Hiihtäjä Sami ”Musti” Jauhojärvi lopetti aktiiviuransa viime keväänä. Kuva: Sanoma-arkisto / Gustavo Alavedra
Hiihtäjä Sami ”Musti” Jauhojärvi lopetti aktiiviuransa viime keväänä. Kuva: Sanoma-arkisto / Gustavo Alavedra

”Olisin saattanut vetää liipaisimesta”, hiihtäjä Sami Jauhojärvi tunnustaa sunnuntain Mestareiden mestari -ohjelmassa.

Hiihtäjä Sami Jauhojärvi, 36, käy läpi urheilu-uransa vaiheita sunnuntaina MTV3:lla nähtävässä Mestareiden mestari -ohjelmassa. Huippuhetkien lisäksi matkan varrelle on mahtunut myös synkempiä vaiheita.

Sami muistelee, että kausi 2013 oli hänelle erityisen hankala.

– Isä kuoli 2012 jouluna. Sitä ennen oli jo ollut semmoisia oireita, että kaikki ei ole ihan kunnossa, Sami kertoo ohjelmassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sami meni astmatesteihin, ja ongelmien syyksi paljastui vaikea rasitusastma. Hän aloitti lääkityksen keväällä 2013. Se toimi, ja Sotšin talviolympilaisista tuli parisprintin kultamitali.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syksyllä 2014 astmalääkitys päätettiin kuitenkin vaihtaa.

– Niinkin vähäpätöinen asia kuin astmalääkkeen vaihdos, niin sillä oli aika suuriakin vaikutuksia sekä henkiseen että fyysiseen terveyteen, Sami muistelee jaksossa.

– Jos me emme vaimon kanssa olisi koskaan puhuneet siitä, miten raukkamainen tapa itsemurha on, olisin jopa saattanut mettillä yksin kävellessä vetää liipaisimesta.

Sami kertoo Iltalehden tuoreessa haastattelussa, että vaihtoi takaisin vanhaan astmalääkkeeseensä kaksi päivää itsemurha-ajatusten jälkeen. Mieli kirkastui heti.

– Onneksi se oli vain se yksi lääke, joka sitä aiheutti. Sitä ennen ei ollut eikä sen jälkeen ole ollut mitään, hän sanoo lehdelle.

Mestareiden mestari, MTV3 sunnuntaina klo 21.00.

Sisältö jatkuu mainoksen alla