Egotripin (kuvassa) Uusi aamu -kappale on tärkeä Ristolle ja Jaanalle, sillä Jaana soitti sen miehelleen, kun kaksikko mietti, pitäisikö heidän lähteä eri suuntiin. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Egotripin (kuvassa) Uusi aamu -kappale on tärkeä Ristolle ja Jaanalle, sillä Jaana soitti sen miehelleen, kun kaksikko mietti, pitäisikö heidän lähteä eri suuntiin. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Suomi Loven seuraavassa jaksossa Risto yllättää aviopuolisonsa Jaanan Egotripin kappaleella, joka on kuin suoraan kaksikon elämästä.

Suomi Love -ohjelman seuraavassa jaksossa Pornaisissa asuva Risto, 50, haluaa yllättää aviopuolisonsa Jaanan. Parilla on pitkä historia yhdessä, sillä he tapasivat toisensa vuonna 1985 nuorten diskossa.

– Seurustelu alkoi heti ekasta illasta. Hänen kanssaan on hyvä olla, Risto kertoo jaksossa.

”Eihän erosta tullut mitään, joku veti yhteen.”

Parin suhde eteni nopeasti, ja vuosi seurustelun aloittamisesta he menivät kihloihin. Kahden vuoden yhdessäolon jälkeen tuli kuitenkin ero.

– Mutta eihän erosta tullut mitään, joku veti yhteen. Oltiin kesä erossa ja syksyllä muutettiin takaisin yhteen, Risto muistelee 80-luvun loppua.

Ero ei jäänyt viimeiseksi. Meni vuosi, ja pari päätti jälleen erota.

– Mutta -89 syksyllä me päätimme, ettemme enää leiki, vaan alamme oikeasti perustaa perhettä. 

Uusi kriisi lasten muuton yhteydessä

Lapsia Risto ja Jaana saivat kolme. Ruuhkavuosista he selvisivät Riston mukaan siksi, että molemmilla oli sama päämäärä.

– Koti, perhe ja lapset ovat olleet se juttu molemmille, Risto sanoo.

”Parisuhde jäi hoitamatta.”

Kun kaksi vanhinta lasta muuttivat pois kotoa, Risto ja Jaana olivat taas uudessa elämäntilanteessa.

– Ehkä lasten harrastusten myötä jäi se parisuhde hoitamatta. Kun kaksi vanhinta lasta olivat muuttaneet pois kotoa, me aloimme oikeasti miettiä muita vaihtoehtoja – että pitäisikö meidän lähteä eri suuntiin.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Risto ja Jaana päättivät valita toisensa uudelleen.

– Ehkä kaksi eroa ennen naimisiinmenoa antoivat varmuutta, että ero ei ehkä meidän kohdalla ole se vaihtoehto, Risto kertoo.

”Haluan kertoa Jaanalle tällä kappaleella, kuin paljon häntä rakastan.”

Nyt Risto haluaa yllättää Jaanan Uusi aamu -kappaleella, jonka esittää Egotrippi. Viimeisimmän kriisin aikoihin Jaana soitti kappaleen Ristolle, koska sanat olivat kuin heille tehty.

– Nyt minä haluan kertoa Jaanalle tällä kappaleella, kuin paljon häntä rakastan.

Suomi Love TV1:llä lauantaina kello 21.15.