Morsian Tanja Gråsten oli kiinnostunut intialaisesta ja nepalilaisesta kulttuurista jo ennen kuin tapasi sulhasensa Bizanat Khanalin. "Bizanat ei ole koskaan olettanut, että meillä olisi miesten ja naisten roolit kotona", Tanja kertoo illan Satuhäät-jaksossa. Kuvat Yle Kuvapalvelu
Morsian Tanja Gråsten oli kiinnostunut intialaisesta ja nepalilaisesta kulttuurista jo ennen kuin tapasi sulhasensa Bizanat Khanalin. "Bizanat ei ole koskaan olettanut, että meillä olisi miesten ja naisten roolit kotona", Tanja kertoo illan Satuhäät-jaksossa. Kuvat Yle Kuvapalvelu

Maanantai-illan Satuhäät-jaksossa sormuksenantojuhlaa viettävät helsinkiläinen Tanja Gråsten ja nepalilainen Bizanat Khanal.

Maanantai-illan (14.4.2014) Satuhäissä toisensa saavat Tanja Gråsten, 22, ja nepalilainen Bizanat Khanal, 27. Pari viettää sormuksenantojuhlaa nepalilaisessa ravintolassa Helsingin Herttoniemessä neljän vuoden seurustelun jälkeen.

Tanja ja Bizanat tapasivat toisensa helsinkiläisessä baarissa vuonna 2009. Suhde eteni nopeasti, ja Tanja oli valmis muuttamaan yhteen varsin pian. Bizanat kuitenkin jarrutteli yhteenmuuttoa vanhempiansa takia.

– Jos Nepaliin olisi mennyt viesti, että hän (Bizanat) asuu jonkun naisen luona, siitä olisi tullut ongelmia, Tanja kertoo illan jaksossa.

Kun pari päätti lopulta muuttaa saman katon alle, kulttuurierot alkoivat rasittaa suhdetta.

– Tanja valitteli minulle jatkuvasti siitä, että vietän liikaa aikaa ystävieni kanssa, eikä minulla ole hänelle tarpeeksi aikaa. Pakkasin tavarani, ja erosimme, Bizanat muistelee ohjelmassa.

Vanhemmat lupasivat etsiä pojalleen nepalilaisen naisen

Ero ei kestänyt kauaa, ja Tanja ja Bizanat sopivat yhteisestä matkasta Bizanatin vanhempien luo. Bizanat ei silti ollut valmis kertomaan vanhemmilleen seurustelevansa suomalaisen kanssa ja halusi, että pari matkustaa Nepaliin vain ystävinä. Nepalissa Tanja koki itsensä ulkopuoliseksi, mikä johti uuteen parisuhdekriisiin.

– Ennen naimisiin menoa Nepalissa ei kuljeta käsi kädessä tai edes näyttäydytä julkisesti yhdessä. Olin kuukauden ventovieraiden kanssa, itselleni vieraassa kultuurissa. Tilannetta vaikeutti se, etten voinut puhua  tunteistani Bizanatin kanssa. Se oli aika dramaattinen kokemus, Tanja kertoo jaksossa.

Kun pari palasi Suomeen, Tanja tivasi Bizanatilta, mikseivät he voisi mennä kihloihin – olivathan he seurustelleet jo neljä vuotta. Lopulta Bizanat suostui, mutta jännitti yhä vanhempiensa reaktiota. Bizanat sai tukea veljeltään, joka kertoi asiasta vanhemmille. Nämä eivät riemastuneet uutisesta, sillä he toivoivat, että Bizanat naisi nepalilaisen tytön. He myös lupautuivat etsimään Nepalista pojalleen sopivan morsiamen.

Bizanat ja Tanja päättivät matkustaa toisen kerran Nepaliin pyytämään siunausta liitolleen.

– Lopulta vanhempani sanoivat, että hyvä on, jos se kerran on toiveeni, Bizanat kertoo.

Satuhäät TV2:lla ma 14.4.2014 klo 21

Lue kaikkien Satuhäät-parien tarinat.

Iiris, Max, Holopainen ja Marleena palaavat ruutuun! Syke nähdään jatkossa Ruutu.fi:ssä.

Syke saa jatkoa, kun se palaa ruutuun syksyllä 2018. Toisin kuin aikaisemmat kaudet, uusi eli viides kausi nähdään Ruutu.fi:ssä. Ohjelman jatkuminen on ollut pitkään epävarmaa, sillä Yle ilmoitti jo vuonna 2016, että se ei aio ostaa uusia kausia neljännen kauden jälkeen.

”Käsikirjoitustyö on jo pitkällä.”

Nelosen mukaan uudella kaudella nähdään kaikki tutut sarjan sairaanhoitajat ja lääkärit, mutta luvassa on myös uusia hahmoja. Vanhoista mukana ovat muun muassa Antti Luusuaniemi (sarjassa Max), Iina Kuustonen (Iiris), Leena Pöysti (Johanna), Tiina Lymi (Marleena), Lena Meriläinen (Lenita), Jarkko Niemi (Holopainen ja Matti Ristinen (Ilmari).

