Satu ja Janne Segersvenin rakkaus roihahti pelastuslaitoksella. Parin uusperheeseen kuuluu nykyään seitsemän lasta, joista vanhin on 18-vuotias ja nuorin parin kuukauden ikäinen. Kuvat: Yle Kuvapalvelu
Satu ja Janne Segersvenin rakkaus roihahti pelastuslaitoksella. Parin uusperheeseen kuuluu nykyään seitsemän lasta, joista vanhin on 18-vuotias ja nuorin parin kuukauden ikäinen. Kuvat: Yle Kuvapalvelu

Satuhäät palaa tänään ruutuun. Ensimmäisessä jaksossa kuullaan, mitä Janne ja Satu Segersvenille kuuluu viisi vuotta häiden jälkeen.

Illan Satuhäät-jaksossa paloesimies Janne ja ensihoitaja Satu Segersven kertovat, mitä heille kuuluu vuosia häiden jälkeen. Hollolalainen pari vietti häitään vuonna 2009.

Jo häiden aikaan parin elämä pyöri lasten ympärillä, sillä uusperheeseen kuului kaksi lasta Jannen ja kolme lasta Sadun aikaisemmista suhteista.

Viisi vuotta häiden jälkeen perhe on kasvanut entisestään, sillä Janne ja Satu ovat saaneet kolme yhteistä lasta. Yksi lapsista, Bruno, menehtyi kuitenkin vain viiden päivän ikäisenä.

– Sellainen vaikutus ollut arkeen, että ei ihan pienet murheet merkitse niin paljoa. Se on koettelemuksista yksi kauheimmista, että oman lapsen menettää. Se on niin luonnonvastaista vaikka toisaalta luonnollista. Se on se iso miksi, joka pyörii mielessä, Janne kertoo jaksossa.

– Joku viisas on sanonut, että suru muuttaa muotoaan – että siitä tulee vuosien saatossa kaunis. Sitä odotellessa, Satu sanoo.

Suuresta menetyksestä huolimatta Sadulla ja Jannella menee nykyään hyvin. Vaikeimpina hetkinä muut lapset pakottivat sängystä ylös ja jatkamaan elämää.

– Ei tää Kiljusen herrasväki pyöri ilman huumoria. Onnellisia olemme vieläkin suuresta katraasta huolimatta, Janne nauraa.Janne, 45, ja Satu, 34, syksyllä 2014.

Satun ja Jannen lisäksi jaksossa nähdään kolme muuta paria aikaisemmilta kausilta: Suvi ja Johannes Honkanen, Mirva ja Jan Tapanainen sekä Maria ja Anssi Balk.

Satuhäät ma 23.2. TV2:lla klo 21.00.

Lue myös:

Satuhäät-pari avioitui salaa 19-vuotiaina – näin heillä menee 6 aviovuoden jälkeen

Kaikki Satuhäihin liittyvät jutut löydä täältä.

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10