”Ei ole paikkaa, mihin Kingi ei pääsisi mukaani”, kertoo Makwan Amirkhani koirastaan. Kuvat: Sanoma-arkisto ja kuvakaappaus/MTV3
”Ei ole paikkaa, mihin Kingi ei pääsisi mukaani”, kertoo Makwan Amirkhani koirastaan. Kuvat: Sanoma-arkisto ja kuvakaappaus/MTV3

Makwan Amirkhani esittelee julkisuudessa innokkaasti Kingiään. Nyt se kyläili suorassa televisiolähetyksessä.

Vapaaottelija Makwan Amirkhani vieraili torstai-iltana Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa puhumassa urheilusuorituksistaan, mutta huomion varasti hänen koiransa.

Kuka hän on, Tuomas Enbuske kysyi ohjelman alussa Makwanilta.

– En pysty sanoin kuvailemaan kuka hän on. Hän on kaveri, perheenjäsen, veli. Niin ihana persoona, ettei toista löydy, Makwan vastasi.

Makwan oli ottanut mukaansa suoraan lähetykseensä koiransa Kingin, joka on pitbullin pentu.

Samaan aikaan Twitterissä kohistiin Kingin televisioesiintymisestä – jopa enemmän kuin sen isännän haastattelusta:

– Mä en kestä! Nyt tuli paras vieras! Makwan Amirkhani on myös ihan ok, mutta Kingi on huikee!!!

Kingi makoili lungin näköisesti tv-haastattelun ajan ja nukahti sen lopussa. Kuvakaappaus
Kingi makoili lungin näköisesti tv-haastattelun ajan ja nukahti sen lopussa. Kuvakaappaus

– Kingi voisi olla mukana joka jaksossa.

Makwan jakoi illalla Facebook-sivuillaan kuvaparin Kingin televisioesiintymisestä. Kuvat keräsivät hetkessä kymmeniä kommentteja. Kingi-fanit innostuivat kehumaan sitä muun muassa hyväkäytöksiseksi, koulutetuksi ja cooliksi pennuksi.

– Onkohan Lennu enää Suomen tunnetuin koira? Kingi varasti samalla tavalla shown, kirjoitti yksi fani Makwanin kuvaan.

Kingi on ollut osa Makwanin elämää nyt reilun kuukauden. Facebookissa isäntä kertoi torstaina, että koira pääsee mukaan hänen kanssaan melkein joka paikkaan:

– Ei ole paikkaa mihin Kingi ei pääsis mun mukaan. No. makuuhuoneeseen on pääsy kielletty, mut muuten ei oo paikkaa.

”Ei ole paikkaa, mihin Kingi ei pääsis mun mukaan.”

Vapaaottelijan koirankasvatusmetodit ovat saaneet myös kritiikkiä. Iltalehti kertoi maaliskuun alussa, että sen toimitukseenkin oli tullut yhteydenottoja huolestuneilta lukijoilta. Eräällä Facebook-videollaan Makwan kannustaa joidenkin katsojien mukaan pentua käymään ihmisen kimppuun, kun toiset taas kutsuvat touhua pennun leikittämiseksi.

Amerikanpitbullterrieri eli pitbull on voimakasrakenteinen rotu, jonka maine on ollut pitkään kyseenalainen. Suomen Pitbull-yhdistyksen mukaan rotu sopii kenelle tahansa, joka tarvitsee itselleen hyvän lemmikin ja uskollisen ystävän, mutta se ei sovi sellaiselle, joka haluaa päteä koiransa avulla.

rotten Mint

Some villiintyi Makwan Amirkhanin pitbull-pennusta: ”Kingi voisi olla mukana joka jaksossa!”

Ei taida naiset nyt kirjoitella noita juttuja, vaan ihan joku miespuolinen henkilö, joka on fiksaantunut tähän mustakarvaiseen tällä erää. Olen sitä mieltä, että vainoaminen on aina huono juttu, kohdistuu se sitten kehen tahansa. Oikeuslaitos tuomitsee Suomessa rikolliset, yksityisillä kansalaisilla ei ole mistään intresseistä lähtien oikeutta vainota ketään, joka se on sinällään jo vakava rikos - vainoaminen. Ja mikäli joku kamppailulajiammattilainen uhkailee ketään, pahoinpitelee tai...
Lue kommentti

Korkeushyppääjä Patrik Sjöberg voitti maailmanmestaruuksia ja olympiamitaleja. 40 vuotta uransa jälkeen Sjöberg hoitaa lapsuutensa traumaa terapiassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 1987 ruotsalainen korkeushyppääjä Patrik Sjöberg (s. 1965) oli huipulla. Hän hyppäsi maailmanennätykseksi 242 senttiä kotiyleisön edessä Tukholmassa ja voitti maailmanmestaruuden Roomassa. Vuonna 1999 päättyneen uransa aikana hän ylsi muun muassa kolmesti olympiamitaleille sekä dominoi sisäratojen EM-kisoja.

Menestysvuosien taustalla oli kuitenkin synkkä salaisuus. Vuonna 2011 Sjöberg julkaisi muistelmateoksen, jossa hän kertoi joutuneensa vuosien ajan seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Hyväksikäyttäjä oli yksi Sjöbergin läheisimmistä ihmisistä: pitkäaikainen valmentaja ja isäpuoli Viljo Nousiainen. Paljastus oli Ruotsissa valtava skandaali, nauttivathan sekä Sjöberg että vuonna 1999 kuollut Nousiainen suurta arvostusta Ruotsin urheilupiireissä.

Asian paljastuminen oli ensimmäinen askel Sjöbergin tiellä kohti mielenrauhaa. Vuonna 2015 hän aloitti terapian käsitelläkseen traumaansa. Tuore ruotsalaisdokumentti Patrik Sjöbergin taakka (Patrik Sjöberg i tearpi, 2017) vie katsojan kolmanneksi pyöräksi Sjöbergin ja psykologi Rebecka Malmin intiimeihin terapiaistuntoihin.

Malmin johdolla Sjöberg avaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, kipeää suhdettaan suomalaiseen Nousiaiseen sekä tapahtumien vaikutusta myöhempään elämään.

Thomas Reckmanin ohjaaman dokumentin sävy on vakava ja rauhallinen. Sosiaalipornoilulle ei anneta onneksi tilaa. Vaikean aiheen takaa pilkistää myös toivoa.

Dokumenttiprojekti: Patrik Sjöbergin taakka, TV1 ma klo 21.30

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00