Salkkarit-näyttelijä Venla Savikuja on Fitnesspäiväkirjojen tunnetuin himotreenaaja. Hän asuu toisen Salkkarit-näyttelijän, Markku Pullin, kanssa. Pari myös treenaa silloin tällöin yhdessä. Kuvat: Ava
Salkkarit-näyttelijä Venla Savikuja on Fitnesspäiväkirjojen tunnetuin himotreenaaja. Hän asuu toisen Salkkarit-näyttelijän, Markku Pullin, kanssa. Pari myös treenaa silloin tällöin yhdessä. Kuvat: Ava

Nanna Koivisto elää jääkiekkoilija Jere Karalahden kanssa.
Nanna Koivisto elää jääkiekkoilija Jere Karalahden kanssa.

Eevi Teittisen miesystävä on Uniikki, oikealta nimeltään Dan Tolppanen.
Eevi Teittisen miesystävä on Uniikki, oikealta nimeltään Dan Tolppanen.

Mari Valosaaren puoliso on räppäri Jontte Valosaari.
Mari Valosaaren puoliso on räppäri Jontte Valosaari.

Illalla alkavassa Fitnesspäiväkirjat-ohjelmassa Venla Savikuja kertoo elämäntavastaan ja päästää katsojat myös hänen ja toisen Salkkarit-tähden sänkyyn.

Maanantai-iltana alkavassa Fitnesspäiväkirjat-ohjelmassa päästään seuraamaan neljän fitnessurheilijan elämää. Mukana ovat Venla Savikuja, Nanna Koivisto, Eevi Teittinen ja Mari Valosaari.

Sarja on tehty Iholla-tyyliin, joten naiset ovat kuvanneet elämäänsä suurimmaksi osaksi itse. Salatuista elämistä tunnettu Venla kertoo ensimmäisessä jaksossa, ettei koe menettäneensä mitään terveellisen elämäntapansa takia.

– Nytkin on sunnuntaiaamu, eikä mulla oo krapulaa. Itse asiassa ei oo ollut moneen vuoteen. Valehtelematta mun elämäntyylini parantaa mun elämänlaatua, Venla miettii jaksossa.

Näyttelijän töiden lisäksi Venla pitää hyvinvointiblogia ja tekee joskus fitnessmallin töitä. Arkea rytmittää kurinalainen treenaaminen.

– En koe jääväni tällä mun niin sanotulla terveellisellä elämäntyylilläni mistään paitsi, koska mä en kiellä itseltäni mitään. Ehkä mä haluan näyttää, että voin olla tosi hyvässä kunnossa, vaikka en elä liian kurinalaisesti. Sillä tyylillä käy helposti niin, että menee jojoiluksi.

Venla kertoi hiljattain lopettavansa Salkkareissa – aivan kuten hänen avomiehensä Markku Pullikin, joka näytteli sarjassa Joonatania. Ainakin ensimmäisen jakson perustella Venlan lisäksi myös Markku pilkahtelee Fitnesspäiväkirjoissa, ja parin arki tallentuu kameralle niin sängyssä kuin kotiaskareissakin.

Fitnesspäiväkirjat alkaa Avalla ma 13.4. klo 21.00.

Lue myös:

Salkkari-näyttelijä Venla Savikuja sai sixpackin esiin syömällä

Salkkarit-pari Venla Savikuja ja Markku Pulli remontoi upean kodin

Jere Karalahden kihlattu Nanna Koivisto: ”Olen varma, että Jere on oppinut virheistään”

Kuva ja video: Nelonen
Kuva ja video: Nelonen

Mira Luodin Vain elämää -päivänä kuultiin Dannyn vahva tulkinta yhdestä PMMP:n suosituimmista kappaleista.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään PMMP-yhtyeestä tutun Mira Luodin päivää. Torstaina oman tulkintansa Miran tuotannosta esittivät Arttu Wiskari, Danny ja Kasmir.

Danny tulkitsi jaksossa PMMP:n koskettavan Lautturi-kappaleen. Biisi on Miralle hyvin henkilökohtainen.

– Lautturi on Paulan isälleen kirjoittama laulu, mutta myös itsellekin isäni menettäneenä hyvin koskettava ja kaunis laulu, Mira kertoi.

Saman kappaleen on tulkinnut aiemmin Vain elämää -ohjelmassa Jenni Vartiainen. Sarjan kolmannella kaudella Jenni esitti kappaleen Paula Vesalan päivänä.

Danny kertoi valinneensa kappaleen sen syvällisyyden takia.

– Valitsin laulun, jossa teidän sielujen syvyys todella tuli esille suorastaan pelottavalla tavalla. Hyvin tyylikkäästi ja kauniisti tehty se maailma, Danny kertoi ennen esitystä.

Katso Dannyn veto kokonaisuudessaan tästä: 

Dannyn tulkinta kappaleesta iski ja kovaa. Mira herkistyi Dannyn tulkinnasta jo ennen ensimmäistä kertosäettä. Myös muut artistit seurasivat esitystä kyyneleet silmissään.

– En voinut olla miettimättä sitä, kuinka monta ystävää ja elämän rakkautta sinä olet joutunut saattamaan haudan lepoon. En tiedä, miten pystyit laulamaan sen, Kasmir sanoi esityksen jälkeen Dannylle.

Kappaleen kuultuaan Vain elämää -artistit istuvat hiljaisina ja liikuttuneina pöydän ääressä. Mira totesi, että esitys veti hänet sanattomaksi. Kameroille hän kertoi Dannyn tulkinnan herättäneen paljon muistoja:

– Tuli itsellekin kova ikävä. Mietin omaa isää, veljeä ja isovanhempia. Uskon, että rakkaat ihmiset toivat voimaa tähän hetkeen. Tästä jää hieno muisto, Mira sanoi.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Ulkolinja-dokumentti Putin ja mafia pureutuu Venäjän presidentin miljardiomaisuuden taustoihin.

IS TV-LEHTI: Toukokuussa neljännen kautensa aloittaneeksi presidentiksi Vladimir Putinin voisi sanoa elävän suhteellisen normaalia elämää, ainakin mitä tulee henkilökohtaiseen varallisuuteen. 

Toki reilun 100 000 dollarin luokkaa oleva vuosipalkka on taviksen tuloihin nähden suuri, mutta omistukset ovat melko vaatimattomat – Venäjän presidentiksi: 1 500 neliön tontti, 77 neliön asunto, autotalli, kaksi vanhaa neuvostovalmisteista autoa, Lada Niva ja peräkärry. Näin siis virallisen totuuden mukaan. 

Putinin rahakuvioita aiemminkin tutkineiden Nicolas Tonevin ja Anastasia Kirilenkon Ulkolinja-dokumentti Putin ja mafia (Putin and the Mafia, 2017) esittää hänen haalineen miljardien omaisuuden, johon kuuluu esimerkiksi valtavia kiinteistöjä ja palatseja Venäjällä ja ulkomailla. Dokumentissa etsitään muun muassa kartanotiluksia Venäjänsaarella lähellä Viipuria.

Dokumentin mukaan Putinilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pysyä vallassa.  Jos presidenttiys joskus päättyy, saattaa jopa Putin joutua tilille teoistaan.

Dokumentti setvii Putinin salaillun omaisuuden alkuperää. Rahavirtoja kartoitetaan 1990-luvun alkuun, jolloin Putin toimi Pietarin apulaispormestarina. Tonev ja Kirilenko todistelevat, kuinka tämä oli virkamiesroolinsa ohella keskeinen tekijä hallinnon ja rikollisten välisissä hämäräbisneksissä. Liikeelämältä pumpatun korruptiorahan lisäksi Putin hyötyi apulaispormestarina Neuvostoliiton romahtamisen jälkeisestä tilanteesta, jossa harmaa talous takoi miljardeja. 

Kuvaavaa on, kuinka usein 1990-luvulla Venäjällä tehdyissä korruptiotutkimuksissa Putinin nimi nousi esiin. Vuosien saatossa todisteita on ilmaantunut lisää Putinin ja venäläismafian yhteyksistä. Ainoat seuraukset ovat tunteneet nahoissaan Putinia vastaan nousseet, jotka ovat muuttaneet maasta tai päässeet hengestään, joskus molempia.

Putin ja mafia ei tuo varsinaisesti mitään uutta Putiniin liitettyihin raskaisiin syytöksiin. Laaja todistusaineisto todistajalausuntoineen auttaa kuitenkin hahmottamaan kuvion mittakaavaa. 

Dokumentti esittää kiinnostavan näkemyksen Putinin vallan- ja kullanhimon motiiveista. Sen mukaan Putinilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pysyä vallassa. Jos presidenttiys joskus päättyy, saattaa jopa Putin joutua tilille teoistaan.

Ulkolinja: Putin ja mafia, TV1 klo 22.00