Sami Hedberg sai pelleillä lapsuudessaan kotona niin paljon kuin jaksoi, mutta oli kotioven ulkopuolella todella ujo. Kuva: Sanoma-arkisto / Julia Weckman
Sami Hedberg sai pelleillä lapsuudessaan kotona niin paljon kuin jaksoi, mutta oli kotioven ulkopuolella todella ujo. Kuva: Sanoma-arkisto / Julia Weckman

Koomikot-ohjelmassa tutustutaan Miitta Sorvalin, Jarkko Tammisen, Heikki Silvennoisen, Pirjo Heikkilän, Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Sami Herbergin sielunmaisemaan ja käydään läpi heidän uraansa. Kuva: TV5
Koomikot-ohjelmassa tutustutaan Miitta Sorvalin, Jarkko Tammisen, Heikki Silvennoisen, Pirjo Heikkilän, Pirkka-Pekka Peteliuksen ja Sami Herbergin sielunmaisemaan ja käydään läpi heidän uraansa. Kuva: TV5

Stand up -koomikko Sami Hedberg on herkkä aistimaan ja uskoo saavansa erilaisia merkkejä.

Tiistai-illan Koomikot-jaksossa vietetään stand up -koomikko Sami Hedbergin, 34, päivää. Samista paljastuu jaksossa monille uusi puoli.

Sami kertoo, että hengellisyys on aina ollut hänelle tärkeää. Se on perua hänen vanhemmiltaan – etenkin äidiltä. Pirkka-Pekka Petelius utelee Samilta, uskooko tämä menninkäisiin tai maahisiin?

– Ei, kyllä mä uskon ihan Jumalaan – siihen, mitä meille on opetettu. Jos joku haluaa uskoa johonkin muuhun ja jollakin on toisenlainen elämä, se ei ole multa pois. Mutta mulle tämä on jotenkin helpompi tarina, Sami kertoo jaksossa ja viittaa kristinuskoon.

Pirjo Heikkilä tietää entuudestaan Samin olevan herkkä aistimaan ja että tämä uskoo saavansa erilaisia merkkejä.

– Uskon kohtaloon – siihen, että meillä jokaisella on jonkinlainen tarina. Uskon, että jokaiselle ihmiselle tulee vihjeitä, mihin pitäisi ehkä tarttua. Ja jos jätät tarttumatta, vihje tulee vähän ajan päästä uudestaan.

Sami kertoo jaksossa myös lapsuudestaan. Hänen äitinsä ja isänsä kannustivat Samia kaikessa, ja kotona sai pelleillä niin paljon kuin jaksoi.

– Meidän perheessä naurettiin paljon ja oli hyvä energia. Tietyt asiat otettiin tosissaan, ja tietyissä sai lähteä mopo käsistä. Faija oli erittäin vitsikäs ja viljeli viisasta huumoria. Äiti oli samanlainen. Katoin koko ajan niitä niin, että aijaa – noinkin voi tehdä.

Koomikot TV5:lla tiistaisin klo 21.00.

Lue myös:

Tältä näyttää Sami Hedbergin 85-neliön koti

Pirjo Heikkilä koomikkokollegastaan: ”Olin kuullut, että se on adhd ja maanis-depressiivinen”

Koomikot-juontaja ja Tähdet tähdet -artisti Roope Salminen: ”Tämä on elämäni tärkein kevät”

Kadonnut-sarjan toinen kausi sukeltaa vanhan lapsikaappaustapauksen syövereihin.

IS TV-LEHTI: Kehutun brittiläisen Kadonnut-rikosdraaman toisella kaudella selvitellään kaappaustapausta yli vuosikymmenen takaa. 11-vuotias Alice Webster katosi jäljettömiin vuonna 2003 Saksassa, missä hänen isänsä oli komennuksilla brittien sotilastukikohdassa. Alice (Abigail Hardingham) palaa takaisin aikuisena ja kertoo olleensa vangittuna yhdessä ranskalaisen Sophie Giroux -nimisen tytön kanssa. 

Eläkkeellä oleva poliisi Julien Baptiste (Tchéky Karyo) alkaa tutkia tapausta uusien johtolankojen ilmestyttyä. Poliisi aloittaa rajat ylittävän yhteistyön löytääkseen Sophien. Julien Baptiste matkustaa Saksaan ja Irakiin löytääkseen vastauksia.

Karyon lisäksi pääosissa nähdään David Morrissey ja Keeley Hawes.

Sarjan ovat luoneet kirjoittajaveljekset Harry Williams ja Jack Williams, jotka ovat muun muassa Liar-sarjan takana.

Kadonnut, 2. kausi (kokonaan) C Moren suoratoistopalvelussa.

 

IS TV-LEHTI: Tokiossa työmatkalla oleva komea ja menestynyt Sebastian (Ebon Moss-Bachrach) edustaa kannattavaa firmaa, jolla pyyhkii erinomaisesti Japanissa. Vaikka bisnekset sujuvat, miehen menneisyydestä kumpuaa syvä suru.

Hotellilla hän jatkuvasti törmää mysteerisen kauniiseen Claireen (Elisabeth Moss). Heidän välillään on selkeää kemiaa. Kaksi vieraassa maassa kohtaavaa amerikkalaista päätyvät viettämään kiihkeän yön. Kaikki ei ole kuitenkaan siltä, miltä näyttää. Molempien menneisyydestä löytyy asioita, jotka ovat enemmän yhteisiä kuin kumpikaan voisi edes kuvitella.

Pääosaa esittävä Moss-Bachrach on näytellyt Girls-sarjassa. Moss on puolestaan nähty muun muassa The Handmaid’s Tale - ja Mad Men -sarjoissa.

Lyhytelokuvan takana ovat Girls-sarjaa tehneet Lena Dunham ja Richard Shepard.

– Halusin tehdä intiimin rakkaustarinan pienen työryhmän kanssa. Halusin, että se on jotain kaunista suoraan sydämestä. Olin onnekas, koska sain näin hyvät näyttelijät ja sijainti on yhtä romanttinen ja mysteerinen kuin tarina itsessään, Shepard on sanonut projektista.

Tokyo Project, HBO Nordic ma 11.12. alkaen