Illan Suomi Love -jaksossa raumalainen Niina haluaa yllättää siskonsa Kaija Koon koskettavalla kappaleella Isä.

Suomi Love -ohjelman lauantai-illan jaksossa raumalainen Niina haluaa yllättää pikkusiskonsa Nooran, joka on tätä neljä vuotta nuorempi.

– Noora on aina ollut paljon enemmän isosisko kuin minä. Hän pitää kaikista huolta. Hän vahtii, että minä olen muistanut ilmoittaa poikani kouluun. Ja hän pitää kaiken järjestyksessä, Niina kuvailee jaksossa hänen ja siskonsa suhdetta.

Sekä Niina että Noora viettivät lapsuudessaan paljon aikaa konepajoilla, joissa heidän isänsä oli tuolloin töissä. Konepajoista tuli siskoksille mieluisia ja turvallisia paikkoia. Sittemmen Niinan ja Nooran isällä oli myös oma konepaja. Elämä muuttui vuonna 2007, kun heidän isänsä kuoli yllättäen.

– En tiedä, voiko isän kuolemasta selvitä koskaan kokonaan, Niina sanoo.

”Isä menehtyi sunnuntaina, ja maanantaina kerroimme koneistajille, että vaikka isää ei enää ole, niin me olemme.”

Nooran ja Niinan isältä jäi konepaja. Siskokset olivat tuolloin kaksikymppisiä.

– Me ei koskaan varsinaisesti tehty päätöstä jatkaa isän konepajaa, vaan se oli sisäänrakennettu asia, että jatkamme sitä. Isä menehtyi sunnuntaina, ja maanantaina me kerroimme koneistajille, että vaikka isää ei enää ole, niin me olemme – ja että me halutaan, että kaikki työntekijät jatkavat täällä.Samat kaverit ovat meidän konepaljalle edelleen, Noora kertoo jaksossa.

Viime vuodet ovat olleet erityisen raskaita Niinalle ja Nooralle.

– Kaikki pelko ja tuska, mitä yritysmaailmassa voi ola, on iskenyt meihin. Se on ollut aikaa, jolloin isää on kaivannut kaikkein eniten. Kun ei tiedä yhtään, että mitä pitäisi tehdä – tai miten pitäisi tehdä.

”Miten hemmetin hienosti me olemme pärjänneet.”

Vaikeina aikoina Niina ja Noora ovat kuitenkin saaneet paljon voimaa toisiltaan.

– Molemmat eli asiat ihan samalla tavalla. Noora on ihana. Enkä ole varma, olenko muistanut tämän kymmenen vuoden aikana sanoa hänelle, miten tärkeä hän on minulle ja miten hemmetin hienosti me olemme pärjänneet.

Nyt Noora haluaa yllättää siskonsa kappaleella Isä, jonka esittää Kaija Koo. Kappale on molemmille tärkeä.

– Vaikka kappale on haikea, se on meidän voimabiisi. Biisissä on se ikävä, mutta myös meidän tahtotilamme tehdä asioita. 

Suomi Love TV1:llä la kello 21.15.