Metallimies Antti Katajalehdon ja kaupassa työskenteleä Elli Hintikan yhteinen harrastus on askartelu. Parilla on kaksi lasta: 4-vuotias tyttö ja vuoden ikäinen poika. Kuva Yle Kuvapalvelu
Metallimies Antti Katajalehdon ja kaupassa työskenteleä Elli Hintikan yhteinen harrastus on askartelu. Parilla on kaksi lasta: 4-vuotias tyttö ja vuoden ikäinen poika. Kuva Yle Kuvapalvelu

Satuhäät-pariskunta Elli Hintikan ja Antti Katajalehdon suhdetta on koetellut morsiamen vakava masennus ja sulhasen äidin yllättävä kuolema.

Satuhäät-ohjelman kuudennessa jaksossa (3.3.2014) vihkivalan vannovat Elli Hintikka, 22, ja häntä yhdeksän vuotta vanhempi Antti Katajalehto.

Laukaan taajamassa, Lievestuoreella asuva pariskunta viettää kaksipäiväisiä hääjuhlia. Ensin he menevät naimisiin Jyväskylän maistraatissa, ja seuraavana päivänä liiton siunaa helluntailainen perhetuttu, sillä siunaus on Jumalaan uskovalle morsiamelle korvaamaton asia.

Lihominen ja rahapula piinasivat arkea

Pari tutustui toisiina, kun Elli oli vasta 17-vuotias. Ensimmäisen kerran Antti näki Ellin, kun tämä oli viemässä roskapussia roskakatokseen. Sulhanen ajatteli heti, että onpa kaunis nainen. Paremmin pari tutustui toisiinsa yhteisen tuttavan illanistujaisissa, mikä johti pikku hiljaa suhteeseen.

Suhteen alkuvaiheessa yhdeksän vuoden ikäero vaivasi molempia. Elli ajatteli, ettei voi viedä Anttia kotiin näytille, koska tämä on niin paljon häntä vanhempi. Antti ei taas tahtonut pysyä mukana Ellin jutuissa.

Vuosi tapaamisesta pari sai tietää odottavansa ensimmäistä lastaan. Elli kertoo illan jakossa, että kun hän lihoi 30 kiloa, hänen itsetuntonsa romahti. Arkea rasitti myös rahapula, sillä Antti oli tuolloin työttömänä. Elli sairastui vakavaan masennukseen, ja Antti koki, ettei hän osannut auttaa rakastaan.

Elli sai apua lääkkeistä, mutta hän ei kuitenkaan olisi halunnut käyttää niitä kovin pitkään ja yrittikin lopettaa ne kolmeen-neljään kertaa. Lopulta Elli pääsi lääkkeistä eroon, kun pariskunta päätti tehdä toisen lapsen.

Ennen häitä paria koetteli myös toinen raskas vastoinkäyminen, kun Antin äiti kuoli yllättäen noin puoli vuotta ennen häitä.

Satuhäät TV1:ssa ma klo 21. Ohjelman voi katsoa myös Yle Areenassa tv-ensi-illan jälkeen. Ennnakkomaistiaisia sympaattisesta pariskunnasta näet täältä.

Lue myös:

Satuhäät: Vasta sydänveritulppa sai sulhasen kosimaan 20 vuotta nuorempaa morsiantaan

Satuhäät: Sulhanen haluaa viisilapsiseen perheeseen lisää muksuja

Satuhäät-parin rakkaus roihahti parkkipaikalla – morsian vielä avoliitossa toisen kanssa

Muistatko vielä nämä Satuhäät-ohjelman klassikkoparit?

Kotikenttä-uutuussarjassa naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle.

Norjalainen draamasarja Kotikenttä (Heimebane) tarttuu herkulliseen aiheiseen: urheilumaailmaan ja sen sukupuolijakoon.

Suomen tapaan myös Norjassa naiset pärjäävät kansainvälisillä jalkapallokentillä miehiä paremmin. Silti miesten jalkapallon arvostus on aivan toista luokkaa.

