Emma Martimon ja Juha-Matti Riihiniemen häitä juhlivat parin kaksi yhteistä lasta sekä Juha-Matin esikoistytär ja hänen eksänsä, joka on myös morsiamen kaaso. Kuvat Yle Kuvapalvelu
Emma Martimon ja Juha-Matti Riihiniemen häitä juhlivat parin kaksi yhteistä lasta sekä Juha-Matin esikoistytär ja hänen eksänsä, joka on myös morsiamen kaaso. Kuvat Yle Kuvapalvelu

Maanantai-illan Satuhäät-jaksossa toisensa saavat torniolaiset Emma Martimo ja Juha-Matti Riihiniemi. Parin suhdekiemurat ovat olleet sen verran värikkäitä, että morsian ja sulhanen kutsuvat itseään Tornion Kauniit ja rohkeat -pariksi.

Maanantai-illan Satuhäät-jaksossa (31.3.2014) suhteensa sinetöivät Emma Martimo, 25, ja Juha-Matti Riihiniemi, 29.

Torniolaisen pariskunnan suhteessa on aina riittänyt draamaa. Aluksi tapailua hidasti se, että sulhasen eksä ja hänen esikoistyttärensä äiti Anniina oli ollut pitkään morsiamen hyvä ystävä. Emman ja Juha-Matin välit lähentyivät noin puoli vuotta sen jälkeen, kun Juha-Matti oli eronnut esikoistyttärensä äidistä.

– Olihan siinä pienen konfliktin ainekset, mutta ei siitä (suhteesta) tietenkään aivan heti huueltu, sanotaanko näin, Juha-Matti kertoo illan jaksossa.

– Me ei haluttu pitää siitä mitään kauheeta julistusta, että nyt me ollaan yhdessä, kattokaa meitä. Ja sitten kun se tuli ilmi, niin vähäksi aikaa otettiin vähän etäisyyttä, Emma lisää.

Ystävyys viileni, ja morsian joutui auto-onnettomuuteen

Emman ja Juha-Matin suhteen takia Emman ja Anniinan ystävyys viileni. Lisää murheita pariskunnan elämään tuli, kun Emma kolaroi työmatkalla rekan kanssa.

– Siinä oli aika kinkkinen tilanne. Poliisi, palokunta ja ambulanssi tulivat paikalla ja rikkoivat auton, jotta minut saatiin sieltä ulos, Emma muistelee onnettomuutta illan jaksossa.

Emma selvisi onnettomuudesta pienillä ruhjeilla, mutta joutui kuukauden sairauslomalle. Sinä aikana Emma, Anniina ja Juha-Matti saivat sovittua riitansa. Välit paranivat pysyvästi, ja illan jaksossa Anniina nähdään morsiamen kaasona.

– Jotkut saattaa nähdä tämän tilanteen vähän erikoisena, että ollaan hyviä ystäviä ja käymme toistemme luona kylässä, Juha-Matti miettii.

Emman mukaan kolmiodraamasta liikkuu kylillä yhä huhuja, ja jotkut ihmettelevät, miten kolmikko voi olla niin hyvissä väleissä.

– Ollaan kai Tornion Kauniit ja rohkeat -pari, mutta hyvällä tavalla kuitenkin, Anniina nauraa jaksossa.

Juha-Matti ja Emma kertovat illan jaksossa avoimesti myös riidoistaan ja siitä, että he ovat lähteneet moneen kertaan ovet paukkuen eri teille.

Emma ja Juha-Matti ovat kuitenkin aina löytäneet takaisin toistensa luo. Nykyään pariskunnan kotona temmeltävät 2,5-vuotias Nuutti ja pian 1-vuotias Hilla sekä kaksi koiraa. Lisäksi parin rivitaloasunnossa viihtyy myös Juha-Matin 10-vuotias esikoistytär Sarina.

Satuhäät TV2:lla ma klo 21. Trailerin illan jaksosta voit katso Yle Areenasta.

Lue aiemmat jutut Satuhäistä:

Satuhäät-morsian huijasi ikänsä 13 vuotta vanhemmalta sulhaselta

Satuhäät: Pikavauhtia kihloihin, omakotitaloon ja vanhemmiksi

Satuhäät: Kuokkavieras saapuu taksilla häihin satojen kilometrien päästä

Satuhäät-morsian hurmasi sulhasen 17-vuotiaana roskakatoksessa

Satuhäät: Vasta sydänveritulppa sai sulhasen kosimaan 20 vuotta nuorempaa morsiantaan

Satuhäät: Sulhanen haluaa viisilapsiseen perheeseen lisää muksuja

Satuhäät-parin rakkaus roihahti parkkipaikalla – morsian vielä avoliitossa toisen kanssa

Muistatko vielä nämä Satuhäät-ohjelman klassikkoparit?

