Norjan pääministeri Jesper Berg on päättänyt ottaa ohjat omiin käsiinsä, mikä ei Venäjää miellytä.
Norjan pääministeri Jesper Berg on päättänyt ottaa ohjat omiin käsiinsä, mikä ei Venäjää miellytä.

Jos diggailet tanskalaisia laatusarjoja, Norjan kaikkien aikojen kallein tv-satsaus Miehitetty voi olla juuri sinulle.

Jos tanskalaiset, miksi eivät muut viikingit! Norjalaiset ovatkin totta tosiaan kunnostautuneet laadukkaan tv-viihteen saralla. Miehitetty perustuu dekkaristi Jo Nesbøn samannimiseen romaaniin, ja tarina onkin varsin ajankohtainen.
 
Sarja käynnistyy lähitulevaisuuden uhkakuvalla. Arabimaat ovat luopuneet öljyntuotannosta jatkuvien sotilaallisten konfliktien takia. Norja on päättänyt korvata öljyntuotannon ympäristöystävällisellä torium-energialla, mistä EU on kauhuissaan. Norjaa painostetaan aloittamaan öljyntuotanto väliaikaisesti, kunnes vaihtoehtoiset energialähteet saadaan käyttöön. Kun niin ei tapahdu, kovat keinot on otettava käyttöön. Venäjä miehittää Norjan öljy- ja kaasukentät ja kidnappaa pääministeri Jesper Bergin (Henrik Mestad).
 
Miehitetty synnytti kohun Norjassa – ja etenkin Venäjällä, jonka mukaan sarja herätteli kylmän sodan muistoja ja esitti Venäjän konfliktin aiheuttajana. Venäjän Oslon-suurlähettiläs Vyacheslav Pavlovsky pahoitteli, että käsikirjoittajat ovat unohtaneet puna-armeijan sankarillisen voiton natseista ja pelottelevat norjalaisia epätosilla uhkakuvilla.

 
Sarja on kallein koskaan tehty norjalaissarja. Se on hieno jatko menestyneille nordic noir -tuotannoille, kuten Rikos ja Silta.

Sarja siirretty alkamaan viikon kuluttua tiistaina 12.1. klo 21.00

Miehitetty, MTV3, ti 12.1. alkaen klo 21.00

Juttua ja otsikkoa muokattu 5.1.2015 klo 14.08: Poistettu maininta alkamisajankohdasta 5.1. ja lisätty tieto sarjan alkamisajankohdan siirrosta.

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.

Brittisarjan seitsemännen kauden jaksoissa pohditaan tuttuja teemoja –  Adam päättää ottaa seuraavan askeleen suhteessaan ja David havittelee seurapiirikaunotarta.

IS TV-LEHTI:  Apua! Joko Tina (Leanne Best) on tullut raskaaksi? Ja menettääkö Adam (James Nesbitt) jälleen puolisonsa, kun synnytys alkaa hurjalla tavalla? Yhtäkkiä tosin ollaan hulvattomassa musikaaliesityksessä, jolloin katsoja aavistaa, ettei kaikki ole ehkä sitä, miltä näyttää.

Brittiläisen Rimakauhua ja rakkautta -sarjan (Cold Feet) uusi seitsemäs kausi alkaa hauskasti ja jatkuu sympaattisena jaksona, joka tarjoaa hyvää mieltä ja välillä liikutuksenkin hetkiä.

On hienoa, ettei Mike Bullenin luoma sarja ole menettänyt tenhoaan, vauhtiaan eikä sympaattisuuttaan, vaikka näyttelijäporukka on keski-ikäistynyt kunnolla.

Sarjan uuden kauden kaikki seitsemän jaksoa julkaistiin jo C Moressa kerralla, mutta nyt lineaarisenkin television katsojat pääsevät mukaan.

Adam ja Tina ovat siis pari. Juonikuvion pystyi näkemään heti, kun he tapasivat toisensa viime kaudella, jolloin rakastettu sarja palasi kotikatsomoihin 13 vuoden tauon jälkeen. Tuolloin Adam oli kuitenkin menossa naimisiin aivan toisen naisen kanssa.

Nyt podetaan rimakauhua siitä, pitäisikö uusi suhde nostaa seuraavalle tasolle. Keskeisiä kysymyksiä pohditaan myös ystävyyssuhteiden merkityksestä ja urakäänteistä, joissa tapahtuu melkoisia yllätyksiä.

Mainion purevasti tarinassa komppaa mukana viime kaudella isoon rooliin nostettu jälkikasvu aivan omine rimakauhuineen.

Viisikymppisten Adamin, Jennyn (Fay Ripley), Peten (John Thomson), Karenin (Hermione Norris) ja Davidin (Robert Bathurst) elämä on siis yhtä draamaa ja komediaa edelleen Manchesterissa.

Mahtava uutinen on se, että sarjasta on tekeillä tänä keväänä myös kahdeksas kausi.

Rimakauhua ja rakkautta, MTV3 la klo 21.00