Ylärivi: Ville Niskanen, Ilari Hämäläinen, Ilona Gill ja Marko Simi. Alarivi: Alisa Manninen,  Mikko Töyssy, Tuomas Junnikkala ja Roosa Hietanen. Kuvat: Nelonen
Ylärivi: Ville Niskanen, Ilari Hämäläinen, Ilona Gill ja Marko Simi. Alarivi: Alisa Manninen, Mikko Töyssy, Tuomas Junnikkala ja Roosa Hietanen. Kuvat: Nelonen

The Voice of Finlandin ääni ratkaisee -jaksoja on jäljellä enää yksi. Valitsimme tähän mennessä kiinnostavimmat laulajat, joita kannattaa seurata. Kuuntele esitykset ja äänestä suosikkiasi.

Ilona Gill, 16

2415971

Pakistanilainen Ilona hiljensi ja sai kaikki valmentajat hymyilemään nainen ja kitara -esityksellään. Jatkossa Ilonan ongelmaksi voi koitua Suomen kieli. Hän voi päästä englannilla pitkälle, mutta kukaan ei vielä ole voittanut koko kisaa, jos ei ole pystynyt laulamaan suomeksi. Jokainen valmentaja halusi Ilonan, mutta Ilona valitsi lopulta Redraman. Lue lisää täältä.

Ville Niskanen, 27

2377201

Ville on tuttu niin Ruotsin kuin Suomenkin Idolsista. Michael Monroe yllättyi siitä, että korkea ja herkkä ääni olikin miehen, mutta piti sitä samalla valttikorttina. Redrama ihastui Villen timanttisen tarkkaan äänenkäyttöön ja sai tämän valmennettavakseen.

Marko Simi, 21

2429953

Markossa saattaa olla aineksia seuraavaksi Juha Tapioksi. 21-vuotias hämeenlinnalainen on riittävän nuori musiikkimarkkinoille, laulu on puhdasta ja ulkoinen olemuskin miellyttänee monia. Marko on Suomi-musiikin ystävä, mutta jopa Michael käänsi tuolinsa, koska piti miestä niin hyvänä laulajana. Marko päätyi lopulta Olli Lindholmin joukkueseen, eikä Yö-solisti peitellyt riemuaan. Lue lisää täältä.

Ilari Hämäläinen, 37

2389163

Ilari nähtiin The Voice of Finlandissa jo vuonna 2013. Tuolloin Michael Monroe ei syttynyt Ilarille lainkaan, mutta tänä vuonna hän vonkasi tätä tiimiinsä. Ilari valitsi kuitenkin Tarja Turusen. Voicen lisäksi Ilari on osallistunut aikaisemmin Uuden musiikin kilpailuun.

Tuomas Junnikkala, 23

2415966

Kalajoen nuorisotalon kellarissa laulua treenannut Tuomas joutui jännittämään Unchain My Heart -kappaleen viimeisiin säveliin asti ennen kuin kolme valmentajaa käänsi tuolinsa. Kotikatsomoon Tuomaksen esitys kuulosti Joe Cocker -imitaatiolta, mutta erityisesti Michael oli vakuuttunut raspikurkun soundista. Michael saikin haluamansa, sillä Tuomas valitsi hänet valmentajakseen.

Alisa Manninen, 53

2389138

Alisa on kilpailun yksi vanhimmista jatkoon menneistä laulajista. Hänen äänenkäyttönsä ja rentoutensa olivat ääni ratkaisee -jaksossa ylitse muiden, ja Michael Monroe kehui Alisan I Try -tulkintaa omaperäisimmäksi ja merkittävimmäksi Voicen historiassa. Alisa valitsi Michaelin valmentajakseen.  Lue lisää täältä.

Mikko Töyssy, 33

2403651

Jos saa ihon kananlihalle Hanna Ekolan Villihevosia-biisillä, on pakko olla paitsi hyvä laulaja, myös erinomainen tulkitsija. Hämeenlinnalainen näyttelijä sai valmentajatkin sanattomiksi. Mikko kilpailee Ollin joukkueessa. Lue lisää täältä.

Roosa Hietanen, 20

2418239

Tenori Pentti Hietasen tyttäret Roosa, 20, ja Iina, 23, saivat paljon huomiota jo ennen kuin edes esiintyivät ohjelmassa. Molemmat pääsivät jatkoon ääni ratkaisee -vaiheesta ja valitsivat valmentajakseen Redraman. Roosa jäi kaksikosta mieleen paremmin ja sai jokaisen valmentajankin kääntymään 20 sekunnissa. Roosa ja Iina ovat teknisesti taitavia – mutta toistaiseksi vielä hieman persoonattomia. Lue lisää täältä.

Tämän viikon The Voice of Finland -jaksot uusintana Nelosella la 6.2. klo 14.25 ja klo 19. Viimeinen eli kymmenes ääni ratkaisee jakso pe 12.2. klo 20.00.

Kysely

Kuka heistä on suosikkisi?

Mikko Töyssy
Mikko Töyssy
30.6%
Marko Simi
Marko Simi
22.6%
Roosa Hietanen
Roosa Hietanen
13.0%
Ilona Gill
Ilona Gill
9.2%
Tuomas Junnikkala
Tuomas Junnikkala
7.9%
Ilari Hämäläinen
Ilari Hämäläinen
7.1%
Alisa Manninen
Alisa Manninen
5.8%
Ville Niskanen
Ville Niskanen
4.2%
Ääniä yhteensä: 238

Uutuussarjassa Lea, 74, ja Pentti, 91, haluavat oppia tietokoneen käyttöä. Apuun saapuu muotiblogaajana tunnettu naaG.

IS TV-LEHTI: 91-vuotias Pentti on yksi tulevan kevään tv-tähdistä uutuusohjelmassa Seniorit somessa.

Pentti haluaa oppia käyttämään paremmin internetiä – erityisesti hän haluaisi oppia lähettämään valokuvia sekä soittamaan videopuheluita omalle rakkaalleen Lealle, 74.

– Pentille pitäisi saada Skype. Se on asennettu sinne koneelle, mutta se ei ole jotenkin toiminnassa, Lea selvittää uutuusohjelmassa.

”Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este.”

Pentti ja Lea saavat apua nettiajan konkarilta, videobloggaaja eli tubettaja Janne Naakalta. Hän on yksi niistä nuorison fanittamista tubetähdistä, jotka opettavat kevään aikana senioreita netin käytössä.

– Tämä on tosi pinnalla oleva aihe, kun monesti seniorit jäävät asioiden ulkopuolelle, sillä monet asiat tapahtuvat nykyään netissä, Janne sanoo.

– Hienoa ohjelmassa on myös se, että saan viettää aikaa senioreiden kanssa. Vaikka opetan heitä, uskon, että opin heiltä jopa itse enemmän.

Pentti ja Lea osoittautuvat niin mainioiksi senioreiksi, että Janne haluaisi tehdä heistä jopa tubettajia. Kumpikin osoittautuu hyvin humoristiseksi persoonaksi.

– Voin itsekin ottaa oppia 91-vuotiaan Pentin elämänasenteesta: hän on niin myönteinen kaikessa, ja netin opettelussakin hän on ollut tosi kärsivällinen, Janne kehuu.

Netin opettelussa lähdetään liikkeelle ihan perusasioista, sillä Pentillä ja Lealla on monta pulmaa.

– Me jäämme ihan nuijiksi, kun tulee pienikin este. Emme pysty sitä ratkaisemaan. Kun yritän googlata jotain, niin olen ihan torvi niissä asioissa, kiteyttää Lea ongelmat.

”Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena.”

Facebook nousee myös pariskunnan keskustelunaiheeksi.

– Penallahan tuo Facebookin käyttö on hyvin vilkasta. Siellä tulee sydämiä, ja naiset laittaa Penalle, että ihana Pena, Lea kertoo.

– Mutta olen sanonut niille, että ei saa laittaa, kun olen yhden naisen mies, Pena jatkaa.