 
 
Katja Ståhl. Kuva: Nelonen
Katja Ståhl. Kuva: Nelonen

Katja Ståhl vakuuttaa, että hänen ja Juhana Helmenkalastajan riitely paratiisisaarella oli aitoa eikä käsikirjoitettua. – Jostain syystä annoin hänen mennä ihoni alle. Kun hermo menee, silloin ei vaan jarrut pidä.

Hikoillessaan Selviytyjät Suomi -sarjan kuvauspaikalla 54 asteen helteessä toimittaja Katja Ståhl ei osannut odottaa ohjelman nostattamaa fanitusta.

Katja on saanut kehuja vahvuudestaan, suorapuheisuudestaan ja kantistaan pistää kampoihin sovinismiin sortuneiden kanssakisaajiensa edessä. Katjaa ihailu vähän huvittaa.

– Tai ainakin se on tullut täytenä yllätyksenä. Saarella ajattelin olevani heikko ja koin, että kaikki muut olivat voimatyyppejä. Nyt tuntuu hassulta, kun joku kehuu vahvaksi, hän kertoo.

Katja on saanut myös lapsifaneja.

– Monenkohan äidin puhelimeen olen lähettänyt tervehdyksen jollekin pikkukatsojalle. Se on ollut niin siistiä!

Totista riitelyä

Selviytyjien mediajälkipyykissä on pyöritetty eniten Katjan ja Juhana Helmenkalastajan välistä kinastelua.

– Riitelymme oli ihan totta. Jostain syystä annoin hänen mennä ihoni alle. Kun hermo menee, silloin ei vaan jarrut pidä, Katja sanoo.

– Muutaman kerran pyysin häneltä anteeksi, kun tuli lohkottua niin, että muut kuolivat vieressä nauruun.

”Muutaman kerran pyysin häneltä anteeksi, kun tuli lohkottua niin, että muut kuolivat vieressä nauruun.”

Kisaajien tukena matkassa kulki psykologi, jolle sai käydä avaamassa mieltään.

– Varsinkin matkan loppupuolella jengi meni aika mustiin, Katja kuvailee tunnelmia.

– Itse kävin purkamassa tuntojani Juhanasta. Helteessä ei kannattanut purkaa vitutusta fyysisesti, koska voimia piti säästellä kisatehtäviä varten. Kun ärsytti, useimmiten menin vain mereen lillumaan, koska siellä ihminen ei voi olla onneton.

Yllättävät persoonat

Katja kuvailee Selviytyjät-kokemustaan pieneksi ihmiskokeeksi viidakossa, täysin irrallaan tavallisesta arjesta ja sellaisten ihmisten seurassa, joiden kanssa ei normaalisti vietä aikaansa.

– Ainakin siinä näki erilaisia elämänasenteita ja tapoja toimia. Osa harrasti yllättävää avoimuutta ällistyttävissä asioissa paljastuen vaikkapa rasistiksi tai sovinistiksi. Itse huomasin olleeni poikkeuksellisen sulkeutunut. En uskaltanut tai kokenut tarvetta kiinnittyä kehenkään.

Kuvausten aikana Katjasta tuli ystävät fitnessmalli Janni Hussin kanssa.

Katja kertoo, ettei yleensä katso ohjelmia, joissa itse esiintyy.

– Se on niin piinallista ja alkaa ärsyttää. Selviytyjiä olen kuitenkin pystynyt katsomaan, hän sanoo.

– Aluksi järkytyin, kun näin itseni bikineissä, mutta sitten unohdin, miltä kukakin näyttää. Ohjelman nerokkuus on siinä, ettei suosituimmuus ratkeakaan vartalonmuodon perusteella.

Katja jatkaa edelleen kisan kärkiviisikossa Jannin, Kimmo Vehviläisen, Sampo Kaulasen ja Ilari Sahamiehen kanssa.

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin klo 20.30.

Helppohan se on kotisohvalta huudella. Miten itse selviytyisit näistä kysymyksistä, joihin Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa on vastattu väärin?

Me Naiset kuuluu ohjelmaa esittävän Nelosen kanssa samaan Sanoma-konserniin.