Au pairit Los Angelesissa -ohjelmassa seurataan Janitan (vas.), Hennan, Miran ja Judithin vuotta. Kuvat: Yle Kuvapalvelu
Au pairit Los Angelesissa -ohjelmassa seurataan Janitan (vas.), Hennan, Miran ja Judithin vuotta. Kuvat: Yle Kuvapalvelu

Reality-sarjassa seurataan neljän nuoren suomalaisnaisen elämää Los Angelesissa.

Realitysarja Au pairit Lontoossa saa tänään jatkoa, kun TV2:lla alkaa Au pairit Los Angelesissa. Maailmalle lähtee neljä nuorta suomalaista, joista osalla on suuret odotukset au pair -vuodeltaan.

Judith Sibelius, 25, Helsinki


Judith on haaveillut pikkutytöstä asti pääsevänsä Los Angelesiin. Kosmetologiksi valmistunut nuori nainen on ottanut laulutunteja, laulanut kuorossa sekä harrastanut teatteria ja musiikkiteatteria. Hän unelmoikin laulajan- tai näyttelijänurasta ja toivoo, että haaveet toteutuvat Los Angelesissa.

Judith on myös valmis jäämään Los Angelesiin, sillä hän on juuri eronnut poikaystävästään.

– Ajattele, jos joku laulajamoguli löytää sut sieltä, Judithin ystävä sanoo ennen reissua.

– Se olis tarkoitus, Judith haaveilee ensimmäisessä jaksossa.

Ja kyllä, säveltäjä Jean Sibelius on sukua Judithille isoisän veljen kautta.

Janita Palo, 19, Lappeenranta


Janitalle au pair -vuosi on irtiotto vanhemmista. Reissu jännittää Janitan vanhempia enemmän kuin tätä itseään, sillä Janita matkustaa ensimmäistä kertaa lentokoneella.

Isää jännittää myös se, miten turvallisissa, suojatuissa oloissa kasvanut tyttö pärjää suurkaupungissa.

– Miusta on mukava, kun oon aikuinen, niin ei iskä pääse liikaa määräämään, Janita miettii.

Janita kertoo menettäneensä hiljattain pikkuveljensä mopo-onnettomuudessa, mikä on yksi syy hänen lähtöönsä. Janita on ymmärtänyt, että täällä eletään vain kerran.

Hänen haaveissaan on myös löytää Los Angelesista poikaystävä.

– Oh my god, pitää löytää oikeat miehenviettelyvaatteet. Miulla ei oo ollut koskaan vakavaa seurustelusuhdetta, joten olis tosi kiva löytää joku romanssi, joku komee mies, hän miettii ennen lähtöä.

Henna Tolppanen, 18, Muurame


Henna on kyllästynyt pikkukaupungin menoon ja kaipaa isompia kuvioita. Hennalla on lastenhoitokokemusta useasta perheestä, joten hän uskoo tulevansa toimeen ainakin isäntäperheen lasten kanssa.

Myös Hennan vanhemmat kannustavat tyttöä itsenäistymään. Tosin äidillä on yksi huoli.

– Tästä meillä on sopimuskin: ei saa ihastua, eikä ainakaan rakastua, Hennan äiti pohtii jaksossa.

– Etitään täältä sitten vaan suomalaisia juntteja, Henna vastaa äidilleen.

Mira Lepistö


Mira on tv-katsojille au pair -ohjelman ensimmäiseltä kaudelta. Miran vuosi Lontoossa ei mennyt suunnitellusti. Lastenhoitoa enemmän häntä kiinnosti biletys, ja perhe antoikin hänelle potkut. Los Angelesiin Mira lähtee etsimään elämälleen suuntaa.

Au pairit Los Angelesissa TV2:lla ma klo19.00.

Lue arvio ohjelmasta täältä.

