Kirsi Alm-Siira ja Marko Keränen kuvattuna helmikuussa. Kuva: Sanoma-arkisto
Kirsi Alm-Siira ja Marko Keränen kuvattuna helmikuussa. Kuva: Sanoma-arkisto

Tanssii tähtien kanssa -kilpailussa tajuntansa menettänyt Kirsi Alm-Siira kiittää tsemppiviesteistä sosiaalisessa mediassa.

Suora Tanssii tähtien kanssa -televisiolähetys muuttui dramaattiseksi sunnuntai-iltana. Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira oli esittänyt samban parinsa Marko Keräsen kanssa ja kuunteli tuomareiden kommentteja tanssistaan, kun hän pyörtyi.

Alm-Siira virkosi tilanteesta kuitenkin nopeasti, ja hän avautui tilanteesta jo sunnuntai-iltana sekä Twitter- että Instagram-tileillään.

– Kiitos äärettömän paljon kaikista tsemppiviesteistä. Mulla on kaikki jo hyvin. Olen tosi pahoillani aiheuttamastani hämmennyksestä. Taisin tavata rouva Noron tai jonkun semmosen, Alm-Siira kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Instagram-kuvaan on yön aikana tullut lisää tsemppiviestejä, ja Alm-Siira on jo valmiina ensi sunnuntain kilpailuun:

– Lattiasta voi vain nousta. Tangoa kohti!

”Lattiasta voi vain nousta. Tangoa kohti!”

Tanssipari Marko Keränen kertoi MTV:lle, että hän ihmetteli jo esityksen aikana, kun ei saanut kunnolla otetta Alm-Siirasta.

– Huomasin että Kirsi heilui ihmeellisesti ja yritin pitää häntä paikoillaan. Yhtäkkiä hän kaatui minua kohta, Keränen sanoi MTV:lle.

Lähetyksen loppupuolella Alm-Siira nähtiin ruudussa uudelleen; hän oli kävellyt omin jaloin studiosta hetkeksi lepäämään.

Kilpailussa oli MTV:n mukaan liikkeellä vatsapöpöä. Ali Jahangirin opettaja Saana Akiola nousi myös tanssilavalle puolikuntoisena. Heidän kilpailunsa päättyi sunnuntaina; Alm-Siira ja Keränen jatkavat kisassa.

Kuka sanoi, että perusruuan pitäisi olla mautonta? Pipsa ja Meri-Tuuli haluavat alentaa kansalaisten kokkailukynnystä.

IS TV-LEHTI: Samassa liemessä -uutuusohjelmassa kokit Pipsa Hurmerinta ja Meri-Tuuli Väntsi tekevät ruokaa rennolla otteella ja vastaavat katsojakysymyksiin.

– Ollaan huomattu, että meillä on paljon annettavaa ja helppoja reseptejä. Viime aikojen tv-ruokaohjelmissa on tehty paljon ravintolatyylistä ruokaa tai lautasannoksia. Haluttiin palata perinteeseen, jossa tehdään arkiruokaa. Haluamme alentaa kynnystä kokkailuun, tarjota vaikka maustamisidean. Tärkeää oli myös, että ohjelma on visuaalisesti kaunis, Meri-Tuuli Väntsi kuvailee.

Pipsa Hurmerinta on luonnehtinut Samassa liemessä olevan erityinen myös kaksikon läpänheiton takia.

– Kommunikointimme on rentoa ja luontevaa. Pipsa ei hienostele enkä minäkään, Väntsi komppaa.

He tapasivat catering-firmojensa kautta, kun katuruokabuumi rantautui Suomeen.

– Ymmärsin vihdoin löytäneeni kollegan, joka ymmärtää, mitä mun duuni on; osa sitä on siivota ja tiskata.

Alkujakso on nimeltäåän Ruuanlaiton ABC, ja toinen Juhlat. Siinä annetaan näyttelijä Sinikka Sokalle vinkkejä helposti tehtäviin tarjoiluihin ja synttäreillä Anna Puu laulaa.

