Rita ja Aki ovat tyytyväisiä, että näkevät tällä kertaa Temptation Island -sarjan kotisohvalta. Kuva: Juha Salminen
Rita ja Aki ovat tyytyväisiä, että näkevät tällä kertaa Temptation Island -sarjan kotisohvalta. Kuva: Juha Salminen

Rita Niemi-Manninen tunnustaa katuvansa yhtä asiaa omalta Temptation Island Suomi -reissultaan.

Viime vuoden Temptation Island Suomi -sarjasta julkisuuteen kimmahtanut porilaispari Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen odottaa kiinnostuneena Temptation Island Suomi 2 -ohjelman alkamista.

– On mielenkiitoista katsoa uutta kautta, kun tietää, millaista se oleminen siellä on. Samalla olemme onnellisia siitä, että itse on jo käyty se kaikki läpi, eikä enää tarvitse, Aki sanoo.

Kaksikko toivoo, että uuden tuotantokauden pareista löytyy heitäkin, jotka ovat oikeasti valmiita taistelemaan rakkautensa puolesta.

"Kuinka hienoa on repiä parisuhde ja ihmismieli rikki?"

– Mulla on se olo, ettei siellä nyt ole sellaista paria, vaan liikkeelle on lähdetty melko köykäisin askelin. Mutta kuinka hienoa se sitten on, kun parisuhde kärsii ja ihmismieli revitään rikki? Mun mielestä osoittaa ihmisestä heikkoutta, jos ei osaa pitää parisuhteestaan huolta ja näppejään erossa muista, Aki sanoo.

Rita katuu vain yhtä asiaa

Rita uskoo, etteivät he Akin kanssa voi välttyä arvostelemasta pareja.

– Kun itse tietää ne olosuhteet, joissa parit ovat, ja tietää, miten siellä pitäisi toimia ja mitä ei kannata tehdä. Itse olin todella tarkka siitä, mihin pisteeseen päästin asiat.

Rita sanookin katuvansa vain yhtä asiaa omalta tuotantokaudeltaan.

– Ainoa asia, mitä edelleen kadun on se, että annoin yhden sinkkumiehen levittää aurinkovoidetta selkääni. Se hyppäsi hajareisin mun selkään ja puhui sen jälkeen kameroille ihan mitä tahansa. Se oli minun virheeni, eikä näyttänyt kivalta. Aki sen sijaan teki virheitä tämän tästä, Rita sanoo nauraen ja viittaa ensimmäisen illan juhliin, joissa Aki otti sinkkutytön suullaan tarjoaman jääpalan suuhunsa.

"Kotisohvalla tulee yllätyksiä ja hampaidenkiristelyä."

Ritan mielestä jokaisen ohjelmaan lähteneen parin kannattaisikin jo ennen reissua miettiä tarkkaan, kuinka paljon he ovat valmiita antamaan toisilleen anteeksi ja missä rajat oikeasti kulkevat.

– Kotisohvalla ohjelmaa katsoessa tulee kuitenkin yllätyksiä ja hampaidenkiristelyä, vaikka asioista olisi kuinka puhuttu etukäteen.

Ei yhteyttä sinkkuihin

Rita ja Aki eivät ole kiireistään johtuen ehtineet pitää kovin tiiviisti yhteyttä muihin viime kauden pareihin.

– He olivat meidän häissämme ja jossain kesätapahtumassakin, mutta syksyllä yhteydenpito vähän hiipui. Mutta juuri viestiteltiin Jassun (Jasmina Judinin) kanssa, ja hän on tulossa huhtikuun alussa käymään luonamme Porissa. Myös Nina ja Jere ovat palaamassa Suomeen ja tulevat jossain vaiheessa käymään meillä.

Ohjelmassa mukana olleisiin sinkkuihin pari ei ole pitänyt lainkaan yhteyttä.

– Me ei nähdä tarpeelliseksi ylläpitää mitään yhteistä Facebook-ryhmää. Miksi lähteä sellaisten ihmisten kanssa kalaan, jotka ovat yrittäneet vokotella meistä jompaakumpaa? Aki sanoo.

Pettymyksen ilmapiiri

Rita ja Aki piipahtivat uuden kauden kuvauksissa Thaimaassa. Aki kertookin kuulleensa uudella tuotantokaudella olevalta Mikalta, että pariskunnilla on sinkkujen kanssa yhteinen Facebook-ryhmä.

"Ehkä mä olen liian vanhanaikainen ja jyrkkä."

– En tajua, mitä järkeä siinä on. Varsinkin jos siellä kuvauksissa on ollut jotain säätöä. Ehkä mä olen liian vanhanaikainen ja jyrkkä tässä, mutta siinä hommassa ei ole mitään järkeä.

Rita ja Aki palasivat Thaimaasta Suomeen samalla lennolla uuden tuotantokauden parien kanssa.

– Emme tiedä, kuinka moni periaatteessa on vielä yhdessä, mutta kyllähän siinä pystyi vähän itse päättelemään. Tunnelma lennolla oli aika hiljainen ja väsynyt, Rita sanoo.

– Siellä vallitsi pettymyksen ilmapiiri, Aki täsmentää.

Temptation Island Suomi 2, Nelonen, ke ja to klo 21.00

Seitsemän sinkkumiestä ja -naista muuttaa kahdeksaksi viikoksi saman katon alle. Tavoitteena on tietysti löytää Se Oikea. Vaikka väkisin.

IS TV-LEHTI:  Spouse House on talo, jonne kutsutaan seitsemän naista ja seitsemän miestä avioitumaan. Kihlat ja häät ovat tavoite, joka houkuttelee naimahaluisia paikalle tositarkoituksella.

Tämä realitysarja on hivenen inhimillisempi kuin Ensitreffit alttarilla, sillä tutustumiseen on aikaa 8 viikkoa.

Siihen inhimillisyys loppuukin. Kosiminen on nimittäin pakollista tai joku saa talosta potkut.

Mitä pidempään talossa majailee ja altistuu kolmio- ja neliödraamoille, sitä vaikeampaa on haluta kenenkään kanssa naimisiin.

Toisaalta aidot tunteet palkitaan! Jos kaikesta huolimatta lempi leiskuu, on televisioshow läpikotainen testi rakkaudelle.

Tosi-tv:n tapaan ohjelmaa on tekemässä joukko ”asiantuntijoita”. On psykologia ja tunneterapeuttia, ja itse sinkut on poimittu mukaan huolellisella käsityöllä ja tieteellisiin todennäköisyyslaskelmiin pohjautuvilla match-menetelmillä.

”Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!”

Suhteiden pysyvyyttä helpotetaan myös sillä, että Los Angelesissa kuvatun sarjan kaikki sinkut ovat kotoisin samalta seudulta – tällä kaudella Chigacosta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan ja jo ihastutaankin. Sinkut ovat keskimäärin 30-vuotiaita, hyvissä ammateissa ja tarpeeksi hyvän näköisiä, jotta kukin saisi tasaisesti huomiota. Mukana on totta kai myös ärsyttäviä henkilöitä.

Ei paljasteta, kuinka kävi palomies Jimmy Breretonille, yhdelle lemmentalon asukkaista, mutta jälkeenpäin hän on kuvaillut talon tunnelmaa hyvin stressaavaksi.

– Kamerat olivat vieressä koko ajan, samoin mikrofonit. Emme saaneet käyttää puhelinta tai internetiä. Kun menimme deittini kanssa ravintolaan, kamerat kuvasivat ja kaikki tuijottivat. Se oli kamalaa!

Salamarakkauden talo, Frii pe klo 20.00

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.