Sarah Jessica Parkerin esittämä Frances suosii mustan ja harmaan sijaan värikkäitä kuvioita. Kuvat: HBO
Sarah Jessica Parkerin esittämä Frances suosii mustan ja harmaan sijaan värikkäitä kuvioita. Kuvat: HBO

Kehuttu Divorce-uutuussarja hemmottelee katsojaa myös siksi, että sen tyyli on täysi kymppi.

Sinkkuelämän hilpeys on kaukana Sarah Jessica Parkerin uudesta draamakomediasta, joka kertoo viisikymppisen parin avioerosta.

SJP:n esittämä perheenäiti ja rekrytointifirman pomo Frances on kuitenkin tyyliesikuva siinä missä Carriekin. HBO Nordic esitti sarjan ensimmäisen jakson maanantaina, mutta Francesin tyyliä on ehditty ruotia ulkomaisilla tyylisivustoilla jo kunnolla. Ihanaltahan tämäkin roolihahmo näyttää.

Lue myös: Unohtakaa Carrie! Sarah Jessica Parkerin uusi sarja avioerosta on paljon uskottavampi

Carrie-tyylisiä designluomuksia sarjassa ei nähdä, vaan puvustuksesta vastannut Arjun Bhasin kertoo Fashionista-sivustolla, että iso osa asuista on ostettu käytettynä.

– Kaikki mekot ovat vintagea, ja löysimme niitä koissa 12 ja 14 (suomessa 42 ja 44). Räätälit  purkivat ne osiin ja ompelivat takaisin kokoon.

Räätälit purkivat vintagemekot ja ompelivat ne takaisin kokoon.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat talveen, joten vintagemekkojen lisäksi Francesin yllä nähdään pari pitkää villakangastakkia, neuleita ja sukkahousuja. Villakankaiset housut ja hameet sopivat talvityyliin.

Printtikuviot ovat erottamaton osa Francesin tyyliä, ja hillittyjä värejä yhdistellään boheemisti. Harmaata ja mustaa näkyy (onneksi) vähemmän.

Asusteita Frances käyttää maltillisesti, mutta ne vähätkin – vintagelaukku ja muutamat korut – sopivat tyyliin kuin nakutettu.

– Kengät olivat kinkkisempi juttu, koska Sarah Jessica on niin vahvasti kenkäpersoona. Kokeilimme joukkoa erilaisia vintagekenkiä, kuten virheitä käärmeennahkakenkiä 1980-luvulta ja ruskeita puukorkoisia saappaita vuodelta 1975, Arjun Bhasin kertoo Fashionistalle.

– Ja pitihän sinne tänne heittää manolot. Ihan vai huvin vuoksi.

”Ja pitihän sinne tänne heittää manolot.”

Naisellista, mukavaa ja juuri sellaisia vaatteita, joissa tuntee olonsa hyväksi näyttämättä siltä, että yrittää liikaa. Sinkkuelämän perintöä on Sarah Jessica Parkerin kohdalla vaikeaa ohittaa, mutta Divorce todistaa, että tyyli-ikonin voi pukea hillitymminkin ja tehdä silti vaikutuksen.

Jos samat mekot olisivat löytyneet kaupan rekistä, ne olisi jo takuulla myyty loppuun.

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.