Miten idealistinen opettaja selviää pahamaineisessa lukiossa? Useita Oscar-ehdokkuuksia aikoinaan saanut leffa ei ole aiheeltaan vanhentunut niin paljon kuin toivoisi.

1950-luku esitetään elokuvissa usein viattomuuden, jopa naiiviuden aikakautena. Täysin toisenlainen kuva vuosikymmenestä annetaan tiukassa ja särmikkäässä koulukuvauksessa, jossa puukot heiluvat ja opettajatkin pelkäävät henkensä edestä.

Älä käännä heille selkääsi kertoo New Yorkin pahamaineiselle seudulle opettajaksi saapuvasta Richard Dadierista (Glenn Ford). Korean sodan veteraani ei pienestä hätkähdä, niinpä hän ei muiden opettajien tavoin anna heti periksi, kun koulua terrorisoiva nuorisojengi ottaa hänet hampaisiinsa. Meno on oikeasti pelottavaa, eikä rauhaan jätetä edes Dadierin raskaana olevaa vaimoa, joka haluaisi kiivaasti miehensä vaihtavan työpaikkaa. Dadier näkee kuitenkin huligaanien joukossa pelastaminen arvoisia oppilaita, kuten lahjakkaan mustan pojan Gregoryn (Sidney Poitier). Useita Oscar-ehdokkuuksia aikoinaan saanut leffa ei valitettavasti ole ainakaan aiheeltaan vanhentunut niin paljon kuin toivoisi.

Älä käännä heille selkääsi (USA 1955), Teema klo 21.50

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla