Jos et ole nähnyt kumpaakaan, valitse ehdottomasti ykkösosa.

No nyt on hassu sattuma! Kaksi Sinkkuelämää-leffaa nimittäin pätkähtää ruutuun samana iltana ja samaan aikaan, toinen Nelosella ja toinen kilpailevan yhtiön Avalla. Jos et ole nähnyt kumpaakaan, valitse ehdottomasti ykkösosa. Kakkosen voit laittaa tallennukseen. Jos se unohtuu katsoa, vahinko ei ole kummoinen.

Sex and The City ykkönen on mannaa tv-sarjan faneille siinä mielessä, että se saattaa sarjan tarinan siistillä ja tunteita tyydyttävällä tavalla päätökseen. Kyse on edelleen Mr. Bigistä ja Carriesta ja heidän pitkän ja mutkikkaan on-off-suhteensa vihoviimeisestä off-vaiheesta. Carrie ja Big ovat nimittäin vihdoin menossa naimisiin, mutta totta kai häihin tulee mutkia matkaan.

Sen sijaan kakkososa unohtaa sekä sexin että cityn ja lähtee seikkailemaan ihan minne sattuu. Naisnelikko viedään pois New Yorkista ja kaikista maailman paikoista Arabiemiraateissa sijaitsevaan Abu Dhabiin. Luoja yksin tietää, kuinka paljon öljysheikit ovat lahjoneet elokuvastudiota, että tuottajat ovat suostuneet alistamaan hienon brändinsä tökeröksi matkailumainokseksi.

Ilmankos Sex and the Cityn kolmatta leffaa ei näy eikä kuulu, vaikka edellisestä on jo viisi vuotta. Huhuja siitä kyllä on. Viimeksi viihdelehdistö innostui, kun näyttelijät Sarah Jessica Parker (Carrie) ja Kristen Davis (Charlotta) vaihtoivat innostuneita viestejä Instagramissa jostakin. Kukaan ei tiedä mistä, mutta ehkä leffasta. Tai sitten ei.

Sex and the City – Sinkkuelämää, Nelonen klo 21.30

Sex and the City – Sinkkuelämää 2, Ava klo 21.30

Lue myös:

Sarah Jessica Parker esitteli kotinsa – kuin suoraan sarjasta

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen