Sampo Kaulanen kuittasi Selviytyjät Suomen voitosta 30 000 euroa. Hän aikoo kertoa maanantaina, mihin hän käyttää voittorahat. Kuva: Nelonen
Sampo Kaulanen kuittasi Selviytyjät Suomen voitosta 30 000 euroa. Hän aikoo kertoa maanantaina, mihin hän käyttää voittorahat. Kuva: Nelonen

Kauppias ja tv-persoona Sampo Kaulanen kertoo Me Naisille muuttaneensa suunnitelmiaan 30 000 euron palkinnon suhteen. – Kiertue tulee tehtyä, mutta palkintoraha menee ihan muualle.

Selviytyjät Suomen viimeisessä jaksossa sunnuntai-iltana nähtiin draamaa, kun Janni Hussi voitti loppusodan Sampo Kaulasta ja Kimmo Vehviläistä vastaan.

Janni sai valita, kumman miehistä hän ottaa vastustajakseen finaaliin. Kolmikko oli liittoutuneena keskenään lähes koko kilpalun ajan, mutta kun Kimmo oli hetken pois samasta leiristä, Jannin ja Sampon välit lähenivät entisestään. 

– Janni, me ollaan oltu alusta saakka kuin paita ja perse. Olen koittanut suojella sinua matkan varrella kaikelta pahalta. Sinä olet tehnyt saman minulle. Toivon, että saisimme vetää tämän loppuun samalla gangilla, Sampo vakuutteli Jannia.

Kimmo sen sijaan kehui Jannia ihanaksi ihmiseksi, ja kommentoi tämän tuoksuvan hyvältä siitäkin huolimatta, ettei Janni ollut peseytynyt viiteen viikkoon.

”Jannin ja minun kilpakumppanuus oli kuin avioliitto. Sitä piti vaalia joka päivä.”

– Jos haluat voittaa Selviytyjät, sinun kannattaa ottaa finaaliin sellainen tyyppi, jota ei varmasti paljon äänestetä, Kaikki rakastavat tätä perhanan Lapin ukkoa, Kimmo vakuutteli.

Lopulta Janni valitsi finaaliin Sampon. Nyt voiton selvittyä Sampo kertoo Me Naisille, että myös hän olisi valinnut finaaliin Jannin.

– Jannin ja minun kilpakumppanuus oli vähän kuin avioliitto, ja sitä piti vaalia joka päivä käymällä läpi asioita ja olemalla rehellinen siitä, mitä siellä tapahtui, mitä oli kuullut, ja oliko löytänyt amuletteja. Luottamusta vahvisti, kun kertoi kaiken. Se oli sellaista jatkuvaa vakuuttelua, Sampo luonnehtii.

Voittajan päättivät kisasta jo pudonneet tuomarit Katja Ståhl, James Nikander, Sara Chafak, Ilari Sahamies, Juhana Helmenkalastaja, Helena Ahti-Hallberg ja viimeisenä raatiin astunut Kimmo Vehviläinen. Kun Janni oli saanut yhden äänen ja Sampo neljä, Sampo julistettiin voittajaksi.

”Tiedotan maanantaina, mihin käytän voittorahani”

– Mielestäni ansaitsin voiton, Sampo kertoo nyt.

– Kilpailusta 95 prosenttia oli työleiriä, risujen keräämistä, tulen tekoa ja paikkojen siistimistä, ja kannoin siitä osani. Toki myös Kimmo tai Jannikin olisivat voineet ansaita voiton, koska hekin painoivat leirillä aamusta iltaan duunia.

”En ole vielä tuhlannut voittorahoja.”

Sampo kuittasi voitosta hurjat 30 000 euroa. Potista Sampo joutuu tosin vielä maksamaan verot.

–  En ole vielä tuhlannut rahoja. Tiedotan maanantaina, mihin käytän voittorahani.

