Morsian Tanja Gråsten oli kiinnostunut intialaisesta ja nepalilaisesta kulttuurista jo ennen kuin tapasi sulhasensa Bizanat Khanalin. "Bizanat ei ole koskaan olettanut, että meillä olisi miesten ja naisten roolit kotona", Tanja kertoo illan Satuhäät-jaksossa. Kuvat Yle Kuvapalvelu
Morsian Tanja Gråsten oli kiinnostunut intialaisesta ja nepalilaisesta kulttuurista jo ennen kuin tapasi sulhasensa Bizanat Khanalin. "Bizanat ei ole koskaan olettanut, että meillä olisi miesten ja naisten roolit kotona", Tanja kertoo illan Satuhäät-jaksossa. Kuvat Yle Kuvapalvelu

Maanantai-illan Satuhäät-jaksossa sormuksenantojuhlaa viettävät helsinkiläinen Tanja Gråsten ja nepalilainen Bizanat Khanal.

Maanantai-illan (14.4.2014) Satuhäissä toisensa saavat Tanja Gråsten, 22, ja nepalilainen Bizanat Khanal, 27. Pari viettää sormuksenantojuhlaa nepalilaisessa ravintolassa Helsingin Herttoniemessä neljän vuoden seurustelun jälkeen.

Tanja ja Bizanat tapasivat toisensa helsinkiläisessä baarissa vuonna 2009. Suhde eteni nopeasti, ja Tanja oli valmis muuttamaan yhteen varsin pian. Bizanat kuitenkin jarrutteli yhteenmuuttoa vanhempiansa takia.

– Jos Nepaliin olisi mennyt viesti, että hän (Bizanat) asuu jonkun naisen luona, siitä olisi tullut ongelmia, Tanja kertoo illan jaksossa.

Kun pari päätti lopulta muuttaa saman katon alle, kulttuurierot alkoivat rasittaa suhdetta.

– Tanja valitteli minulle jatkuvasti siitä, että vietän liikaa aikaa ystävieni kanssa, eikä minulla ole hänelle tarpeeksi aikaa. Pakkasin tavarani, ja erosimme, Bizanat muistelee ohjelmassa.

Vanhemmat lupasivat etsiä pojalleen nepalilaisen naisen

Ero ei kestänyt kauaa, ja Tanja ja Bizanat sopivat yhteisestä matkasta Bizanatin vanhempien luo. Bizanat ei silti ollut valmis kertomaan vanhemmilleen seurustelevansa suomalaisen kanssa ja halusi, että pari matkustaa Nepaliin vain ystävinä. Nepalissa Tanja koki itsensä ulkopuoliseksi, mikä johti uuteen parisuhdekriisiin.

– Ennen naimisiin menoa Nepalissa ei kuljeta käsi kädessä tai edes näyttäydytä julkisesti yhdessä. Olin kuukauden ventovieraiden kanssa, itselleni vieraassa kultuurissa. Tilannetta vaikeutti se, etten voinut puhua  tunteistani Bizanatin kanssa. Se oli aika dramaattinen kokemus, Tanja kertoo jaksossa.

Kun pari palasi Suomeen, Tanja tivasi Bizanatilta, mikseivät he voisi mennä kihloihin – olivathan he seurustelleet jo neljä vuotta. Lopulta Bizanat suostui, mutta jännitti yhä vanhempiensa reaktiota. Bizanat sai tukea veljeltään, joka kertoi asiasta vanhemmille. Nämä eivät riemastuneet uutisesta, sillä he toivoivat, että Bizanat naisi nepalilaisen tytön. He myös lupautuivat etsimään Nepalista pojalleen sopivan morsiamen.

Bizanat ja Tanja päättivät matkustaa toisen kerran Nepaliin pyytämään siunausta liitolleen.

– Lopulta vanhempani sanoivat, että hyvä on, jos se kerran on toiveeni, Bizanat kertoo.

Satuhäät TV2:lla ma 14.4.2014 klo 21

Lue kaikkien Satuhäät-parien tarinat.

Toni Wirtanen esittää Kaija Koon Vain elämää -päivänä Vapaa-biisin, jonka hän aikoinaan kirjoitti Kaijalle.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Kaija Koon päivää. Jaksosta on julkaistu nyt yksi tulkinta, joka on Toni Wirtasen Vapaa. Tonilla on biisiin erikoinen suhde, koska hän on itse kirjoittanut sen Kaijalle.

