Marjo ja Jani tutustuivat toisiinsa, kun Marjo oli vielä alaikäinen. Naimisiin pari meni Marjon ollessa 19- ja Janin 29-vuotias. Kuva vuodelta 2008: Ylekuvapalvelu
Marjo ja Jani tutustuivat toisiinsa, kun Marjo oli vielä alaikäinen. Naimisiin pari meni Marjon ollessa 19- ja Janin 29-vuotias. Kuva vuodelta 2008: Ylekuvapalvelu

Illan Satuhäät-jaksossa selviää, mitä haapajärveläisille Marjolle ja Janille kuuluu kuusi vuotta häiden jälkeen.

Satuhäät-ohjelman kauden päätösjaksossa selviää, mitä neljälle edellisten kausien parille kuuluu vuosien jälkeen. Yksi pareista on kesällä 2008 Haapajärvellä Pohjois-Pohjanmaalla naimisiin menneet Marjo Männikkö ja Jani Nurmenniemi.

Parin Satuhäät-jakso jäi aikoinaan mieleen suvun ristiriidoista, parin ikäerosta ja sulhasen lempeistä puheista.

– Nyt minulla on oma enkeli kainalossa, se on ikuisesti mun oma. Ei tarvi jakaa sitä enää kenellekään, onnellinen sulhanen mietti häissä.

Pari tutustui toisiinsa, kun Marjo oli vielä alaikäinen, 16-vuotias. Naimisiin he menivät Marjon ollessa 19- ja Janin 29-vuotias.

Hääjuhlassa kitkaa aiheuttivat suvun ristiriidat. Morsiamen äiti pahoitti mielensä, kun sulhasen suku halusi järjestää häät omalla tavallaan eikä huomioinut morsiamen suvun toiveita. Morsiamen äiti murjotti häissä tupakkateltassa eikä suostunut osallistumaan häätanssiin eikä -leikkeihin.

”Pikkusieluista meininkiä!”

Hääjaksossa näytettiin myös morsiamen temperamenttinen puoli, kun tämä läksytti sulhasta tekemättömästä hääkakusta. Erilaiset luonteet ja ikäero saivat osan katsojista epäilemään, kestääkö suhde.

Marjon mukaan kielteistä palautetta tuli ”yllättävän paljon” kotiin kirjeitse, sillä vielä tuohon aikaan Satuhäät-fanit eivät olleet aktiivisia sosiaalisessa mediassa.

– Minusta ajateltiin, että ei kukaan aikuinen ihminen voi oikeasti kestää tollasta – ja että toi on vaan tommosta teinihömpötystä. Nyt mä oon 25 ja oon vielä ihan samanlainen kuin silloin, Marjo Männikkö-Nurmenniemi kertoo Mitä heille kuuluu nyt -jaksossa.

Marjon mukaan hän otti palautteen aluksi henkilökohtaisesti – varsinkin kun se tuli suoraan kotiovelle.

– Mutta sitten sitä oli, että mitä nuo on meitä arvostelemaan. Sen pystyi kääntämään huvitukseksi. Ne ihmiset olivat nähneet vaivaa siinä, että olivat menneet postiin, ostaneet kortin, kirjoittaneet kirjeen ja lähettäneet sen meille. Meille motkotettiin kuorimattomista kesäperunoista, väärännäköisistä salaatinkastikkeista ja kaikista ihan tyhmistä jutuista. Aika pikkusieluista meininkiä!

Päivä kerrallaan

Kuuden avioliittovuoden aikana Jani ja Marjo ovat saaneet kaksi lasta. Lisäksi perheeseen kuuluu edelleen myös Janin tytär hänen edellisestä suhteestaan. Jani ja Marjo ovat järjestäneet työnsä niin, että heidän lastensa ”ei ole tarvinnut viettää päivääkään päiväkodissa”. Lasten lisäksi parin kotona temmeltää useita kaneja, mutta hamstereista ja gerbiileistä he ovat luopuneet.

Jani kuvailee ympäripyöreästi avioliittovuosien olleen vuoroin ylä- ja vuoroin alamäkeä.

– Päivä kerrallaan lähdetään jatkamaan tästä, niin kuin tähänkin asti, Jani kertoo.

Satuhäät TV2:lla ma 3.5. klo 21.00. Katso täältä, ketkä muut parit nähdään illan jaksossa.

Lue myös, mitä muille vanhoille pareille kuuluu:

Satuhäät-pari avioitui salaa 19-vuotiaina: näin heillä menee 6 aviovuoden jälkeen

Hometalo vei Satuhäät-parin rahat ja terveyden: vauva sairastui vakavasti

Muistatko vielä nämä Satuhäät-ohjelman klassikkoparit?

