Suomi Loven juontajat: ILkka Villi ja Marja Hintikka. Kuva: Yle/Ari Ojanperä
Suomi Loven juontajat: ILkka Villi ja Marja Hintikka. Kuva: Yle/Ari Ojanperä

Illan Suomi Love -jaksossa tavataan 50 vuotta yhdessä ollut pariskunta: Martti ja Aila Kotkasta.

Martin ja Ailan elämä meni uusiksi vuonna 1988, kun heidän kaksi poikaansa kuolivat tasoristeysonnettomuudessa.

– Sen jälkeen me päätettiin muuttaa elämä. Ei voitu jatkaa entistä elämää, Martti kertoo jaksossa.

Pari kaipasi jotain muuta ajateltavaa. He innostuivat melonnasta ja perustivat lopulta luontomatkailuyrityksen sekä ravintolan Kymijoen varrelle. 

– Oli kovaa työntekoa ja uurastusta 18 vuotta. Kesät olivat ihania ja asiakastäytteisiä, talvista piti aina jollain tavoin selvitä, vaikka oli kovin hiljaista.

Jaksossa Martti haluaa omistaa puolisolleen Katriinan Honkasen Silta-kappaleen. Se on kantanut paria niin iloissa kuin surussakin. Martti on toivonut kappaletta alueradion toiveillassakin.

– Kappale jäi niin sydämeen, se on niin kuise se kertois meistä, Aila sanoo.

– Se kertoo vuodenajasta, miten joki elää ja miten me eletään joen mukana. Kaikki ne lausekäänteet, mitä sanoituksissa on, on meidän elämää, Martti kertoo.

Suomi Love perjantaina TV2:lla klo 21.00. Jaksossa ovat mukana myös Chisu, Redrama, Nopsajalka, Puppa J, Tuure Kilpeläinen ja Heikki Kuula.

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.