Suomen pisimmät treffit -sarjan ensimmäisessä jaksossa yhteen muuttavat Kerli Orav ja Marko Oksanen.
Suomen pisimmät treffit -sarjan ensimmäisessä jaksossa yhteen muuttavat Kerli Orav ja Marko Oksanen.

Maanantai, viikon pahin päivä, tuntuu aika paljon paremmalta, kun illan voi kuluttaa television äärellä. Mutta mikä kolmesta tirskisteluviihteestä on sinua varten?

Parinvalinnan vaikeutta?

"Sokkotreffit voivat pahimmillaan olla yhtä piinaa" TV5:n uuden Suomen pisimmät treffit -sarjan ensimmäisen jakson trailerissa kuulutetaan. No niinpä. Ja eivät ne ainakaan parane, jos treffien sijaan muutetaankin suoraan yhteen.

Jos aika on kullanut muistosi ja haluat ihmetellä parinvalinnan vaikeutta, voit lumoutua Kerlin ja Markon tarinasta. Päätyykö yhteen ottava pari yhteen?

Katso: Suomen pisimmät treffit klo 20 TV5 – trailerin näet täällä.

Ihanan suomalaista rakkautta!

Bestman vetää kännit. Sulhanen vetää kännit. Morsian vetää kännit. Appiukko hoilaa karaokessa. Enya soi. Sitähän suomalaiset häät kaikessa aitoudessaan ovat. Omituista rakkausriittiämme ei voi ymmärtää kuin toinen suomalainen.

Satuhäät-sarjan tuoreen kauden kymmenennessä jaksossa torniolaiset  Emma ja Juha-Matti vaihtavat riitaisan kolmiodraaman auvoiseen avioliittoon

Katso: Satuhäät klo 21 TV2 – jakson tiiserin näet täällä.

Lue: Satuhäät-parin kolmiodraama muuttui ystävyydeksi: sulhasen eksästä tulikin kaaso


Satuhäät-sarjan 31.3. esitettävässä jaksossa nähdään Emman ja Juha-Matin häät.

Ahdistaako ajaminen?

Paniikki! Apua! Tämän jälkeen ajatus autokoulusta ei ehkä ahdista, mutta jalankulkijana käveleminen kyllä.  Suomen surkein kuski -sarjan toisen kauden päätösjaksossa ratkeaa, kuka saa kantaa kaunista titteliä seuraavaan kauteen asti. Uusia kilpailijoita etsitään jo.

Katso: Suomen surkein kuski klo 20.05 MTV3.


Suomen surkein kuski -sarjan finaali nähdään ma 31.3.

Lue myös:

Huh, mikä sarjakevät! Luvassa murhia ja paljasta pintaa

Suomen surkein kuski alkaa: Myötähäpeää hauskimmillaan

Vaikka elokuvan kohtaukset eivät ole kovin suunniteltuja, leffa toimii erinomaisesti.

IS TV-LEHTI: Svengijengi ’62 (American Graffiti) valmistui 1970-luvun alussa, jolloin näin sen ensi kertaa. Samaisen vuosikymmenen lopun Suomessa nuorisokulttuuri jakaantui kahtia: oli vain punkkareita ja rokkareita, tai ainakin siltä se teininuoren yksioikoisessa elämässä tuntui.

Jälkimmäinen, torttutukkainen ryhmä, omi ymmärrettävästi American Graffitin, sillä eihän 1960-luvun amerikkalaisuuden ihannointi olisi mitenkään istunut punk-aatteisiin eikä etenkään vaatteisiin.

Joskin elokuvan musiikista tehtyä tuplalevyä Original Hits from the Soundtrack of American Graffiti kuunneltiin kavereilta salaa, ja taitaa se edelleen levyhyllystä löytyä.

Nyt elokuvaa voi katsoa ilman minkäänlaisia suotimia ja nauttia sen käheä-äänisen dj:n Wolfman Jackin juontojen matkassa etenevästä musiikista ja nostalgisesta maailmasta, jollaista ei ehkä koskaan ollut olemassa. Siinä mielessä se muistuttaakin Aki Kaurismäen menneisyyden kaihon suotimen läpi katsottuja elokuvia.