– Vieraiksi otimme mukaan julkkiksia, joihin meillä on suhde – Sinikka on seinänaapurini, Anna Pipsan hyvä ystävä – sekä tavallisia ihmisiä.

Vastaatte katsojakysymyksiin. Mihin et itse osaisi vastata?

– Ananaksen leikkaamiseen ja kuorimiseen ei ole oikotietä. Pipsalla oli vastaus, johon totesin, että ”Ai, tuota en ole tajunnut”, paljastaa Väntsi.

 Samassa liemessä, AVA ke klo 20.00      

Jim Carreyn luoma draamakomedia repii huumorinsa 70-luvun stand up -klubien maailmasta.

IS TV-LEHTI: Koomikoiden elämää 1970-luvun Los Angelesissa kuvaava sarja Kuolen nauruun (I’m Dying Up Here, 2016–) on yhdistelmä näppärää sanailua, stand up -komiikkaa ja vakavaa draamaa – jopa kuolemanvakavaa. Sarja näyttää koomikot surullisina klovneina: hahmot ovat ristiriitaisia ja hankaliakin tyyppejä, jotka kilvoittelussa suosiosta näyttävät myös pimeämmät puolensa.

David Flebotte on kirjoittanut sarjan pohjautuen Los Angelesin viihdemaailmasta 70-luvulla kirjoittaneen toimittajan William Knoedelsederin kirjaan. Vuonna 2009 julkaistu kirja kertoi 70-luvulla syntyneen uuden viihdemuodon eli stand up -komiikan ja sen esitaistelijoiden, kuten Andy Kaufmanin, Richard Pryorin ja Jim Carreyn, noususta valokeilaan.

Yksi sarjan tuottajista onkin nykyinen megatähti Jim Carrey. Sarjassa on käytetty Carreyn omia kokemuksia, kuten myös Al Madrigalin, joka on osallistunut sarjan kirjoittamiseen. Madrigal myös näyttelee Edgar Martinezin roolin.

Sarjan hahmot pohjautuvat osittain todellisiin ihmisiin, mutta pääasiassa hahmot ovat fiktiivisiä.

Ajankuva on luotu uskottavasti puvustuksen, musiikin ja käsiteltävien teemojen osalta.

Esimerkiksi komiikan portinvartija, komediaklubin omistaja Goldie (Melissa Leo) perustuu legendaarisen The Comedy Store’s -klubin Mitzi Shoreen. 1972 avattu The Comedy Store oli länsirannikon keidas uusille komiikkakyvyille. Siellä aloittivat uransa muun muassa Jay Leno, David Letterman ja Robin Williams.

Sarja sijoittuu pääosin Goldien komediaklubille, jossa nuoret koomikot kurottavat kohti tähteyttä. Tavoitteena on ponnistaa komediaklubin lavalta The Tonight Show with Johnny Carson -tv-ohjelmaan ja sitä myötä koko Amerikan tavoittavaan tähteyteen.

Ensimmäisen jakson alussa yksi koomikoista saavuttaa tämän virstanpylvään, mutta pian häntä kohtaa tragedia. Tapahtumaketju sysää liikkeelle erilaisia reaktioita muussa porukassa.

Sarjaa on amerikkalaisissa arvioissa kritisoitu siitä, että se tarjoilee turhankin tutun tarinan. Suomalaisyleisölle tilanne on toinen: meille stand up -komiikan alkuajat eivät ole ennalta tuttua huttua.

Ajankuva on luotu uskottavasti puvustuksen, musiikin ja käsiteltävien teemojen osalta. Naiset ja etniset vähemmistöt joutuvat ponnistelemaan valkoisen miehen maailmassa.

Sarjasta on tekeillä toinen kausi.

 Kuolen nauruun, Sub ti klo 23.15