Terhi Kokkonen esitti Mira Luodin päivänä Pinnan alla -kappaleen yhdessä siskonsa kanssa.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin päivää. Torstain jaksossa Danny esitti todella vahvan tulkintansa PMMP:n Lautturi-kappaleesta. Mutta vahva oli myös Terhi Kokkosen veto. Hän esitti perjantaina tulkintansa Miran soolouralla tekemästä biisistä Pinnan alla.

Terhi esitti Miran kappaleen yllättäen yhdessä siskonsa Pauliina Kokkosen kanssa.

Katso esitys kokonaisuudessaan tästä:

Ennen Terhin esitystä Mira kertoi, että Pinnan alla -kappaleen tekohetkellä hänen elämänsä oli taitekohdassa. Samaan aikaan, kun Mira teki ensimmäistä sooloalbumiaan, hänen veljensä sairastui vakavasti ja menehtyi.

– En ollut hänen luonaan kun hän kuoli ja se harmittaa ihan kauheesti, Mira kertoi itkien.

Terhin ja Pauliinan esiintymisen jälkeen Mira halasi kumpaakin naista pitkään. 

– Se oli nyt vähän tuollainen iloinen, Terhi totesi Miralle.

Lähtö tuli yllättäen

Terhi Kokkosta ei nähty Miran päivän aikana missään muussa aktiviteetissa kuin lounaalla ja päivällisellä. Terhin tulkinta Miran kappaleesta jäi hänen viimeisekseen Vain elämää -ohjelmassa. Esiintymisensä jälkeen Terhiä ei nähty lainkaan.

Vaikka Terhin kuvauksista poistumisesta on uutisoitu runsaasti ja sitä on puitu jo pitkin kevättä, ohjelmassa se sivuutettiin melkolailla kokonaan. Terhi katoaa illallispöydästä kuin tuhka tuuleen.

Muut artistit kommentoivat jakson lopussa Terhin lähtöään kierrellen, mainitsematta häntä suoraan nimeltä.

– Tämä päivä antoi minulle taas enemmän ymmärrystä siitä, että se ei kulje minkään käsikirjoituksen mukaan. Se on aina käänteitä täynnä ja se pitää ottaa vastaan sellaisena, mitä tapahtuu, Mira totesi.

Katso videolta, kuinka Aki Tykki, Mira Luoti, Sani ja Arttu Wiskari kokivat Terhin lähdön kuvauksista:

Dubliniin sijoittuvassa draamassa nuori asianaja perustaa oman firman. Näytön paikka -sarja on virkistävän täynnä tunnetta!

IS TV-LEHTI: Uusi irlantilaissarja Näytön paikka (Striking Out, 2017–2018) kertoo nuoren asianajan Tara Raffertyn (Amy Huberman) elämästä, jossa unelmat tuhoutuvat yhdessä silmänräpäyksessä. 

Tara on onnistunut yhdistämään työn ja vapaa-ajan tyylikkäästi, sillä hän työskentelee arvostetussa dublinilaisessa lakitoimistossa, jonka omistaa hänen tulevan miehensä Eric Dunbarin (Rory Keenan) isä.

Tara ja Eric ovat menossa naimisiin, ja luvassa on vuosikymmenen häät. Sitten sulhanen jää rysän päältä kiinni pettämisestä. Kaiken kukkuraksi kyseessä on heidän yhteinen kollegansa. Taran unelmat särkyvät, eikä hän voi enää kuvitella työskentelevänsä ex-sulhasensa kanssa samassa lakitoimistossa. 

Irlantilaissarjasta on kuvattu tähän mennessä kaksi kautta, ja Yle näyttää molemmat kaudet.

Hän perustaa pienen lakifirman ja saa avukseen assistentti Ray Lamontin (Emmet Byrne), yksityisetsivä Meg Reillyn (Fiona O’Shaughnessy) sekä ystävänsä Vincent Piken (Neil Morrissey).

Irlantilaissarjasta on kuvattu tähän mennessä kaksi kautta, ja Yle näyttää molemmat kaudet. Näytön paikka -sarjaa on kehuttu amerikkalaismedioissa siitä, miten se ei ole aivan tavallinen lakisarja. Taran elämän käänteet ovat yllättäviä ja erilaisia kuin on totuttu. Sarjassa puidaan tavallisten ihmisten päivittäisiä lakiongelmia ja samalla Taran surua.  Moneen lakisarjaan verraten suuret tunteet ovat tässä sarjassa isossa osassa. 

Lakisarjan ohella sarja on ansiokkaasti tehty draama- ja jännityssarja, jota on kehuttu Irlannin parhaimmaksi draamasarjaksi.

 Näytön paikka, TV1 klo 21.05