Emma Martimon ja Juha-Matti Riihiniemen häitä juhlivat parin kaksi yhteistä lasta sekä Juha-Matin esikoistytär ja hänen eksänsä, joka on myös morsiamen kaaso. Kuvat Yle Kuvapalvelu
Emma Martimon ja Juha-Matti Riihiniemen häitä juhlivat parin kaksi yhteistä lasta sekä Juha-Matin esikoistytär ja hänen eksänsä, joka on myös morsiamen kaaso. Kuvat Yle Kuvapalvelu

Maanantai-illan Satuhäät-jaksossa toisensa saavat torniolaiset Emma Martimo ja Juha-Matti Riihiniemi. Parin suhdekiemurat ovat olleet sen verran värikkäitä, että morsian ja sulhanen kutsuvat itseään Tornion Kauniit ja rohkeat -pariksi.

Maanantai-illan Satuhäät-jaksossa (31.3.2014) suhteensa sinetöivät Emma Martimo, 25, ja Juha-Matti Riihiniemi, 29.

Torniolaisen pariskunnan suhteessa on aina riittänyt draamaa. Aluksi tapailua hidasti se, että sulhasen eksä ja hänen esikoistyttärensä äiti Anniina oli ollut pitkään morsiamen hyvä ystävä. Emman ja Juha-Matin välit lähentyivät noin puoli vuotta sen jälkeen, kun Juha-Matti oli eronnut esikoistyttärensä äidistä.

– Olihan siinä pienen konfliktin ainekset, mutta ei siitä (suhteesta) tietenkään aivan heti huueltu, sanotaanko näin, Juha-Matti kertoo illan jaksossa.

– Me ei haluttu pitää siitä mitään kauheeta julistusta, että nyt me ollaan yhdessä, kattokaa meitä. Ja sitten kun se tuli ilmi, niin vähäksi aikaa otettiin vähän etäisyyttä, Emma lisää.

Ystävyys viileni, ja morsian joutui auto-onnettomuuteen

Emman ja Juha-Matin suhteen takia Emman ja Anniinan ystävyys viileni. Lisää murheita pariskunnan elämään tuli, kun Emma kolaroi työmatkalla rekan kanssa.

– Siinä oli aika kinkkinen tilanne. Poliisi, palokunta ja ambulanssi tulivat paikalla ja rikkoivat auton, jotta minut saatiin sieltä ulos, Emma muistelee onnettomuutta illan jaksossa.

Emma selvisi onnettomuudesta pienillä ruhjeilla, mutta joutui kuukauden sairauslomalle. Sinä aikana Emma, Anniina ja Juha-Matti saivat sovittua riitansa. Välit paranivat pysyvästi, ja illan jaksossa Anniina nähdään morsiamen kaasona.

– Jotkut saattaa nähdä tämän tilanteen vähän erikoisena, että ollaan hyviä ystäviä ja käymme toistemme luona kylässä, Juha-Matti miettii.

Emman mukaan kolmiodraamasta liikkuu kylillä yhä huhuja, ja jotkut ihmettelevät, miten kolmikko voi olla niin hyvissä väleissä.

– Ollaan kai Tornion Kauniit ja rohkeat -pari, mutta hyvällä tavalla kuitenkin, Anniina nauraa jaksossa.

Juha-Matti ja Emma kertovat illan jaksossa avoimesti myös riidoistaan ja siitä, että he ovat lähteneet moneen kertaan ovet paukkuen eri teille.

Emma ja Juha-Matti ovat kuitenkin aina löytäneet takaisin toistensa luo. Nykyään pariskunnan kotona temmeltävät 2,5-vuotias Nuutti ja pian 1-vuotias Hilla sekä kaksi koiraa. Lisäksi parin rivitaloasunnossa viihtyy myös Juha-Matin 10-vuotias esikoistytär Sarina.

Satuhäät TV2:lla ma klo 21. Trailerin illan jaksosta voit katso Yle Areenasta.

Lue aiemmat jutut Satuhäistä:

Satuhäät-morsian huijasi ikänsä 13 vuotta vanhemmalta sulhaselta

Satuhäät: Pikavauhtia kihloihin, omakotitaloon ja vanhemmiksi

Satuhäät: Kuokkavieras saapuu taksilla häihin satojen kilometrien päästä

Satuhäät-morsian hurmasi sulhasen 17-vuotiaana roskakatoksessa

Satuhäät: Vasta sydänveritulppa sai sulhasen kosimaan 20 vuotta nuorempaa morsiantaan

Satuhäät: Sulhanen haluaa viisilapsiseen perheeseen lisää muksuja

Satuhäät-parin rakkaus roihahti parkkipaikalla – morsian vielä avoliitossa toisen kanssa

Muistatko vielä nämä Satuhäät-ohjelman klassikkoparit?

