Entinen alppihiihtäjä muistelee vankilareissuaan Supertähdet-ohjelmassa.

Entinen alppihiihtäjä Kalle Palander, 38, muistelee Supertähdet-jaksossa rattijuopumustuomiotaan, joka vei hänet vankilaan.

Kalle ajoi kolarin humalassa Monacossa lokakuussa 2002. Kenellekään ei käynyt pahasti, mutta kyydissä ollut matkustaja loukkaantui lievästi ja joutui käymään sairaalassa.

Kalle sai rattijuopumuksesta sakkoja, menetti vuodeksi korttinsa ja joutui istumaan monacolaisessa vankilassa 15 päivää.

”Pikkusen pelkäsin soittaa isälle.”

– Sain tehdä yhden puhelinsoiton. Pikkusen pelkäsin soittaa isälle, että nyt se huutaa ihan raivona. Mutta siinä tilanteessa se pystyi olee kova jätkä ja kysyi vaan, että pääsetsä treenaa siellä, Kalle muistelee jaksossa.

Kalle oli huolissaan isänsä reaktiosta, koska tämä oli myös hänen valmentajansa, ja kauden alkamiseen oli aikaa vain kolme viikkoa. Kalle ja isä salasivat vankilareissun alppihiihdon lajipäälliköltä ja kaikilta muiltakin paitsi aivan läheisimmiltä ihmisiltä.

Kallen mukaan olot vankilassa olivat kohtuulliset, mutta reissu pysäytti hänet. 

– Siellä oli 20 äijää ja 10 naista eri osastolla, pääosin talousrikollisia. Kyllä ne sanoivat mulle, että sulla kävi poika muuten pikkunen tsäkä, ettet joutunut Nizzan vankilaan. Täällä on ”vähän” paremmat oltavat. Nizzan vankilaan on ängetty 800 ihmistä, vaikka vankila on 600 ihmiselle.

”Mitä enemmän pohjalla tai montussa olen ollut, sitä parempana olen tullut takas.”

2572860

Kalle kävi puhumassa vankilaoloista myös Radio Rockin haastattelussa. Video: Radio Rock

 

Mopo lähti käsistä maailmanmestauuden jälkeen

Kallen ystävä ja entinen alppihiihtäjä Sami Uotila sanoo jaksossa, että on tavallaan surkuhupaisaa, että vankilareissun jälkeen Kalle laski uransa parhaimman kauden.

– Mulla on aina ollut se, että mitä enemmän pohjalla tai montussa olen ollut, sitä parempana olen tullut takas, Kalle sanoo.

– Mutta en hirveen ylpeä kyllä oo rattijuopumuksesta, voin sen kyllä sanoo. Enkä missään nimessä halua sanoa junioreille, et kannattaa valmistautua talveen niin, että käy vankilassa istumassa kaksi viikkoa.

”En koskaan lähtenyt kartsalle pärtsäämään, en polttanut ja olin 17-vuotias, kun maistoin ensimmäistä kertaa alkoholia.”

Kalle myöntää ohjelmassa, että vuoden 1999 maailmanmestaruuden jälkeen hänellä lähti mopo käsistä. Mestaruuden jälkeen Kalle muutti Monacoon ja huomasi ensimmäistä kertaa elämässään, että elämää on myös urheilun ulkopuolella. Ennen sitä Kalle oli elänyt säntillisesti.

– En koskaan lähtenyt kartsalle pärtsäämään, en polttanut ja olin 17-vuotias, kun maistoin ensimmäistä kertaa alkoholia. Mestaruuden jälkeen oli vähän enemmän rahaa, ja Monacossa huomasin, että tsat-tsat-tsaa, täähän on ihan siistii hommaa. Mutta myönnän, että olisi sen voinut hoitaa vähän eri lailla.

Supertähdet Nelosella su klo 20.00. Ensi sunnuntaina on Kallen päivä.

Anna anteeksi

Rattijuopumus vei Kalle Palanderin vankilaan: ”Sanoivat, että sulla kävi poika tsäkä”

Kommenti ei kerro isästä yhtään sen enempää. Hän varmasti pidätteli tunteitaan, ja siksi kysyi treenaamisesta, eikä jutussa tulut ilmi mitä kaikkea lopulta puhuttiin. Hassua tehdä näin nopeita johtopäätäksiä edesmenneestä ihmisestä. Se oli hyvä että Kalle laitettiin miettimään asioita, pysähdys oli tarpeellinen.. Parhaat laskunsa hän teki heti vankilasta pääsyn.. kuulemma. Elämä ei ole ihan niin yksoikoinen kuten heti kuvitellaan.
Lue kommentti

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.