Morsian Tanja Gråsten oli kiinnostunut intialaisesta ja nepalilaisesta kulttuurista jo ennen kuin tapasi sulhasensa Bizanat Khanalin. "Bizanat ei ole koskaan olettanut, että meillä olisi miesten ja naisten roolit kotona", Tanja kertoo illan Satuhäät-jaksossa. Kuvat Yle Kuvapalvelu
Morsian Tanja Gråsten oli kiinnostunut intialaisesta ja nepalilaisesta kulttuurista jo ennen kuin tapasi sulhasensa Bizanat Khanalin. "Bizanat ei ole koskaan olettanut, että meillä olisi miesten ja naisten roolit kotona", Tanja kertoo illan Satuhäät-jaksossa. Kuvat Yle Kuvapalvelu

Maanantai-illan Satuhäät-jaksossa sormuksenantojuhlaa viettävät helsinkiläinen Tanja Gråsten ja nepalilainen Bizanat Khanal.

Maanantai-illan (14.4.2014) Satuhäissä toisensa saavat Tanja Gråsten, 22, ja nepalilainen Bizanat Khanal, 27. Pari viettää sormuksenantojuhlaa nepalilaisessa ravintolassa Helsingin Herttoniemessä neljän vuoden seurustelun jälkeen.

Tanja ja Bizanat tapasivat toisensa helsinkiläisessä baarissa vuonna 2009. Suhde eteni nopeasti, ja Tanja oli valmis muuttamaan yhteen varsin pian. Bizanat kuitenkin jarrutteli yhteenmuuttoa vanhempiansa takia.

– Jos Nepaliin olisi mennyt viesti, että hän (Bizanat) asuu jonkun naisen luona, siitä olisi tullut ongelmia, Tanja kertoo illan jaksossa.

Kun pari päätti lopulta muuttaa saman katon alle, kulttuurierot alkoivat rasittaa suhdetta.

– Tanja valitteli minulle jatkuvasti siitä, että vietän liikaa aikaa ystävieni kanssa, eikä minulla ole hänelle tarpeeksi aikaa. Pakkasin tavarani, ja erosimme, Bizanat muistelee ohjelmassa.

Vanhemmat lupasivat etsiä pojalleen nepalilaisen naisen

Ero ei kestänyt kauaa, ja Tanja ja Bizanat sopivat yhteisestä matkasta Bizanatin vanhempien luo. Bizanat ei silti ollut valmis kertomaan vanhemmilleen seurustelevansa suomalaisen kanssa ja halusi, että pari matkustaa Nepaliin vain ystävinä. Nepalissa Tanja koki itsensä ulkopuoliseksi, mikä johti uuteen parisuhdekriisiin.

– Ennen naimisiin menoa Nepalissa ei kuljeta käsi kädessä tai edes näyttäydytä julkisesti yhdessä. Olin kuukauden ventovieraiden kanssa, itselleni vieraassa kultuurissa. Tilannetta vaikeutti se, etten voinut puhua  tunteistani Bizanatin kanssa. Se oli aika dramaattinen kokemus, Tanja kertoo jaksossa.

Kun pari palasi Suomeen, Tanja tivasi Bizanatilta, mikseivät he voisi mennä kihloihin – olivathan he seurustelleet jo neljä vuotta. Lopulta Bizanat suostui, mutta jännitti yhä vanhempiensa reaktiota. Bizanat sai tukea veljeltään, joka kertoi asiasta vanhemmille. Nämä eivät riemastuneet uutisesta, sillä he toivoivat, että Bizanat naisi nepalilaisen tytön. He myös lupautuivat etsimään Nepalista pojalleen sopivan morsiamen.

Bizanat ja Tanja päättivät matkustaa toisen kerran Nepaliin pyytämään siunausta liitolleen.

– Lopulta vanhempani sanoivat, että hyvä on, jos se kerran on toiveeni, Bizanat kertoo.

Satuhäät TV2:lla ma 14.4.2014 klo 21

Lue kaikkien Satuhäät-parien tarinat.