Maaret Kallio on yksi asiantuntijoista, joka on ollut valitsemassa Ensitreffit alttarilla -ohjelman pareja. Kuvat: Ava
Maaret Kallio on yksi asiantuntijoista, joka on ollut valitsemassa Ensitreffit alttarilla -ohjelman pareja. Kuvat: Ava

Seuraavassa jaksossa parit käyvät Maaret Kallion luona.

Ensi tiistain Ensitreffit alttarilla -jaksossa parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio kertoo oman mielipiteensä noin kuukauden naimisissa olleiden parien tilanteesta.

Miia ja Olli

Maaretin mielestä Miian ja Ollin isoin ongelma on molempien epävarmuus. Parin pitäisi uskaltaa heittäytyä suhteeseen täysillä ennen kuin se voi edetä intiimiksi ja tuntua turvalliselta.

– Suurimpana haasteena mä näen sen, miten he luottaisivat itseensä, Maaret kertoo jaksossa.

Hän näkee silti Miian ja Ollin välillä paljon hyvääkin: kemiaa, vetovoimaa, leikkisyyttä sekä halua viettää aikaa yhdessä.

– Mäkin olen ollut miettimässä teitä yhteen ja musta on jotenkin liikuttavaa nähdä teidät yhdessä. Toivon, että teillä on uskallusta pysähtyä ja rauhoittua toisiinne. Musta teissä on paljon potentiaalia. Mutta aika näyttää, mitä siitä rakentuu. Rakentakaa ihan vaan askel kerrallaan, Maaret neuvoo Miia ja Ollia.

Aikaisemmassa jaksossa toinen ohjelman asiantuntijoista, folkloristi Mari Hatakka, kertoi oman mielipiteensä Miian ja Ollin suhteesta. Lue juttu täältä.

Viola ja Esa

Maaret kysyy jaksossa Violalta ja Esalta, ovatko he uskaltaneet näyttää toisilleen huonojakin puoliaan. Molemmat kertovat, että ovat olleet omia itsejään alusta asti.

Silti parin välillä ei ole tähän mennessä ollut lainkaan erimielisyyksiä. Se saa Maaretin mietteliääksi.

– Ihan taatusti elämä tuo muutakin matkan varrella. Jään jännityksellä miettimään, mitä sitten, kun tulee jotain tyrskyjä ja karikkoja – että miten he siitä selviävät, Maaret miettii jaksossa.

Hän kuitenkin ihastelee Violan ja Esan luontevaa ja rentoa tapaa olla yhdessä.

– Tuntuu, ettei heidän tarvitse suojata itseään toiselta – eikä varoa, jännittää tai peitellä mitään.

Pian ja Jussin käynti Maaretin luona on kaikista tunteikkain. Lue juttu täältä: Valtava pettymys purkautuu parisuhdeterapeutin luona

Ensitreffit alttarilla tiistaisin Avalla klo 21.

Lue myös:

Miksi Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa ei puhuta seksistä? Tuottaja vastaa

Kaikki ohjelmaan liittyvät jutut löydät täältä

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen

 

Kätilö-elokuvan tähti Krista Kosonen kertoo Helenan roolin olevan hänen uransa tärkeimpiä. – En ole sellainen näyttelijä, jolta rooleissa revittäisiin sielu auki, mutta nyt oli erilaista, Krista sanoo.

IS TV-LEHTI: Elokuva Kätilö (2015) on näyttelijä Krista Kososelle henkilökohtaisesti tärkeimpiä omia elokuvia. Kosonen on tuttu niin kepeistä kuin vakavistakin hahmoista, mutta Kätilön Helenassa on jotakin hyvin erikoislaatuista.

– Kätilö kuuluu uuden Miamin ohella merkityksellisimpiin töihini. Se oli niin iso elokuva. Pohjalla on fantastinen kirja, ja opin aidosti historiasta. Roolin myötä jouduin kohtaamaan paljon järkyttäviä asioita. Samalla opin itsevarmempaa elokuvanäyttelemistä.

– Helenan rooli oli vaikea, mutta vaikka murre vaati kovaa opettelua, siitä oli suurta apua eläytymisessä. Murrementorini, puheen lehtori Malla Kuuranne, toi kotiini hopeatoffeeta ja koiralle luita ja iski eteen murrekartat. Hän sanoi, että tämä murre sopii minulle hyvin, koska olen niin töksähtelevä persoona!

Kätilön on ohjannut Kososen kihlattu Antti J. Jokinen.

– Kuvaukset olivat äärimmäisen haastavia. Puoliso pisti koville! En ole sellainen näyttelijä, jolta rooleissa revittäisiin sielu auki, mutta nyt oli erilaista. Luin ajankuvasta ja sodasta, ja vierailimme Auschwitzissa. Kuolema alkoi tulla uniin. Mietin sodan ajan naisia, heidän rakastumisiaan ja tarinoitaan, sitä kuinka heitä mykistettiin ja nöyryytettiin. 

Krista Kosonen on ollut mukana jo liki 20 elokuvassa. 34-vuotiaalle se on huikea suoritus. Roolien määrä vain paisuu, kun mukaan lasketaan esimerkiksi television sketsiviihdesarjat Putous ja Kingi.

Krista muistetaan muun muassa Raisa Reikänaaman, Robinin, Arman Alizadin, Jari Sarasvuon, Tiina Jylhän ja Aku Hirviniemen nahkoihin astumisesta. Krista myöntää nauttivansa odottamattomien henkilöiden rooliin hyppäämisestä.

”Mukana oleminen oli upea kokemus. Olihan siellä lavasteissa kaikki suurempaa.”

– On mahtavaa saada ihmiset nauramaan. En myöskään ota itseäni kauhean vakavasti, ja hyvässä porukassa on kiva hölmöillä.

– Oman Top 3:n töistäni muodostavat kuitenkin Kätilö, naisvoimainen Miami sekä Matti Ijäksen ohjaama Kaikella rakkaudella (2013). Siinä roolihenkilöni Ansa oli niin hyvin kirjoitettu, ristiriitainen nainen, että sitä oli ilo näytellä. 

Suomessa kohistiin vastikään, kun Denis Villeneuven Blade Runner 2049 -elokuvassa vilahtaa tuttu kotimainen kiroilija. Sehän on Krista, aina trailerissa saakka!

– Mukana oleminen oli upea kokemus. Olihan siellä lavasteissa kaikki suurempaa, Krista kehuu.

Seuraavaksi Krista on mukana kansainvälisessä Bullets-jännitysdraamassa, jonka on myös ohjannut Antti J. Jokinen. Sarjassa näyttelevät muun muassa Tommi Korpela ja Game of Thronesista tuttu Sibel Kekilli. Kristan roolihahmo on rikostutkija, joka soluttautuu Helsinkiin vaarallisen rikollisen lähipiiriin.

– Bulletsin tekeminen alkaa nyt joulukuussa. Odotan erityisesti Sibel Kekillin kanssa näyttelemistä!

Kotikatsomo: Kätilö, TV1 su klo 21.05