Kymmenosainen sarja alkaa tilanteessa, jossa mestaruustasolla pelaava miesten jalkapallojoukkue Varg IL jää juuri ennen kauden alkua ilman päävalmentajaa. Naisia pitkään ja menestyksekkäästi valmentanut Helena Mickelsen saa tilaisuuden siirtyä miesten puolelle. Valmentajan paikkaa havittelee kuitenkin myös ulkomailla pelannut entinen huippupalloilija Michael Ellingsen, joka repii pelihousunsa kuullessaan naisen vieneen paikan.

Alkaa taisto niin pelikentillä kuin pukuhuoneessa siitä, kuka määrää kaapin paikan.

On onni, että Johan Fastingin käsikirjoittamassa Kotikenttä-sarjassa ei ole lähdetty mihinkään lapsekkaaseen sukupuolten sota -asetelmaan, kuten tehtiin suomalaisessa elokuvassa FC Venus (2005). Miesten ja naisten asemaa urheilussa käsitellään ilahduttavan vivahteikkaasti ja mustavalkoisia asetelmia vältellen. Mukana on myös realistisen rosoista huumoria.

Samalla tuodaan esiin pikkukaupungin jalkapallojoukkueen ympärille kerääntynyttä yhteisöllisyyttä, ja sen ikävämpää kääntöpuolta eli nurkkakuntaisuutta.

Lisäksi sarjassa on kiintoisia henkilöhahmoja, joita tulkitsevat taitavat näyttelijät. Ane Dahl Torp näyttelee Helena Mickelsenia ja entinen ammattilaisjalkapalloilija John Carew esittää Michael Ellingsenia.

Kotikenttä, Teema & Fem klo 18.30

Varoitus korvamadosta: tämä kappale voi jäädä soimaan päähän!

Pyhimys, eli Mikko Kuoppala, on esittänyt peräkkäisissä Vain elämää -jaksoissa nyt sellaisia versioita muiden kappaleista, että sosiaalinen media on revennyt täysin tulkinnoista. Viime viikolla se oli Mulkut-esitys, tällä viikolla kuultiin Anne Mattilan Perutaan häät -biisin uusi versio. Katso video alla!

 

Anne Mattilan päivänä Pyhimys kutsui lavalle Teflon Brothersin. Pyhimyksen kanssa yhtyeessä ovat räppärit Heikki Kuula ja Voli.

He laittoivat Perutaan häät -hitin sanoitukset uusiksi ja tekivät siitä riemumielisen bilebiisin, josta Annekin näytti olevan innoissaan. Erityisesti uudet sanat iskivät: ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Perutaan häät -kappaletta hehkutettiin Twitterissä heti täysillä. Muun muassa juontaja Sami Kuronen kirjoittaa esityksestä, että ”tiedän mitä laulat ensi kesänä”.

Toisen tviittaajan mukaan ”jätkät heitti ens vuoden kesähitin hyvissä ajoin liikkeelle”:

 

Teflon Brothersin iloinen renkutus kuultiin Anne Mattilan päivän lopuksi. Muun muassa Lauri Ylönen innostui kehumaan ohjelmassa kappaletta ja sen tuomaa fiilistä.

– Tulee ihan eri energia taloon, Lauri sanoi.

Pyhimyksen mukaan Tefloneiden mukanaolo oli selvää alusta saakka.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoi.

 

Monelle televisionkatsojalle Perutaan häät -kappale kruunasi tunteikkaan Anne Mattilan päivän:

”Pyhimys vetää viikosta toiseen huimaa settiä. En ollut kuullutkaan miehestä (Teflon Brothersista kylläkin) ennen tätä kautta, mutta nyt jo iso arvostus.” 

 

Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen
Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin Teflon Brothers perustettiin vuonna 2006. Vain elämää -kaudella 2018 he esittivät Perutaan häät -biisin. Kuva: Nelonen

 

Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.