– Sarjalla on valtavasti faneja, jotka kyselevät meiltä viikoittain, että tuleehan Sykettä lisää. On ihanaa, että voimme vihdoin vastata heille myönteisesti: kyllä, sarja jatkuu! Käsikirjoitustyö on jo pitkällä, ja tällä kertaa käsikirjoitusryhmässä on mukana peräti kolme lääkäriä – uskottavuudesta pidetään vähintään yhtä hyvää huolta kuin ennenkin, Sykkeen vastaava tuottaja ja showrunner Petja Peltomaa kertoo tiedotteessa.

Viime kaudella moni asia jäi avoimeksi. Ainakin näihin kysymyksiin katsojat odottavat vastauksia:

  1. Marleena ja Ilmari saivat viimein lapsen dramaattisten käänteiden jälkeen, mutta miten heidän perhe-elämänsä sujuu?
  2. Saako hallintojohtaja Olavi (Carl-Kristian Rundman) jatkaa kieroilujaan ja manipulointiaan ikuisesti?
  3. Puhdistuuko Lenitan maine?
  4. Miksi Iiriksellä kehkeytyi taas sutinaa parinsa Artturin (Juha-Tapio Arola) kanssa – ja tuleeko siitä mitään?
  5. Entä onko Artturi edes sopiva Iirikselle vai pelkkä laastari?
  6. Syntyykö Holopaisen ja uuden hoitajan Heidin (Lotta Kaihua) välille romanttinen suhde?
  7. Johannan mies Toni (Markus Järvenpää) pidätettiin viimeisessä jaksossa. Miten Tonin käy? Entä Johannan ja Tonin suhteen?

Syke on Yle Areenan kaikkien aikojen katsotuin tv-sarja. Sillä on myös poikkeuksellisen paljon aktiivisia faneja. Lue, miksi sarja on niin koukuttava:

Katso videolta Antti Luusuaniemen ja Leena Pöystin tuore haastattelu.

Syke-sarjan kaudet 1–4 ovat yhä katsottavissa Areenassa.

Ruutu.fi ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kovispoliisi (Angela Basset) laukoo vitsejä ja hoitaa tilanteen kuin tilanteen. Kuva: Fox
Kovispoliisi (Angela Basset) laukoo vitsejä ja hoitaa tilanteen kuin tilanteen. Kuva: Fox

Kriitikkojen teilaama sarja on fanien ihailema ja siitä on tulossa toinenkin tuotantokausi.

IS TV-LEHTI: Uusi 9-1-1-pelastajasarja keikkuu huonon maun rajamailla.

Sarjan taustalla ovat Ryan Murphy ja Brad Falchuk, jotka ovat luoneet sellaiset menestykset kuin American Horror Story ja Glee.

Kovia tekijöitä siis – mutta kiinnostavan aloituksen jälkeen ensijakso ryöstäytyy niin ylilyödyksi koosteeksi hölmöä juonta ja kehnoa dialogia, ettei sitä voi katsoa naama peruslukemilla.

Kriitikkojen teilaamaa ja fanien ihailemaa sarjaa ei kannata ottaa vakavasti siitä huolimatta, että hurjat tapahtumat perustuvat tosikäänteisiin. Lemmikkikäärme on yrittänyt kuristaa omistajansa, ja pikkulapset ovat panttivankeina jatkuvasti.

Mutta jos sarjan ottaa kitchinä viihteenä, sen vauhdista ja hömelyydestä voi nauttiakin.

Yhden jakson aikana ehtii tapahtua niin paljon, että uskottavuus on koetuksella. Myös tyyli ontuu: vitsit viuhuvat pelastettavien pelätessä kuolemaa.

Mutta jos sarjan ottaa kitchinä viihteenä, sen vauhdista ja hömelyydestä voi nauttiakin.

Mukana on isoja ja aina kiinnostavia näyttelijänimiä. Mullan alla ja Samaa sukua -sarjoista tuttu Peter Krause on hyvispelastaja, joka ripittäytyy papille viikoittain pysyäkseen hyviksenä. Angela Basset näyttelee kovispollaria, jonka aviomies (Rockmond Dunbar) tulee kaapista kuin kaikkien kiusaksi.

Sen verran se on katsojia kiinnostanut, että sarjasta on luvattu toinen kausi.

Connie Brittonin hahmo vastaa hätäkeskuspuheluihin, ja Oliver Stark on kapinoiva palomies, jonka pullistelu ja hurjastelu ärsyttävät.

Pelastusväen oma elämä kietoutuu työpaikan karmiviin tilanteisiin – ja sen verran se on katsojia kiinnostanut, että sarjasta on luvattu toinen kausi.

9-1-1, Fox ti klo 21.00