Uusi bachelor on ”komea ammattilentäjä, joka haluaa viedä tulevan kumppaninsa elämänsä tärkeimmälle matkalle”. Kuva: Nelonen
Uusi bachelor on ”komea ammattilentäjä, joka haluaa viedä tulevan kumppaninsa elämänsä tärkeimmälle matkalle”. Kuva: Nelonen

Bachelor Suomen tulevalla kaudella nähdään myös ensimmäisen kauden poikamies Juha Rouvinen, joka juontaa tilitysjaksot.

Livillä keväällä nähty Bachelor Suomi palaa ruutuun ensi maaliskuussa. Rakkautta etsivä poikamies vie kymmenen naista Etelä-Afrikkaan.

Myös edellisellä tuotantokaudella bachelor ja naiset matkasivat Etelä-Afrikkaan. Kuvauspaikka on kuitenkin eri. Liv lupaa myös, että tulevalla kaudella on mukana huomattavasti enemmän yllätyskäänteitä ja jännitystä.

Uudella kaudella jokaisen jakson jälkeen nähdään myös puolituntinen Bachelor Suomi: Tilinteko -keskusteluohjelma, jossa poikamies ja jaksossa pudotettu nainen puhuvat suunsa puhtaaksi. Ohjelman juontavat edellisen kauden bachelor Juha Rouvinen ja Ilta-Sanomien tv- ja viihdetoimittaja Katri Utula.

Uusi Bachelor on 30-vuotias lentäjä, joka harrastaa golfia, tennistä, jalkapalloa, veneilyä ja nopeita autoja. Häntä kuvaillaan myös ”sydämelliseksi ja perhekeskeiseksi mieheksi, joka haluaa hemmotella sydämensä valittua”.

Poikamiehen henkilöllisyys ja kilpailijat julkaistaan myöhemmin.

Juha ei löytänyt rakkautta

Bachelor Suomen ensimmänen kausi nähtiin viime keväänä. Tuolloin rakkautta etsi mainosalalla työskentelevä espoolainen Juha Rouvinen. Vimeisen ruusun ohjelmassa sai Satu Torsti.

Juha ja Satu tapailivat viime helmikuussa päättyneiden kuvausten jälkeen, mutta suhde päättyi myöhemmin keväällä.

– Ehkä voisi sanoa niin, että välillämme oli huikea lomaromanssi, mutta ne tunteet eivät sitten siirtyneetkään arkeen, Juha sanoi Me Naisten haastattelussa toukokuussa.

Me Naiset ja Liv kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00