”Putous-leima ei häiritse minua millään tavalla. On ollut mahtavaa olla ohjelmassa mukana, ja siitä on ollut uran kannalta paljon hyötyä”, näyttelijä Riku Nieminen sanoo.
”Putous-leima ei häiritse minua millään tavalla. On ollut mahtavaa olla ohjelmassa mukana, ja siitä on ollut uran kannalta paljon hyötyä”, näyttelijä Riku Nieminen sanoo.

Näyttelijä Riku Nieminen on yksi lauantaina alkavan Kingi-show’n tähdistä. – On sattumaa, että ohjelma syntyi Putouksesta tutulla porukalla, hän sanoo.

Lauantaina MTV3:lla alkava Kingi on entisten Putous-tähtien uusi koko perheen viihdeshow. Etukäteen julkisuuteen kerrottujen tietojen mukaan Kingissä ja Putouksessa vaikuttaa olevan paljon samaa: Kingi on puolentoista tunnin suora lähetys lauantai-iltana samalla ohjelmapaikalla, jolla Putouskin oli.

Myös Kingissä esiintyy näyttelijöiden luomia parodioivia sketsihahmoja. Lisäksi kaikki ohjelman esiintyjät ovat aiemmin tehneet Putousta ohjaaja Tuomas Summasesta lähtien.

Ohjelmassa esiintyvän näyttelijä Riku Niemisen mukaan tekijäjoukko ei ole kuitenkaan lähtenyt tekemään Putouksen kopiota.

– Päällisin puolin voisi olettaa, että Kingi on Putouksen toisinto. Menemme kuitenkin täysin pois Putouksen maailmasta ja hengestä. On sattumaa, että ohjelma syntyi juuri Putouksesta tutulla porukalla. Halusimme tehdä jotain uutta, ja siitä syntyi Kingi. Emme myöskään ole voineet vaikuttaa ohjelman esitysaikaan, siitä päättää kanava itse, Riku sanoo.

”Haluamme herätellä ihmisiä”

Kingi on musiikkikomediashow, jossa parodioidaan television kykyjenetsintäkilpailuja. Rikun mukaan ohjelman tekijät haluavat näyttää katsojille, millaisia koomisia piirteitä tv-laulukilpailuissa on lähes järjestäen.

– Haluamme herätellä ihmisiä ymmärtämään, miten huvittava tv:n kilpailuohjelmien kulttuuri on. Kun katsoo Kingiä, ei kykyjenetsintäohjelmia voi katsoa enää vakavalla naamalla. Itse en ole seurannut niitä tv:stä, mutta olen katsonut netistä pätkiä, joten tiedän, mistä niissä on kyse.

Kingissä ovat Rikun lisäksi mukana näyttelijät Krista Kosonen, Iina Kuustonen, Armi Toivanen, Jussi Vatanen, Jaakko Saariluoma ja Aku Hirviniemi. Alun perin ohjelmassa piti olla mukana myös Jukka Rasila.

Ohjelman juontajana nähdään uusimmalta Putous-kaudelta tuttu Antti Holma, ja komediashow’n ohjaa entinen Putous-ohjaaja Tuomas Summanen.

Lue lisää:

Onko vanhojen Putous-näyttelijöiden uusi ohjelma yhdistelmä Idolsista ja Putouksesta? Katso sketsihahmot!

Tästä syystä Antti Holma suostui vanhojen Putous-näyttelijöiden uuteen ohjelmaan

Näyttelijä Armi Toivanen: "Isän kuolema kovetti minut pitkäksi aikaa"

Elisa Viihde Aitiossa alkava Kolmistaan-sarja on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille. Sarjasta on tänään nähtävissä kolme ensimmäistä jaksoa, lisää ropisee ruutuun 21.12.

IS TV-LEHTI: Kimppakämpässä Helsingin Alppilassa asuvat Vilma (Pamela Tola), Seve (Eero Ritala) ja Markus (Lauri Tilkanen) taistelevat kolmenkympin kriisiä vastaan bailaamalla ahkerasti illasta toiseen.

Mainosmaailmassa menestyvä Markus, töitä välttelevä Seve ja tämän tyttöystävä, varakkaan perheen Vilma, viihtyvät keskenään niinkin hyvin, että erään viinan- ja huumeidentäyteisen illan jälkeen he kaikki päätyvät yhdessä sänkyyn.

Kohta raskaustesti näyttää positiivista. Isästä ei ole varmuutta.

Elisa Viihteen alkuperäissarjan ohjaaja Samuli Valkama muistetaan muun muassa täyspitkästä elokuvastaan Saattokeikka (2017). Kolmistaan pohjautuu brittiläiseen Threesome-sarjaan (2011–2012).

– Alkuperäissarjasta otimme hyvät tilanteet, joihin lisäsimme paljon omaa. Brittisarja oli enemmänkin sitcomia, jonka olemme häivyttäneet pois ja tehneet kreisin draamakomedian, ohjaaja kertoo.