George Lucasin toinen ohjaus kuvaa viimeistä villiä kesäänsä viettäviä nuoria, jotka tietävät kaiken kohta muuttuvan, kun valmistautuminen aikuisuuteen alkaa.

Viattomuutta uhkuva Amerikka on vielä toivoa täynnä. Pikkukaupungin katuja toinen toistaan upeimmilla autoilla kruisailevien nuorten maailmassa ei Vietnamin sodasta ollut vielä tietoakaan, ja presidenttien salamurhat siinsivät jossain ankeassa tulevaisuudessa.

Varsinaista juonivetoista tarinaa ei oikeastaan ole, sillä elokuva etenee nuorten parinmuodostusyritysten ja kaikenlaisten pikku kepposten tekemisen virtana.

”Elokuva on edelleen yksi parhaita teinikulttuuria kuvaavia elokuvia.”

Kohtaukset eivät aina ole kovin suunnitellun oloisia. Näyttelijätkin (mm. Richard Dreyfuss, Ron Howard, Paul Le Mat, Harrison Ford) tuntuvat välillä heittävän juttua aivan lonkalta.

Kokonaisuus kuitenkin toimii erinomaisesti. Elokuva on edelleen yksi parhaita teinikulttuuria kuvaavia elokuvia.

Kengännauhabudjetilla, vain vajaalla 800 000 dollarilla pyöräytetty filmi on ollut kuluihinsa suhteutettuna yksi kaikkien aikojen parhaiten tuottaneita elokuvia.

Svengijengi '62, Kutonen to klo 21.00

Terhi Kokkonen kertoo Vain elämää -ohjelman Instagram-tilillä julkaistulla videolla kokevansa loputonta ristiriitaa esiintymisen ja ujouden välillä.

Ennen kuin uusin Vain elämää -kausi on alkanutkaan, on Scandinavian Music Groupin ja Ultra Bran laulajana tunnettu Terhi Kokkonen muotoutunut kauden kiinnostavimmaksi hahmoksi. 

Kokkonen lähetettiin Vain elämää -kuvauksista Espanjasta kotiin kesken kaiken tuotantoryhmän päätöksellä. Hän kommentoi myöhemmin Helsingin Sanomissa, että ohjelman tekotapa oli tullut hänelle yllätyksenä. 

Terhi Kokkosen päivä ehdittiin kuitenkin kuvata, ja sen tapahtumat nähdään televisiossa 10. ja 11. toukokuuta. 

Vain elämää julkaisi Instagramissa videon, jossa näkyy vilahdus Kokkosen päivästä. Videolla Kokkonen kertoo, ettei tarkoittanut ryhtyä laulajaksi ja esiintyjäksi, mutta homma vei hänet mukanaan.

– Sekin oli vähän sellainen vahinko, että ei musta pitänyt tulla esiintyjää eikä laulajaa, eikä se oikeastaan kiinnostanut mua millään lailla, Terhi sanoo videolla.

Hän pohtii myös julkisuuskuvaansa.

– Musta tuntuu, että mulla on useampia julkisuuskuvia. Se on sellainen loputon ristiriita ujouden ja yksinolon kaipuun ja sitten toisaalta esiintymisen välillä, hän pohdiskelee videolla.

Kun Me Naiset haastatteli Vain elämään vastaavaa tuottajaa Meira Norosta helmikuun alussa, oli selvää, että kuvaukset jatkuvat ja ohjelma esitetään, mutta Noronen ei vielä ottanut kantaa siihen, miten Kokkosen lähtö vaikuttaa ohjelman sisältöön.

Terhi Kokkonen ehti olla mukana kuvauksissa viisi päivää. Meira Noronen kertoi helmikuussa, että Kokkosen lähtö oli yllätys muille artisteille.

– He ovat varmasti kiitollisia päivistä, jotka Terhin kanssa ovat tehneet. Mutta toki jokainen on asiaa joutunut käymään läpi. Tämä oli kaikille yllätys, koska toki sitä aina haluaa, että asiat menee kuin on suunniteltu ja kuvaukset saadaan toteutettua.

Uusi Vain elämää -kausi alkaa perjantaina 27. huhtikuuta.

Me Naiset ja Vain elämää -ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.