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen

 

Kätilö-elokuvan tähti Krista Kosonen kertoo Helenan roolin olevan hänen uransa tärkeimpiä. – En ole sellainen näyttelijä, jolta rooleissa revittäisiin sielu auki, mutta nyt oli erilaista, Krista sanoo.

IS TV-LEHTI: Elokuva Kätilö (2015) on näyttelijä Krista Kososelle henkilökohtaisesti tärkeimpiä omia elokuvia. Kosonen on tuttu niin kepeistä kuin vakavistakin hahmoista, mutta Kätilön Helenassa on jotakin hyvin erikoislaatuista.

– Kätilö kuuluu uuden Miamin ohella merkityksellisimpiin töihini. Se oli niin iso elokuva. Pohjalla on fantastinen kirja, ja opin aidosti historiasta. Roolin myötä jouduin kohtaamaan paljon järkyttäviä asioita. Samalla opin itsevarmempaa elokuvanäyttelemistä.

– Helenan rooli oli vaikea, mutta vaikka murre vaati kovaa opettelua, siitä oli suurta apua eläytymisessä. Murrementorini, puheen lehtori Malla Kuuranne, toi kotiini hopeatoffeeta ja koiralle luita ja iski eteen murrekartat. Hän sanoi, että tämä murre sopii minulle hyvin, koska olen niin töksähtelevä persoona!

Kätilön on ohjannut Kososen kihlattu Antti J. Jokinen.

– Kuvaukset olivat äärimmäisen haastavia. Puoliso pisti koville! En ole sellainen näyttelijä, jolta rooleissa revittäisiin sielu auki, mutta nyt oli erilaista. Luin ajankuvasta ja sodasta, ja vierailimme Auschwitzissa. Kuolema alkoi tulla uniin. Mietin sodan ajan naisia, heidän rakastumisiaan ja tarinoitaan, sitä kuinka heitä mykistettiin ja nöyryytettiin. 

Krista Kosonen on ollut mukana jo liki 20 elokuvassa. 34-vuotiaalle se on huikea suoritus. Roolien määrä vain paisuu, kun mukaan lasketaan esimerkiksi television sketsiviihdesarjat Putous ja Kingi.

Krista muistetaan muun muassa Raisa Reikänaaman, Robinin, Arman Alizadin, Jari Sarasvuon, Tiina Jylhän ja Aku Hirviniemen nahkoihin astumisesta. Krista myöntää nauttivansa odottamattomien henkilöiden rooliin hyppäämisestä.

”Mukana oleminen oli upea kokemus. Olihan siellä lavasteissa kaikki suurempaa.”

– On mahtavaa saada ihmiset nauramaan. En myöskään ota itseäni kauhean vakavasti, ja hyvässä porukassa on kiva hölmöillä.

– Oman Top 3:n töistäni muodostavat kuitenkin Kätilö, naisvoimainen Miami sekä Matti Ijäksen ohjaama Kaikella rakkaudella (2013). Siinä roolihenkilöni Ansa oli niin hyvin kirjoitettu, ristiriitainen nainen, että sitä oli ilo näytellä. 

Suomessa kohistiin vastikään, kun Denis Villeneuven Blade Runner 2049 -elokuvassa vilahtaa tuttu kotimainen kiroilija. Sehän on Krista, aina trailerissa saakka!

– Mukana oleminen oli upea kokemus. Olihan siellä lavasteissa kaikki suurempaa, Krista kehuu.

Seuraavaksi Krista on mukana kansainvälisessä Bullets-jännitysdraamassa, jonka on myös ohjannut Antti J. Jokinen. Sarjassa näyttelevät muun muassa Tommi Korpela ja Game of Thronesista tuttu Sibel Kekilli. Kristan roolihahmo on rikostutkija, joka soluttautuu Helsinkiin vaarallisen rikollisen lähipiiriin.

– Bulletsin tekeminen alkaa nyt joulukuussa. Odotan erityisesti Sibel Kekillin kanssa näyttelemistä!

Kotikatsomo: Kätilö, TV1 su klo 21.05