61 vuotta aviossa ollut Pentti oli pitkään yksin vaimonsa kuoltua, mutta lähti lopulta lastensa painostuksesta ulos seuraelämään ja löysi Lean.

He ovat pitäneet yhtä kuusi vuotta ja vierailevat toistensa luona päivittäin. Nyt he haluaisivat oppia soittamaan toisilleen videopuheluita.

Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Janne tuo pariskunnalle tabletit, joilla Pentti ja Lea opettelevat FaceTime -puheluita ja muiden applikaatioiden käyttöä, kunhan oppivat ensin tabletin pyyhkäisytekniikan ja saavat laitteen auki. Yhdessä he myös miettivät, millaisilla filttereillä Pentti saisi rypyt häviämään.

Erityisen iloisiksi Lea ja Pentti tulevat, kun he tekevät yhteisen YouTube-videon Jannen kanssa.

– Näitä haluamme tehdä lisää!

Seniorit somessa, TV1 to klo 20.00

Tubettaja Janne Naakan vinkit netin opetteluun:

1. Hanki toimivat laitteet.

Jos kotona on useampi laite, laitteiden on hyvä olla samanmerkkiset, jotta ne saa synkronoitua helposti keskenään.

2. Muista kärsivällisyys.

Vaikka joku asia menisi väärin, älä mene paniikkiin äläkä painele kaikkia nappuloita. Se pahentaa tilannetta.

3. Pyydä rohkeasti apua.

Uuden laitteen tai toiminnon opettelu on kaikille aluksi vaikeaa. Monille voi olla iso kynnys opetella uusi asia, mutta pyydä rohkeasti apua.

Georg Elser yritti murhata Hitlerin vuonna 1939. Oliver Hirschbiegelin draama pohtii, toimiko Elser yksin.

IS TV-LEHTI: Oliver Hirschbiegelin ohjaama Elser (2015) on yksi lukemattomista Adolf Hitlerin murhayrityksistä kertovista elokuvista – ja yksi niistä lukuisista, joiden varsinaisista lopputuloksista jälkimaailmalla ei ole paljon epäselvyyttä.

Kenties sen vuoksi ohjaaja hoitaa elokuvassa attentaatin pois melkein alta aikayksikön – ja keskittyy sen jälkeen kertomaan tekijästä ja hänen taustoistaan.

Hirschbiegel nousi kuuluisuuteen Hitlerin viimeisistä vaiheista kertovalla ohjaustyöllään Perikato (2004). Tuskin minkään elokuvan materiaalia on kierrätetty niin paljon nettilevityksessä kuin Perikatoa ”Hitler kuulee”-variaatioiden merkeissä.

Menestyksen jälkeen Hirschbiegel suuntasi englanninkielisille markkinoille, mutta monen kaltaisensa tavoin otti enempi takkiinsa esimerkiksi meilläkin nähdyllä tv-elokuvalla Dianasta (2013). Sen jälkeen on varmasti tuntunut hyvältä vaihtoehdolta palata Hitler-filmien pariin.

Georg Elserin (vetoava Christian Friedel) toteuttama murhayritys tapahtui marraskuussa 1939 Münchenissä. Monissa maissa Hirschbiegelin elokuvaa on levitetty nimellä ”13 minuuttia”: sen verran attentaatti kesti ennen kuin muun maailman harmiksi epäonnistui – kun Hitler ehti poistua paikalta.

Toimiko Elser yksin? Tätä katsojien melko varmasti tietämää seikkaa hänen natsikuulustelijansa selvittävät lopun elokuvaa samalla kun takaumissa kerrotaan hänen vaiheistaan pienen maalaiskylän kelloseppänä ja soittoniekkana.

Valitettavasti kokonaistarina natsismin noususta ja myös rakastettunsa puolesta kamppailevan Elserin vastarinnasta ei ole kovinkaan vivahteikas. Elokuva myös jättää harmittavia aukkoja. (110)

Elser, Teema & Fem ke klo 22.00