 
 

Rikosdraama Monster - Aileen Wuornos kertoo suomalaiset sukujuuret omaavan sarjamurhaajan synkän tositarinan.

IS TV-LEHTI: Aileen Wuornos (1956–2002) kasvoi karuissa oloissa. Lasten hyväksikäytöstä tuomittu skitsofreenikko-isä hirttäytyi vankilassa 1969. Teiniäiti hylkäsi kaksi lastaan Aileenin ollessa nelivuotias. Heidät adoptoivat Troyssa, Michiganissa asuneet isovanhemmat, joiden sukujuuret olivat Iin Olhavassa.

Alkoholi, pahoinpitelyt ja insestiset suhteet olivat arkea isovanhempien luona. Wuornos tuli raskaaksi ensimmäisen kerran 14-vuotiaana – isoisänsä ystävän raiskaamana. Wuornos sai jo 18-vuotiaana tuomion ampuma-aserikoksesta ja päätyi Floridaan liftailevaksi prostituoiduksi.

Pitkä syöksykierre päättyi seitsemän miehen murhaamiseen 1989–90. Wuornos ja mukana kulkenut tyttöystävä jättivät useita johtolankoja, ja ratkaiseva virhe oli pantata uhrien omaisuutta. Wuornos pidätettiin 9. tammikuuta 1991.

Wuornos tunnusti surmat, mutta vetosi itsepuolustukseen. Vähän ennen kuolemaansa hän myönsi tehneensä kaikki veriteot ryöstötarkoituksessa, mutta kertomukset vaihtelivat niin usein, että totuus jäi hämäräksi.

Monsterin (2003) lisäksi Wuornosista on tehty useita elokuvia, kirjoja ja jopa oopperaesitys. Kuuluisimpia ovat Nick Broomfieldin kaksi dokumenttielokuvaa, Aileen Wuornos: The Selling of a Serial Killer (1992) ja Aileen: Life and Death of a Serial Killer (2003).

Elokuva: Monster - Aileen Wuornos , AVA klo 21.00

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta ja Mieletön elokuu ovat kesäleffojen aatelia.

IS TV-LEHTI: Suomen suven romanttinen taika valjastettiin elokuviin jo Suomi-Filmin kulta-aikana.

Yksi esimerkki on nyt nähtävä Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta vuodelta 1950. Ville Salmisen elokuva kertoo kesäisistä seikkailuista sisävesilaivalla kauniissa järvimaisemissa.

Menneinä vuosikymmeninä kesäromantiikka kukki nimenomaan maaseudulla: heinäladoissa heinät pöllysivät ja Hilja maitotyttö pulahti järveen ilkosillaan.

Nykyvinkkelistä nämä maaseudulle sijoittuvat romanttiset elokuvat ovat mitä parhainta nostaolgiaa.

Myös 2000-luvulle tultaessa on syntynyt useampi kotimainen kesäleffa. Uudessa nousussa ovat etenkin naisiin keskittyvät, naisten tekemät kesäelokuvat.

Nyt nähdään Taru Mäkelän ohjaama, vuonna 2013 ilmestynyt Mieletön elokuu. Se on kepeän nostalginen rakkauskomedia taustanaan heinä-elokuun taitteessa 1962 järjestetyt Helsingin kansainväliset nuorisofestivaalit. Kati Outinen, Elena Leeve ja Laura Birn esittävät helsinkiläisiä naisia, joista kukin kokee festarihuumassa oman romanssinsa. Moskovasta käsin organisoitu nuorisofestivaali toi Helsinkiin noin 12 000 ulkomaista vierasta 136 eri maasta – ja samalla tuulahduksen kylmän sodan huuruja.

Älä missaa näitä! Juhannusyönä Teema & Fem -kanavalla esitetään putkeen myös neljä iskelmäelokuvaa. Kahdessa niistä, Tähtisumua (1961) ja Toivelauluja (1961), nähdään isossa osassa näyttelijä Esko Salminen.

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta, TV1 klo 13.35

Mieletön elokuu,  TV1 klo 20.45

Tähtisumua, Teema & Fem klo 23.07

Toivelauluja, Teema & Fem klo 0.35