Marjo ja Jani tutustuivat toisiinsa, kun Marjo oli vielä alaikäinen. Naimisiin pari meni Marjon ollessa 19- ja Janin 29-vuotias. Kuva vuodelta 2008: Ylekuvapalvelu
Marjo ja Jani tutustuivat toisiinsa, kun Marjo oli vielä alaikäinen. Naimisiin pari meni Marjon ollessa 19- ja Janin 29-vuotias. Kuva vuodelta 2008: Ylekuvapalvelu

Illan Satuhäät-jaksossa selviää, mitä haapajärveläisille Marjolle ja Janille kuuluu kuusi vuotta häiden jälkeen.

Satuhäät-ohjelman kauden päätösjaksossa selviää, mitä neljälle edellisten kausien parille kuuluu vuosien jälkeen. Yksi pareista on kesällä 2008 Haapajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla naimisiin menneet Marjo Männikkö ja Jani Nurmenniemi.

Parin Satuhäät-jakso jäi aikoinaan mieleen suvun ristiriidoista, parin ikäerosta ja sulhasen lempeistä puheista.

– Nyt minulla on oma enkeli kainalossa, se on ikuisesti mun oma. Ei tarvi jakaa sitä enää kenellekään, onnellinen sulhanen mietti häissä.

Pari tutustui toisiinsa, kun Marjo oli vielä alaikäinen, 16-vuotias. Naimisiin he menivät Marjon ollessa 19- ja Janin 29-vuotias.

Hääjuhlassa kitkaa aiheuttivat suvun ristiriidat. Morsiamen äiti pahoitti mielensä, kun sulhasen suku halusi järjestää häät omalla tavallaan eikä huomioinut morsiamen suvun toiveita. Morsiamen äiti murjotti häissä tupakkateltassa eikä suostunut osallistumaan häätanssiin eikä -leikkeihin.

”Pikkusieluista meininkiä!”

Hääjaksossa näytettiin myös morsiamen temperamenttinen puoli, kun tämä läksytti sulhasta tekemättömästä hääkakusta. Erilaiset luonteet ja ikäero saivat osan katsojista epäilemään, kestääkö suhde.

Marjon mukaan kielteistä palautetta tuli ”yllättävän paljon” kotiin kirjeitse, sillä vielä tuohon aikaan Satuhäät-fanit eivät olleet aktiivisia sosiaalisessa mediassa.

– Minusta ajateltiin, että ei kukaan aikuinen ihminen voi oikeasti kestää tollasta – ja että toi on vaan tommosta teinihömpötystä. Nyt mä oon 25 ja oon vielä ihan samanlainen kuin silloin, Marjo Männikkö-Nurmenniemi kertoo Mitä heille kuuluu nyt -jaksossa.

Marjon mukaan hän otti palautteen aluksi henkilökohtaisesti – varsinkin kun se tuli suoraan kotiovelle.

– Mutta sitten sitä oli, että mitä nuo on meitä arvostelemaan. Sen pystyi kääntämään huvitukseksi. Ne ihmiset olivat nähneet vaivaa siinä, että olivat menneet postiin, ostaneet kortin, kirjoittaneet kirjeen ja lähettäneet sen meille. Meille motkotettiin kuorimattomista kesäperunoista, väärännäköisistä salaatinkastikkeista ja kaikista ihan tyhmistä jutuista. Aika pikkusieluista meininkiä!

Päivä kerrallaan

Kuuden avioliittovuoden aikana Jani ja Marjo ovat saaneet kaksi lasta. Lisäksi perheeseen kuuluu edelleen myös Janin tytär hänen edellisestä suhteestaan. Jani ja Marjo ovat järjestäneet työnsä niin, että heidän lastensa ”ei ole tarvinnut viettää päivääkään päiväkodissa”. Lasten lisäksi parin kotona temmeltää useita kaneja, mutta hamstereista ja gerbiileistä he ovat luopuneet.

Jani kuvailee ympäripyöreästi avioliittovuosien olleen vuoroin ylä- ja vuoroin alamäkeä.

– Päivä kerrallaan lähdetään jatkamaan tästä, niin kuin tähänkin asti, Jani kertoo.

Satuhäät TV2:lla ma 3.5. klo 21.00. Katso täältä, ketkä muut parit nähdään illan jaksossa.

Lue myös, mitä muille vanhoille pareille kuuluu:

Satuhäät-pari avioitui salaa 19-vuotiaina: näin heillä menee 6 aviovuoden jälkeen

Hometalo vei Satuhäät-parin rahat ja terveyden: vauva sairastui vakavasti

Muistatko vielä nämä Satuhäät-ohjelman klassikkoparit?

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10