Penkkiurheilija voi rojahtaa sohvalle seuraavaksi pariksi viikoksi.

Pari tämän vuoden suosituinta talvilomaviikkoa on käsillä ja saattaapi olla, että lomalaisten haaveissa ei niinkään kajasta retkiluistelu meren jäällä, pitkä hiihtolenkki tai matka pohjoisen laskettelurinteille, vaan oma sohva.

Ne on nimittäin olympialaiset ny. Venäjän Sotshissa aika on meitä kaksi tuntia edellä. Se tarkoittaa sitä, että kun aamuvarhaisella simmut avaa, voi saman tien näppäistä television auki ja alkaa seurata kisojen aamukarsintoja ja muita tapahtumia. Ja kun suorat lähetykset jossakin vaiheessa illalla saadaan päätökseen, vielä voi jäädä tölläämään koosteita parhaista paloista tai omituisimmista lajeista. Silti pötkölleen ehtii ennen puolta yötä. Penkkiurheilija tykkää.

Olympialaisten jännimpiä lajeja suomalaisittain ovat maastohiihto (etenkin naisten!), lumilautailu, ehkä mäkihyppy, ehkä naisten ampumahiihto sekä tietysti naisten ja miesten jääkiekko. Vaikka muuten meikäläisille ropisisi mitalisade, monen mielestä kisat ovat pilalla, jos Teemu Selänne ja kumppanit eivät tuo Suomeen lätkämitalia.

Kisoissa on kiinnostavaa seurata myös urheilun ulkopuolisia tapahtumia. Kuinka paljon urheilijat haluavat ottaa kantaa Venäjän seksuaalivähemmistöjen tukalaan tilanteeseen? Saksan joukkue on jo esitellyt viralliset kisa-asunsa, joissa sateenkaariteema on vahvasti esillä. Nähdäänkö palkintopallilla myös sateenkaarilippuja?

Ummikon survival-opas

Näillä kommenteilla pysyt mukana työpaikan kahvipöytäkeskusteluissa ja luot asiantuntevan vaikutelman.

1. Anne Kyllönen on varmaan meikäläisten hiihtokuningatar. Vaikka on kyllä Aino-Kaisa Saarinen, Riikka Sarasoja-Lilja, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Lähteenmäkikin tosi hyviä. Vitsi, meillä on kovat mimmit!

2. Naisten viesti on varmaan meidän paras tsäänssi kultamitaliin? Vaikka on se pahuksen Norja.

3. Ehtiiköhän Janne Ahonen kuntoutua mykoplasmasta kunnolla? Voi kun se sais olympiamitalin. Vaikka kyllä sen Anssi Koivurannallekin soisi, se on niin söpö.

4. Kenestäköhän tulee Leijonien ykkösmaalivahti? Hitsin kovia ovat kaikki. Meillä on maailman parhaat moket.

5. Merika, Peetu, Ilkka-Eemeli, Enni ja Roope. Niillä on niin coolit nimetkin! Tiiättekö, lumilautailusta ne tulee se Suomen mitalit.

Bonus: Mä uskon, että Pekka Koskelalla ja Mika Poutalalla on yllärimahikset. Ai ettekste tiiä? Ne on pikaluistelijoita.

Olympialaiset kestävät 23.2. saakka.

Sotshin olympiakisat: Avajaiset,

TV2 pe klo 18.00

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.