– Toni tiesi silloin mun elämäntilanteeseen, ja tämä biisi on tehty siihen. Olin juuri eronnut ja taistellut monien asioiden kanssa. 21 vuoden suhteesta lähteminen vaati valtavasti voimaa, Kaija kertoo jaksossa yhden suurimman hittinsä taustoista.

Toni on tehnyt biisistä alkuperäistä rajumman version. Hän kertoo myös, että Apulannan rumpali Sipe Santapukki olisi halunnut biisin aikoinaan Apulannalle.

– Rumpalimme aikanaan valitti, että tän olisi voinut tehdä itsekin, Toni kertoo.

Kaija on otettu Tonin esityksestä.

– Tämä oli tärkeä hetki Tonille ja mulle. Vilisi koko elämä silmien edessä, Kaija mietti esityksen jälkeen.

Vain elämää perjantaisin kello 20 Nelosella.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Aliisa ja Esa ovat ajautuneet kriisiin, jota he setvivät yhdessä Tony Dunderfeltin kanssa. Varo juonipaljastuksia!

Edellisessä Ensitreffit alttarilla -jaksossa Aliisa ja Esa mökkeilivät melko leppoisissa tunnelmissa, ja Esa vaikutti oikealta unelmamieheltä.

Tämän viikon jaksossa on tunnelma on taas päälaellaan: Aliisa on tuonut esille epävarmuutensa, jota hän kokee edelleen, kuukausi häiden jälkeen. Aliisaa vaivaa, ettei hän meinaa millään ihastua Esaan, vaan löytää miehestä vain ärsyttäviä piirteitä.

Lue myös: 7 syytä, joiden takia Ensitreffit-Esa on unelmamies

Esalle Aliisan tunnustus on ollut vaikea paikka.

– Näen tämän parisuhdetilanteen ongelmallisena. En tiiä, en tosiaan tiiä. Rupeaa itekin kääntymään pikkuhiljaa epätoivon puoleen, mies sanoo jaksossa.

Aliisan epävarmuus on aiheuttanut sen, että kumpikin on tullut sanoneeksi asioita, jotka loukkaavat. Pari pui riitaansa tapaamisessa psykologi Tony Dunderfeltin kanssa.

– Mä oon tuonut esiin, että mä oon epävarma tästä meidän asiasta. Esa on harmistunut siitä ja kerännyt aika semmosen ison potin semmosta pahaa mieltä, Aliisa selittää jaksossa Tonylle.

”Esa on kerännyt aika ison potin pahaa mieltä.”

Tony kysyy Esalta, onko tällä tapana, että paha mieli räiskähtää esiin.

– No todellakin räiskähtää, Esa myöntää.

Räiskähdyksen tarkemmat yksityiskohdat jäävät jakson perusteella hieman arvoitukseksi, mutta se on selvää, että Esa on onnistunut loukkaamaan Aliisaa pahasti.

– Lähtökohtaisesti luotan ihmiseen sataprosenttisesti. Sitten kun se luottamus tulee rikottua, mä en pysty antamaan sitä takaisin. Että jos mulle sanoo jotain niin pahoja asioita, niin vaikka multa pyytää sitä anteeksi ja kertoo, että ei se ollut tarkoitus, niin mä en pääse irti siitä, Aliisa selittää itkua nieleskellen.

Esa myöntää, että hänen on syytä pyytää anteeksi reaktiotaan ja aiheuttamaansa mielipahaa. Myös Aliisa pyytää Esalta anteeksi sanojaan.

Kaikesta huolimatta parin välillä näyttää koko ajan säilyneen hyvä keskusteluyhteys. Tonyn tapaamisen jälkeen pariskunta antaa kotimatkalla hyvästelypusut, kun Aliisa hyppää junaan.

Ensitreffit alttarilla Avalla tiistaisin klo 21.00.

Melanie

”Kun se luottamus tulee rikottua...” Ensitreffit alttarilla -parilla mielipaha räiskähtää esiin

Harmi, että tämä pari valittiin yhdeksi pariksi mukaan ohjelmaan. Samalla hukattiin mahdollisuus kahden muun ihmisen löytää toisensa ja saada kenties toimiva, loppuelämän suhde. Edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, luultavasti molemmat ovat kehuneet itsensä liian joustaviksi ja helpoksi ihmiseksi, jotta pari löytyisi. Itse en kuitenkaan haluaisi jakaa elämääni noin tiukan oloisen miehen kanssa kuin Petri. Liian kaavoihin kangistunut ja ei yhtään pelivaraa.
Lue kommentti