Carl-Kristian Rundman ja Sari Siikander ovat Hyväntekijä-leffan pääosissa. Elokuva kertoo naisesta, joka venyy joka paikkaan.
Carl-Kristian Rundman ja Sari Siikander ovat Hyväntekijä-leffan pääosissa. Elokuva kertoo naisesta, joka venyy joka paikkaan.

Hyväntekijä-leffa kertoo yli nelikymppisten aikuisten rakkaustarinan.

Heidi Köngäksen ohjaukset ovat aina tv-tapahtumia, eikä Kotikatsomossa nähtävä, reilun tunnin mittainen Hyväntekijä ole poikkeus.

Katkeransuloinen aikuisten rakkaustarina kertoo yli nelikymppisestä tarjoilijasta Almasta (Sari Siikander), joka eräänä iltana päätyy viemään töiden jälkeen kotiinsa hurmaavan lääkäri Juhanin (Carl-Kristian Rundman). Aamulla mies lähtee avustustöihin maailmalle, mutta pian Alma huomaa, ettei kyseessä sittenkään ollut pelkkä helposti unohtuva yhden illan juttu.

Itsenäiselle, omien huoliensa kanssa kamppailevalle naiselle rakastuminen ei silti ole helppoa –varsinkaan kun Alman huomiosta taistelevat myös hänen vanhempansa eli dementiaan sairastunut äiti ja tilanteen kanssa kipuileva perisuomalainen isä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rakkaustarinan moninaiset käänteet eivät ehkä ole täysin uskottavia, mutta Alman ja vanhempien suhde nostaa kyyneleet silmiin monta kertaa. Esko Salminen Alman isänä ja varsinkin Tea Ista äitinä tekevät uskomattoman hienot roolit. Elokuva perustuu ohjaajaan omaan romaaniin, käsikirjoituksen on tehnyt Tarja Kylmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kotikatsomo: Hyväntekijä,

TV1 su klo 21.05

Lue myös:

Sari Siikander: "Olen etsinyt onnea vääristä suunnista"

Joka päivä -tilaajan pääset lukemaan Sari Siikanderin tuoreen haastattelun täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla