Kauden viimeisessä Suomi Love -jaksossa laulavat Paula Koivuniemi, Robin, Tapani Kansa,  Suurlähettiläät, Ville Leinonen, Gasellit, Von Hertzen Brothers ja Edu Kettunen. Kuvassa juontajat Ilkka Villi ja Marja Hintikka. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Kauden viimeisessä Suomi Love -jaksossa laulavat Paula Koivuniemi, Robin, Tapani Kansa, Suurlähettiläät, Ville Leinonen, Gasellit, Von Hertzen Brothers ja Edu Kettunen. Kuvassa juontajat Ilkka Villi ja Marja Hintikka. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Avioeron jälkeen kuusankoskelainen Raija vannoi, ettei ota enää miestä. Työkaverit olivat päättäneet toisin.

Kauden viimeisessä Suomi Love -jaksossa tavataan kuusankoskelainen Raija, 65. Raija erosi vuonna 1988, minkä jälkeen hän ajatteli, että elää koko loppuelämänsä yksin.

– Olin päättänyt, etten enää koskaan ota miestä rinnalleni.

Raijan työtoverit olivat kuitenkin päättäneet toisin. Raija oli tuohon aikaan emäntänä Kymin tehtaan kuppilassa, jossa kävi paljon tehtaan miehiä. Työkaverit olivat nähneet lounasaikaan rauhallisen mukavan oloisen Antin. He päättivät, etteivät tarjoile miehelle, jotta Raijan olisi pakko kohdata hänet.

"Jouduin pakon edessä tutustumaan mieheen, johon en ollut aiemmin kiinnittänyt huomiota."

Antti ei tehnyt itsestään mitään numeroa, eikä Raija ensin osannut kuvitellakaan, että heidän välilleen voisi syntyä jotain romanttista.

– Tytöt ryhtyivät puhemiehikseni tietämättäni. Jouduin pakon edessä tutustumaan mieheen, johon en ollut aiemmin kiinnittänyt minkäänlaista huomiota. Kiikutin hänelle lounasaikaan à la carte -annoksia. Juttelimme niitä näitä ohimennen. Mies oli kohtelias – ja komeakin, Raija muistelee.

Myöhemmin Raijan työkaverit järjestivät Raijalle ja Antille tapaamisen lähiravintolaan. Raija näki miehen ja oli siinä vaiheessa lämmennyt jo sen verran, että toivoi mielessään tämän hakevan hänet  tanssimaan. Toive ei kuitenkaan toteutunut. Silloin Raija päätti itse tehdä aloitteen ja haki miestä tanssiin, vaikkei ollutkaan naisten haku.

– Onni suosi, ja hän lähti lattialle. Ei olla sen jälkeen oltu erossa.

Kokemukset epäonnistuneesta avioliitosta yhdistivät

Naimisiin pari meni jo seuraavana vuonna 1989.

– Hän oli niin lämmin ja hyvä ihminen. Hän otti huomioon mun tunteet. Olimme molemmat epäonnistuneet avioliitoissamme, joten meillä oli paljon samoja asioita taustalla. Keskustelimme, ja meistä oli toisillemme tukea.

"Kappaleessa on paljon sitä tunnetta ja rakkautta, mitä meillä on."

Nyt Raijan ja Antin ensitapaamisesta on kulunut 27 vuotta. Hopeahääpäiväänsä he viettivät viime kesänä.

– Kaikkein ihaninta avioliitossa ja yhteiselossa, että minulla on oikeesti maailman paras mies.

Raijaa ja Anttia on yhdistänyt myös musiikki, erityisesti iskelmä, joista molempien suosikkibiisi on Paula Koivuniemen Tummat silmät, ruskea tukka.

– Tämän laulun haluan omistaa Antille siitä syystä, että hänhän on osasyyllinen meidän yhdistymiseen, avioliittoon ja yhteiseen elämään. Kappale on vienyt meitä eteenpäin, ja siinä on paljon sitä tunnetta ja rakkautta, mitä meillä on.

Suomi Loven viimeinen jakso TV2:lla pe 22.1. klo 21.00. Kausi huipentuu 29.1. suorana lähetettävään Suomi Love -konserttiin.

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00