Ohjelmassa Sampo sanoi, että jos hän voittaa kisan, hän tekee Suomen-kiertueen ja tarjoaa kansalle hupia, makkaraa ja viulunsoittoa.

– Kiertue tulee tehtyä joka tapauksessa, ja palkintoraha menee ihan muualle, Sampo paljastaa.

– Kiertueessa matkustamme kauppa-autollamme pitkin maita ja mantuja, kun aikataulut suttaantuvat kohdilleen.

Kalja käteen ja soitto vaimolle

Voiton selviydyttyä Sampo ryntäsi ensimmäisenä vessaan, ja näki itsensä peilistä ensimmäisen kerran yli kuukauteen.

– Se oli aivan karmea näky! Olin laihtunut ja riutunut, ja näytin siltä kuin minut olisi hakattu, Sampo kertoo.

– Siitä hyppäsin autoon, ja sain tuotannolta kaljaa. Oli siinä riisiä ja muutakin, mutta olut maistui parhaimmalta.

Kun Sampo sai tavaransa, hän soitti välittömästi vaimolleen Michele Murphy-Kaulaselle.

– Puhuimme tunnin verran. Vaimo itki puoli tuntia, eikä juttelusta meinannut tulla mitään. Hänen ensimmäinen kysymyksensä oli, että enhän minä ole rakastunut keneenkään. Löysimme vaimon kanssa toisemme reality-ohjelman kautta. Suurimmalla osalla, joka lähtee tuommoiseen paikkaan, käy mustasukkaisuusasia mielessä, vaikka ei myöntäisikään. Se on mielestäni tervettä ja mukavaa, Sampo kertoo.

– Minulla on vilkas mielikuvitus, ja myös minä pelkäsin viidakossa, että onkohan minulla enää vaimoa kotona odottamassa.

Voittoa Sampo juhlisti villisti kilpakavereidensa kanssa.

– Vedimme Kimmon ja Ilarin kanssa aamuun asti viinaa resortilla ja uimme uima-altaalla. Minulla tuli vähän heikko ja krapulainen olo, kun kiskaisin tuommoisen setin vinettaa, Sampo naureskelee jälkikäteen.

Lapsi säikähti Röllin näköistä isää

Kun Sampo pääsi kuuden saarella vietetyn viikon jälkeen kotimatkalle, hän säpsähti lentokentän melua.

– Kun oli ollut ilman puhelinta, lentokentän ihmismäärä ja puhelimesta piipannut informaatiotulva tuntui hullulta, Sampo muistelee.

Kotiin päästyään Sampon ja Michelen kolmevuotias lapsi oli ensimmäinen, joka näki Sampon.

– Hän alkoi itkeä hulluna. Hän pelkäsi minua, koska minulla oli parta ja näytin kuin Rölliltä. Meni hetki, kun hänet sai suostuteltua syliin. Minttukin sanoi, että tunnun aivan erilaiselta kuin ennen, koska olin hoikempi ja riutuneen näköinen. 

”Kävin tähän kevääseen asti salilla, enkä ottanut puoleen vuoteen ollenkaan olutta.”

Sampo kertoo lähteneensä Selvityjät Suomeen melko heikkokuntoisena ja ylipainoisena kauppiaana, ja kilpailu innosti Sampon pitämään parempaa huolta itsestään.

– Kävin tähän kevääseen asti salilla, enkä ottanut puoleen vuoteen ollenkaan olutta. Puhuimme saarella, että pitää arvostaa esimerkiksi ruokaa ja perhettä enemmän. On jännää, miten ihmismieli toimii: höpinät unohtuivat parissa viikossa.  

Sampo Kaulanen ei nähnyt kilpailun aikana kuukauteen itseään peilistä. "Säikähdin riutunutta olemustani." Kuva: Nelonen.
Sampo Kaulanen ei nähnyt kilpailun aikana kuukauteen itseään peilistä. "Säikähdin riutunutta olemustani." Kuva: Nelonen.

Me Naiset ja Selviytyjiä esittänyt Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.