Sirpa ja Teemu Selänne tapasivat, kun olivat 18- ja 19-vuotiaita. Kuvassa he ovat kotonaan Coto de Cazassa, Kaliforniassa keväällä 2014. Kuva: Veikko Kähkönen
Sirpa ja Teemu Selänne tapasivat, kun olivat 18- ja 19-vuotiaita. Kuvassa he ovat kotonaan Coto de Cazassa, Kaliforniassa keväällä 2014. Kuva: Veikko Kähkönen

– Mä oon kuule herännyt monta kertaa kolmelta yöllä niin väsyneenä, kun tää (Teemu) tulee pelireissulta. Ei ole hirveän montaa kertaa, kun sanoin ei. Ja aina oli kivaa itelläänkin, Sirpa Selänne kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Teemu ja Sirpa Selänne ovat olleet yhdessä yli 20 vuotta. Sirpa arvelee Yökylässä Maria Veitola -jaksossa, että varmasti Teemu tykkää hänestä vieläkin, koska he ovat yhä yhdessä – ja vaikka Teemulla varmasti riittäisi vientiä. Maria Veitola tenttaa ohjelmassa Teemulta, miksi tämä tykkää Sirpasta.

– Meillä on ollut tosi hauskaa yhdessä. Mutta tietysti se, että ollaan näin pitkään oltu, niin siihen vaikuttaa kiihko toista kohtaan, Teemu kertoo jaksossa.

”Jos kiimasuus häviää, sä oot oikeasti pulassa.”

Maria ihmettelee, että miten Sirpa ja Teemu ovat onnistuneet säilyttämään intohimon yli 20 vuotta.

– Mun mielestä semmonen kiimasuus – tai mikä nyt olisi oikea sana – toista kohtaan, niin jos se häviää, niin sä oot oikeasti pulassa. On fakta, että jos toinen haluaa ja toinen ei halua, niin jostain se toinen hakee sen kiihkon. Luonto korjaa sen virheen, Teemu miettii.

Maria Veitola viettää seuraavassa jaksossa pari päivää Sirpa ja Teemu Selänteen kotona. Kuva: MTV3
Maria Veitola viettää seuraavassa jaksossa pari päivää Sirpa ja Teemu Selänteen kotona. Kuva: MTV3

Maria pyytää Sirpaa olemaan täysin rehellinen ja kysyy tältä, jaksoiko tämä todella seksiä silloinkin, kun perheen kolme vanhinta lasta – Eemil (s. 1996), Eetu (s. 1997) ja Leevi (s. 2000) olivat pieniä.

– Kyllä. Mä oon kuule herännyt monta kertaa kolmelta yöllä niin väsyneenä, kun tää (Teemu) tulee pelireissulta. Ei ole hirveän montaa kertaa, kun sanoin ei. Ja aina oli kivaa itelläänkin, Sirpa vakuuttaa.

Samaa kaksikko puhui myös pari vuotta sitten Me Naisten haastattelussa.

– Olemme karanneet välillä hotelliyöksi pois kotoa. Meidän suhteessamme on riittänyt toisen kunnioitusta sekä kipinää, huumoria ja hyvää seksiä. Se on ollut pitkän liittomme salaisuus, Teemu sanoi keväällä 2014.

Haastattelussa Sirpa kertoi, että toki pitkässä suhteessa on joskus ollut vaikeitakin hetkiä, mutta hän on ihminen, joka ei jää vellomaan menneeseen.

– On meilläkin ollut vastoinkäymisiä, joista olen pahoittanut mieleni. Pyrin kuitenkin unohtamaan pian menneet, sillä en halua jäädä vellomaan murheisiin, Sirpa sanoi keväällä 2014.

Yökylässä Maria Veitola keskiviikkoisin MTV3:lla kello 21.00.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00

Sarjan toisella kaudella on luvassa ainakin yhdet hautajaiset ja entistä hanakampaa kapinointia.

Ahdistava, koukuttava, ajankohtainen, ajatuksia herättävä, tyylikäs. Muun muassa näillä sanoilla viime keväänä alkanutta Handmaid's Tale -sarjaa on ylistetty sen ensimmäisestä jaksosta lähtien.

