Komisario Morsen tarina istuu paremmin 60-luvulle kuin nykypäivään. Nuori Morse kertoo suosikkipoliisin uran alkuvaiheista.

Kun jonkun hahmon ja hänen maailmansa luo hyvin, samasta lähteestä riittää ammennettavaa pitkään. Dekkaristi Colin Dexterin luoma komisario Morse kuoli kirjasarjan viimeisessä romaanissa vuonna 1999 ja kirjaan perustuvassa tv-sarjan viimeisessä jaksossa vuonna 2000, mutta jatkaa silti elämäänsä edelleen.

Alkuperäisen Komisario Morse -sarjan jälkeen Suomessakin nähtiin spin off -sarja Komisario Lewis, jossa Morsen apulainen jatkoi rikosten tutkimista edesmenneen pomonsa jalanjäljissä. Nyt kun Lewis on tullut tiensä päähän, tilalle astuu taas Morse itse.

Nuori Morse kertoo nimensä mukaisesti rakastetun hahmon ensiaskeleista poliisina. Elokuvan mittaisen pilottijakson aluksi eletään vuotta 1965 ja nuori Endeavour Morse aikoo juuri jättää pomolleen eroanomuksensa. Hän ei tunne kuuluvansa poliisivoimiin.

Ennen kuin Morse ennättää toteuttaa eroaikeensa, hänet lähetetään entiseen opiskelukaupunkiinsa Oxfordiin tutkimaan 15-vuotiaan koulutytön katoamista. Tapaus muuttuu pian murhatutkimukseksi ja Morse huomaa löytäneensä paikan ja työn, johon kuuluu.

Nuori Morse tuntuu hyvin samanlaiselta kuin alkuperäinen sarja. Itse asiassa, nyt kun seuraa rauhallista rytmiä, perinpohjaista juonta ja vanhanaikaisen "kilttiä" murhatarinaa, tuntuu, että Morse sopii paljon paremmin 1960-luvulle kuin nykypäivään.

Uutuussarjasta nähdään Suomessa aluksi elokuvan mittainen pilottijakso. Myöhemmin TV1 esittää varmasti myös sen jälkeen filmatut neljä uutta jaksoa, jotka alkoivat pyöriä briteissä vasta noin kuukausi sitten.

Nuori Morse,

TV1 la klo 21.15