Virpin ja Hempan perheeseen kuuluvat yhteinen Lemmi-poika sekä Lucia-tyttö ja Mikael-poika Virpin edellisestä liitosta. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Virpin ja Hempan perheeseen kuuluvat yhteinen Lemmi-poika sekä Lucia-tyttö ja Mikael-poika Virpin edellisestä liitosta. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Virpi ja Henri "Hemppa" Mäkelän suhdetta hankaloitti aikoinaan Hempan ex-kihlattu, joka oli Virpin paras ystävä.

Illan Satuhäät-jaksossa vietetään suorapuheisen parin häitä. Pari ei säästele sanojaan, ja sulhanen Henri ”Hemppa” Mäkelä, 30, naureskelee hääpaikan portailla, että hänen morsiamellaan Virpillä, 29, on poskessaan spermaa.

Jaksossa katsojille tulee selväksi myös, että pari on varsin tyytyväinen seksielämäänsä.

– Virpi on ihmisenä hirveän lämmin ja tunteellinen. Parhaimmillaan hän on makuuhuoneessa, Hemppa kertoo jaksossa.

Virpi puolestaan kehuu Hemppaa rakastettavaksi, luotettavaksi, helläksi ja hyväntuuliseksi. Virpi pitää myös siitä, että Hempasta on helppo lukea, jos tätä painaa jokin asia.

– Jos Hempan naama on nurinperin, tiedän silloin, mitä pitää tarjota, että se kääntyy toisinpäin. Sillä on joko nälkä tai väsy – tai sitten sillä on hirvee panetus, Virpi kertoo jaksossa.

Virpi ja Hemppa siunataan avioliittoon Tampereella, mutta häitä juhlitaan Nokialla. Molemmat tienaavat leipänsä yrittäjinä: Hemppa rakennus- ja Virpi vakuutusalalla.

Suhde kaatui Virpin Bulgarian-matkaan

Virpi ja Hemppa tapasivat toisensa ensimmäisen kerran vuonna 2006 yhteisen tuttavan syntymäpäiväjuhlissa. Hemppa oli lupautunut kuskiksi ex-kihlatulleen, joka oli  myös Virpin hyvä ystävä. Hemppa heitti ex-kihlattunsa ja Virpin baariin, mutta ilta ei päättynyt siihen. Virpi päätyi Hempan luokse ja kaksikon välille syttyi romanssi.

”Silloin ei ollut Facebookia, niin se ei ollut niin yksinkertaista.”

He halusivat kuitenkin pitää sen salassa, koska pelkäsivät Hempan eksän reaktiota. Suhde ei silti varsinaisesti kaatunut tähän, vaan Virpin Bulgarian-matkaan.

Virpi lähti ystävänsä kanssa viikoksi Bulgariaan. Sen jälkeen välit menivät poikki neljäksi vuodeksi, koska kumpikaan ei enää ottanut yhteyttä toisiinsa.

– Molemmat jäivät varmaan odottamaan, että toinen ottaisi yhteyttä. Silloin ei ollut Facebookia, niin se ei ollut niin yksinkertaista, Virpi selittää.

Tämän jälkeen molemmat löysivät uudet kumppanit, ja Virpi sai myös kaksi lasta. Vuonna 2010 Hemppa otti Virpiin yhteyttä Facebookin Messengerissä. Hemppa kysyi kuulumisia ja selvisi, että molemmat ovat juuri eroamassa. Hemppa oli kuitenkin niin pettynyt ihmisiin, että oli päättänyt, ettei lähde enää yhteenkään suhteeseen, ellei häntä haeta kotiovelta.

Hieman myöhemmin Virpi toteutti kirjaimellisesti Hempan toiveen ja haki tämän kotiovelta.

– Sillä tiellä ollaan edelleen, Virpi sanoo.

Satuhäät-jakso TV2:lla ma 25.4. kello 21.00. Jakso on katsottavissa myös Yle Areenassa.

 

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia.  Kuva: Yle kuvapalvelu
Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kuva: Yle kuvapalvelu

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa seurataan Miaa ja Jenniä. Kokevatko he  tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan?

IS TV-LEHTI: Kahden suomalaisen naisen tarinat avaavat sitä syvyyttä, johon päihderiippuvaisuus ja masennus uhkaavat pudottaa, vaikka vuosien jälkeen jo näyttäisi paremmalta. Molemmat, Mia ja Jenni, ovat joutuneet luopumaan lapsistaan, ja se on jättänyt syvän jäljen.

Charlotte Lindroosin uudessa dokumentissa lapset eivät ole estradilla, mutta heihin liittyy se, kuinka nousu synkästä kuilusta on kummankin naisen kohdalla tapahtunut. Toki katsotaan myös syihin, miksi kuiluun on kompastuttu: amfetamiini, heroiini, itsetuhoisuus, masennus, rikkonaiset perheet.

Esimerkiksi Mialla, joka kuvailee heroiinia suureksi rakkaudekseen, on muistoja, joissa hän tyttösenä meni kertomaan baariin äidille ja isäpuolelle itkevästä pikkusiskosta. Isäpuoli kantoi raivostuneena kotiin tukasta roikottaen.

Jenni taas masentui lapsensa syntymän jälkeen, eikä osaa pitää haluamallaan tavalla yhteyttä nyt jo murrosikäiseen tyttäreensä. Hän pelkää, mitä tälle on äidistä kerrottu. Koiraa hellivällä Jennillä on kuitenkin unelmia liittyen lapsiin, ja ne auttavat jaksamaan.

Dokumentissa nähdään korvaushoidossa käyviä selviytyjiä, joille pienet onnistumiset ovat suuria askelmia. Kun on kokenut huumepumpulin, on merkityksellisten tunteiden löytäminen perusasioista hankalaa ja erilaista mutta täysin pakollista.

Kokevatko Mia ja Jenni tehneensä oikean ratkaisun luovuttuaan lapsistaan? Hyvin valittu musiikki syventää toivon tunnelmaa mutta muistuttaa myös elämän arvaamattomuudesta.

Docstop: Piikki sydämessä, TV1 ti klo 20.00