Jos et vielä tiedä, mistä sarjassa on kyse, käy lukemassa esittelyjuttumme tästä:

Sarjan ensimmäinen kausi loppui kuin seinään viime kesänä, ja moni on jäänyt odottamaan jatkoa jännityksellä. Onneksi sitä on myös luvassa! Toisen kauden jaksoja alettiin suunnitella jo ennen ensimmäisen kauden loppumista, ja iso osa sarjasta kuvattiinkin viime vuonna.

Jenkeissä sarja nähdään Hulu-palvelusta, jonne kauden ensimmäinen jakso pärähtää 25. huhtikuuta. Suomessa sarjaa voi seurata HBO Nordicin kautta. Aiemman kauden palvelu näytti päivän viiveellä Yhdysvalloista.

Mitä muuta tiedämme tulevasta kaudesta? Ainakin tämän:

1. Toisella kaudella on 13 jaksoa.

Ensimmäisellä kaudella jaksoja oli vain 10.

2. Päähenkilöt ovat ykköskaudelta tuttuja.

Elisabeth Mossin näyttelemä Offred on edelleen tarinan keskiössä. Myös Ofglen (Alexis Bledel), Moira (Samira Wiley), Janine (Madeline Brewer) ja Nick (Max Minghella) nähdään uudella kaudella.

Kakkoskaudelta julkaistut kuvat ovat varsin pahaenteisiä.

3. Ensimmäinen jakso yllättää varmasti.

”Älkää yrittäkö arvata, mitä toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapahtuu. Ette koskaan voi aavistaa. Se on mahdotonta, ja sen takia rakastan sitä niin paljon”, Elisabeth Moss totesi TV Guiden haastattelussa.

4. Näemme surullisenkuuluisat siirtokunnat.

Handmaid’s tale perustuu Margaret Atwoodin klassikkokirjaan. Kirjassa siirtokunnat mainitaan kaikkein karmeimpana kohtalona: ne odottavat sellaisia, jotka eivät suostu taipumaan käsittämättömän yhteiskunnan osasiksi. Myös sarjan ensimmäisellä kaudella siirtokunnista puhutaan, mutta vasta kakkokaudella katsojat pääsevät näkemään ne omin silmin.

Sarjan uudella kaudella tutustutaan uusiin maisemiin.

5. Offred ja muut alkavat kapinoida.

Sarjan ohjaaja ja käsikirjoittaja Bruce Miller on vahvistanut, että kakkoskausi keskittyy vahvasti Offrediin. Tulevalla kaudella hän on kuitenkin entistä kapinallisempi ja vahvempi. Myös muut hahmot löytävät sisäisen kapinahenkensä ja haluavat laittaa pisteen orjuutukselle.

6. Ilkeän Lydia-tädin tarinaa valotetaan.

Lydia-täti (Ann Dowd) on yksi sarjan kammottavimmista hahmoista – mikä tekee hänestä samalla kovin kiinnostavan. Miten naisesta tuli niin julma? Miller on kertonut, että saamme tähän kysymykseen ainakin jonkinlaisen vastauksen tulevalla kaudella.

7. Yksi orjattarista kuolee.

Miller on vahvistanut, että sarjan kakkoskaudella nähdään hautajaiset. Mutta tarkkaan ottaen kuka kuolee ja miten? Sitä emme vielä tiedä.

Tälläkin kaudella orjattaret jatkavat parittain kävelyä.

8. Saamme tietää, mitä muulle maailmalle on tapahtunut.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliseen, Yhdysvalloissa sijaitsevaan Gilead-nimiseen valtioon. Ykköskaudella katsojat saivat tietää vain vähän Yhdysvaltain naapurimaiden kohtalosta. Miller on kuitenkin paljastanut, että tulevalla kaudella katsojat pääsevät näkemään tarkemmin, mitä ihmettä Gileadin ulkopuolella tapahtuu.

9. Sarjan kammottava – ja niin koukuttava – tunnelma ei ole kadonnut mihinkään.

Ensimmäinen kausi oli monen katsojan mielestä paikoitellen niin ahdistava, että sitä oli vaikea katsoa. Eikä mikään ole muuttumassa – ainakaan kakkoskauden trailerin perusteella. Katso vaikka: