Tällaisina me heidät muistamme. Kuva: MTV
Tällaisina me heidät muistamme. Kuva: MTV

Rakastettu draamasarja palaa 13 vuoden tauon jälkeen. Vain Rachel on joukosta pois.

Käsikirjoitus on valmis, ja näyttelijät ovat jo aloittaneet lukuharjoitukset. Suosittu brittidraama saa jatkoa 13 vuoden tauon jälkeen. Alkuperäiset jaksot ensiesitettiin vuosina 1998–2003.

– Tuskin maltan odottaa, että tapaan kaikki vanhat ystäväni, intoili näyttelijä James Nesbitt, joka nähdään Adamin roolissa. Rooli nosti Nesbittin kuuluisuuteen.

ITV-kanava antaa jo pientä vihjettä siitä, mitä uudella kaudella nähdään. Rimakauhua ja rakkautta – tuttavallisesti Rimikset – päättyi supersurullisesti ja dramaattisesti Rachelin kuolemaan auto-onnettomuudessa. Takaumia ei ole tiedossa, sillä Rachelin näyttelijä Helen Baxendale ei Daily Mail -lehden mukaan ole mukana uusien jaksojen kuvauksissa.

Sarja jatkuu siitä, mihin se aikoinaan päättyi.

Miten Adam nyt pärjää ilman suurta rakkauttaan Matthew-pojan kanssa?

Vieläkö eronneet mutta yhteen palanneet Pete ja Jenny viihtyvät yhdessä?

Entä tuntevatko eroon päätyneet David ja Karen edelleen vahvan siteen, joka heitä yhdisti kolmen lapsen lisäksi?

Sarjassa seurattiin kolmen kolmekymppisen ystäväpariskunnan elämää: rakastumisia, riitoja, uskottomuutta, alkoholin liikakäyttöä, vanhemmuuden haasteita, avioeroja... Ohjaaja Mike Bullenin mukaan sarjan hahmot ovat nyt vanhempia mutta eivät välttämättä viisaampia.

– He ovat 50, mutta tuntuvat yhä kolmekymppisiltä, paitsi ulkona vietetyn illan jälkeen seuraavana aamuna, jolloin he tosiaan tuntevat ikänsä. Heillä on yhä paljon, mitä odottaa elämältä, vaikkakin edessä olevat vuodet eivät välttämättä ole niitä, joita niin odotetaan, Bullen sanaili Evening Standard -lehdessä.

Fay Ripley on myös innoissaan paluustaan Jennyn rooliin.

– Hyppääminen takaisin Jennyn rooliin tuntuu vähän kuin törmäisi vanhaan ystävään. Tästä tulee tosi hauskaa. Toivottavasti kuvausten jälkeen en halua poistaa hänen puhelinnumeroon!

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.