Kymmenosaisessa komediassa kolmikon kielenkäyttö on rääväsuista, eikä mikään ole kielletty puheenaihe. Päänäyttelijöiden mukaan kuvauksissakin oli ”hyvällä tavalla levoton tunnelma”.

”Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa.”

– Meillä oli ronskia vitsailua kameroiden ulkopuolellakin. En tiedä, provosoiko sarja siihen, Pamela muistelee nauraen kuvauksia.

– Meininki ei ole kuitenkaan sairaan ronskia, enemmänkin vapauttavaa ja kivaa, Eero huomauttaa.

Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

Sarjassa Pamela ja Eero esittävät pariskuntaa. Pamelan tosielämän aviomies Lauri näyttelee parin parasta ystävää, kämppistä ja lapsen mahdollista isää.

– Olihan tämä lähtökohtana eri tavalla kiusallista, kun pitää kolmistaan esimerkiksi pussailla. Meillä oli kuitenkin koko ajan hyvä tunnelma ja hauskaa, eikä yhtään kiusallista, Pamela sanoo.

– Piirit ovat niin pienet, että kaikki ovat keskenään hyviä tuttuja. Omat puolisoni, jotka ovat olleet näyttelijöitä, ovat näytelleet toisten miesten kanssa. Ei siitä tule mitään, jos tulee skismaa, Eero tietää.

Vilma on elämässään hyvin erilaisessa tilanteessa kuin kolmen lapsen äiti Pamela.

– Pystyn kuitenkin samastumaan spontaaniuteen ja tietynlaiseen innostuneisuuteen. Varsinkin nuorempana halusin kokeilla kaikennäköistä, mutta näin edesvastuuton en ole ollut. 

”Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan”

Vaikka sarjassa asiat tapahtuvat liioitellusti, tapahtumat itsessään ovat sellaisia, jotka voivat tapahtua tosielämän kolmekymppiselle.

– Halusimme, että henkilöt ovat uskottavia, koska asiat ovat heille tosia. Tässä ei ole pelkästään hassunhauskaa huumoria, vaan sarjassa käsitellään vakaviakin aiheita. Tämä on kasvutarina kolmekymppisille ikinuorille, Lauri huomauttaa.

Sarjan muissa rooleissa nähdään muun muassa Jonna Järnefelt, Jaana Saarinen ja Pirkko Hämäläinen.

– Toivoisin, että saisimme tehdä toisenkin tuotantokauden. Se voisi käsitellä sitä, miten kolmikolla sujuu lapsen kanssa. Itselläni on pari pientä lasta, joten tiedän, että siitä saa tragikomediaa aikaan, Samuli nauraa.

Kolmistaan, Elisa Viihde Aitio to 14.12. alkaen

Pysäyttävä brittidokumentti paljastaa, miten rajua elämä amerikkalaisyliopistojen veljeskunnissa on.

IS TV-LEHTI:  BBC:n This World -sarjaan kuuluva Veljeskuntien rajut huvit (Frat Boys: Inside America's Fraternities, 2016) on pysäyttävä dokumentti amerikkalaisyliopistojen vanhasta perinteestä. 1700-luvun lopulla alkaneisiin järjestöihin on kuulunut suuri määrä merkkihenkilöitä. Veljeskunnissa luodaan elinikäisiä ystävyyssuhteita, joista on hyötyä tulevalla uralla.

Brittidokumentti tarkastelee veljeskuntien pimeämpää puolta, tyttöjen hyväksikäyttöä ja salaisia rituaaleja, joiden seurauksena opiskelijoita on loukkaantunut, useita myös kuollut.

Ovelasti rakennettu ohjelma kulkeekin kunniasta häpeään. Moniääniseen ja objektiiviseen dokumenttiin poimitut kuvat opiskelijakämpissä roikkuvista rintaliiveistä, tanssitangolle ripustetuista alastomista barbie-nukeista ja humalassa heiluvista nuorukaisista kertovatkin omaa kieltään veljeskuntien kulttuurista.

Dokumentissa seurataan Gazoni-perheeseen pyrkivää brittiläistä Jordania. Veljeskunnan pomo Ben ja Jordanin ”isoveli” Raymond kertovat kokelaille asetettavista vaatimuksista. Salaisen rituaalin kohdalla kuvaaminen kielletään.

Marissa kertoo omakohtaisen kokemuksensa yhden veljeskunnan juhlissa tapahtuneesta raiskauksesta.

Kowiakin perhe kertoo Harrison-pojastaan, joka kuoli 19-vuotiaana siirtymäriitissä. Terrence puolestaan loukkaantui hengenvaarallisesti. Hänen asianajajansa Doug Firebaugh on ollut 20 vuotta kiusattujen opiskelijoiden asialla ja kongressiedustaja Frederica S. Wilson ajaa lakialoitetta simputuksen kieltämiseksi.

 Veljeskuntien rajut huvit, TV2 ke klo 22.10