat kapinoida.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Bruce Miller on vahvistanut, että kakkoskausi keskittyy vahvasti Offrediin. Tulevalla kaudella hän on kuitenkin entistä kapinallisempi ja vahvempi. Myös muut hahmot löytävät sisäisen kapinahenkensä ja haluavat laittaa pisteen orjuutukselle.

6. Ilkeän Lydia-tädin tarinaa valotetaan.

Lydia-täti (Ann Dowd) on yksi sarjan kammottavimmista hahmoista – mikä tekee hänestä samalla kovin kiinnostavan. Miten naisesta tuli niin julma? Miller on kertonut, että saamme tähän kysymykseen ainakin jonkinlaisen vastauksen tulevalla kaudella.

7. Yksi orjattarista kuolee.

Miller on vahvistanut, että sarjan kakkoskaudella nähdään hautajaiset. Mutta tarkkaan ottaen kuka kuolee ja miten? Sitä emme vielä tiedä.

Tälläkin kaudella orjattaret jatkavat parittain kävelyä.

8. Saamme tietää, mitä muulle maailmalle on tapahtunut.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Yhdysvalloissa sijaitsevaan Gilead-nimiseen valtioon. Ykköskaudella katsojat saivat tietää vain vähän Yhdysvaltain naapurimaiden kohtalosta. Miller on kuitenkin paljastanut, että tulevalla kaudella katsojat pääsevät näkemään tarkemmin, mitä ihmettä Gileadin ulkopuolella tapahtuu.

9. Sarjan kammottava – ja niin koukuttava – tunnelma ei ole kadonnut mihinkään.

Ensimmäinen kausi oli monen katsojan mielestä paikoitellen niin ahdistava, että sitä oli vaikea katsoa. Eikä mikään ole muuttumassa – ainakaan kakkoskauden trailerin perusteella. Katso vaikka: