Suomen pisimmät treffit -sarjan ensimmäisessä jaksossa yhteen muuttavat Kerli Orav ja Marko Oksanen.
Suomen pisimmät treffit -sarjan ensimmäisessä jaksossa yhteen muuttavat Kerli Orav ja Marko Oksanen.

Maanantai, viikon pahin päivä, tuntuu aika paljon paremmalta, kun illan voi kuluttaa television äärellä. Mutta mikä kolmesta tirskisteluviihteestä on sinua varten?

Parinvalinnan vaikeutta?

"Sokkotreffit voivat pahimmillaan olla yhtä piinaa" TV5:n uuden Suomen pisimmät treffit -sarjan ensimmäisen jakson trailerissa kuulutetaan. No niinpä. Ja eivät ne ainakaan parane, jos treffien sijaan muutetaankin suoraan yhteen.

Jos aika on kullanut muistosi ja haluat ihmetellä parinvalinnan vaikeutta, voit lumoutua Kerlin ja Markon tarinasta. Päätyykö yhteen ottava pari yhteen?

Katso: Suomen pisimmät treffit klo 20 TV5 – trailerin näet täällä.

Ihanan suomalaista rakkautta!

Bestman vetää kännit. Sulhanen vetää kännit. Morsian vetää kännit. Appiukko hoilaa karaokessa. Enya soi. Sitähän suomalaiset häät kaikessa aitoudessaan ovat. Omituista rakkausriittiämme ei voi ymmärtää kuin toinen suomalainen.

Satuhäät-sarjan tuoreen kauden kymmenennessä jaksossa torniolaiset  Emma ja Juha-Matti vaihtavat riitaisan kolmiodraaman auvoiseen avioliittoon

Katso: Satuhäät klo 21 TV2 – jakson tiiserin näet täällä.

Lue: Satuhäät-parin kolmiodraama muuttui ystävyydeksi: sulhasen eksästä tulikin kaaso


Satuhäät-sarjan 31.3. esitettävässä jaksossa nähdään Emman ja Juha-Matin häät.

Ahdistaako ajaminen?

Paniikki! Apua! Tämän jälkeen ajatus autokoulusta ei ehkä ahdista, mutta jalankulkijana käveleminen kyllä.  Suomen surkein kuski -sarjan toisen kauden päätösjaksossa ratkeaa, kuka saa kantaa kaunista titteliä seuraavaan kauteen asti. Uusia kilpailijoita etsitään jo.

Katso: Suomen surkein kuski klo 20.05 MTV3.


Suomen surkein kuski -sarjan finaali nähdään ma 31.3.

Lue myös:

Huh, mikä sarjakevät! Luvassa murhia ja paljasta pintaa

Suomen surkein kuski alkaa: Myötähäpeää hauskimmillaan

The Affair -sarjan neljännellä tuotantokaudella voi parhaimmillaan selvitä, mitä Alisonille tapahtui ennen kuin hän päätti kertoa totuuden Scottyn kuolemasta.

Yhdysvaltalainen draamasarja The Affair jatkuu tänään neljännen tuotantokauden merkeissä. Ensimmäinen jakso on nähtävillä HBO:lla.

Pettämisestä, sen syistä ja seurauksista kertovan sarjan uudella tuotantokaudella keskitytäänkin tutun nelikon, eli Noah Sollowayn (Dominic West), Alison Lockhartin (Ruth Wilson), Helen Sollowayn (Maura Tierney) ja Cole Lockhartin (Joshua Jackson), ihmissuhdekuvioihin, jotka ovat tulehtuneemmat kuin koskaan aiemmin.

Aiemmilla tuotantokausilla on jo nähty, kuinka hahmot vieraantuvat toisistaan yhä enemmän ja enemmän. Neljännellä tuotantokaudella ollaan siinä pisteessä, että kaikilla päähenkilöillä on jo uudet suhteet muiden ihmisten kanssa.

Ensimmäisellä tuotantokaudella käytiin läpi pettämistä kaikista mahdollisista näkökulmista. Toisella tuotantokaudella keskityttiin arjen epäilyksiin ja erikoiseen murhamysteeriin. Kolmannella kaudella jännitettiin, miten Alisonin ja Noahin tarinan käy sekä sitä, miten esimerkiksi Noahin suhde Julietteen (Irène Jacob) etenee.

Entä mitä uudelta kaudelta sopii odottaa? Ainakin näitä asioita:

  1. Hankalia ihmissuhdekoukeroita. Voivatko ne mennä vielä monimutkaisemmiksi? No ihan varmasti voivat!
  2. Epätoivoisia yrityksiä päästä eroon menneisyyden tapahtumista. Ja kuten voimme kuvitella, siinä on vaikea onnistua. Esimerkiksi Colen tarve saada lisää tietoja omasta isästä herää, kun tämän isän tunteva nainen Nan Perino (Amy Irving) astuu kuvioihin.
  3. Tietoja siitä, mitä Alisonille tapahtui ennen kuin hän päätti kertoa totuuden Scottyn (Colin Donnell) kuolemasta. Sarjassa nähty pitempi aikahyppäys jätti paljon kysymyksiä liittyen Alisoniin ja Scottyn kuolemaan. Ehkä niihin uskaltaa jo odottaa vastauksia?

Uusi jakso ilmestyy HBO:lle joka maanantai.

Toimittaja Anja Kontor tapaa Elämä käännekohdassa -sarjassa ihmisiä, jotka ovat selviytyneet vaikeista elämäntilanteista. Ensimmäisessä jaksossa tavataan Venäjällä syntynyt Heidi, joka kaapattiin yhdeksänvuotiaana.

IS TV-LEHTI: Kun Heidi oli yhdeksänvuotias, hänet kidnapattiin oman koulunsa pihalta. Hän ei muista asiasta mitään muuta kuin sen, että isä haki hänet kotiin ja sanoi, että kaikki on taas hyvin. Hänet oli kaiketi huumattu, eikä hän saanut puhua tapahtuneesta jälkikäteen kellekään.

Kidnappaukset kuitenkin jatkuivat, ja Heidin lapsuus oli täysin turvaton. Tämä tapahtui Dagestanin tasavallassa Venäjällä 1990-luvun alussa, kun Neuvostoliitto oli hajonnut ja rikollisuus rehotti.

Heidin surullinen tarina nähdään viidennen kauden jaksoin jatkuvassa ruotsalaissarjassa Elämä käännekohdassa (När livet vänder, 2013–), jossa toimittaja Anja Kontor tapaa vaikeista elämäntilanteista selvinneitä ihmisiä. Rohkea Heidi paljastaa, miten hänen isänsä kuului Venäjän alamaailmaan ja miten tätä kiristettiin kidnappauksilla.

– Lapsia ja perheitä katosi, kiristys oli yleistä ja kaikki pyöri rahan ympärillä. Rahaa sai helpoiten tekemällä jollekin pahaa, Heidi kertoo.

Tarinan surullisin osuus oli vasta edessä. Kun Heidi oli 17-vuotias, isä kyllästyi jatkuviin kidnappauksiin, vei Heidin Tukholmaan ja jätti tytön yksin päärautatieasemalle. Isä kertoi lähtevänsä hakemaan rahaa. Heidi odotti tunteja, mutta isä ei enää koskaan palannut.

Lopulta äidin tytölle ostamasta viulusta tuli kodittoman Heidin pelastus.

Elämä käännekohdassa, Teema & Fem klo 18.30