Björnssonin esittämä "Vuori" kävi Prinssi Oberynin kanssa verisen taiston Game of Thrones -sarjan neljännellä tuotantokaudella. Sen jälkeen mies ei enää näyttänyt sellaiselta kuin tässä kuvassa. Kuva: MV-Photos
Björnssonin esittämä "Vuori" kävi Prinssi Oberynin kanssa verisen taiston Game of Thrones -sarjan neljännellä tuotantokaudella. Sen jälkeen mies ei enää näyttänyt sellaiselta kuin tässä kuvassa. Kuva: MV-Photos

Game Of Thronesin kauhua kylvänyt hahmo Vuori Clegane nähtiin vihdoin ilman kypärää.

Yksi Game of Thronesin pelkoa herättävimmistä hahmoista on Gregor ”Vuori” Clegane, haarniskan ja pelottavan kypärän taakse piiloutunut kookas hahmo, joka on pysytellyt läpi sarjan uskollisena Cercei Lannisterille.

Järkälemäisen hahmon olemus pelottaa katsojaa syystäkin, niin useaan otteeseen sarjan aikana on nähty, miten Vuori tappaa ihmisiä kuin kärpäsiä.

Sarjan neljänellä kaudella käydyssä kaksintaistelussa myrkkymiekkaan turvautunut Prinssi Oberyn oli lähellä lyödä voittamattomana pidetyn Vuoren, mutta tämä keräsi vielä pahoin loukkaantuneena viimeiset voimansa ja tappoi Oberynin.

Myrkkymiekka oli kuitenkin ehtinyt osua kuolettavasti Vuoreen, jonka Cercein uskottu mies herätti henkiin kyseenalaisin keinoin.

Kohtalokkaan kaksintaistelun jälkeen Vuorta ei ole nähty ilman kypärää – pelkkä vilahdus karmeannäköisestä silmäparista – ja katsojat ovat saaneet käyttää omaa mielikuvitustaan miettiessään millainen järkyttävä olento kypärän taakse kätkeytyy.

Nyt Vuorta näyttelevä Hafþór Júlíus Björnsson on julkaissut Instagram-tilillään sarjan kulisseista kuvan, jossa hänet vihdoin nähdään ilman kypärää. Näky on rehellisesti sanottuna aika ällö, vaikka fanikuvassa oleva nainen Vuorta onnellisen näköisenä pussaakin.

 

Menikö reilusti?

Ihan reilusti ei ole Vuorelle käynyt, ainakaan jos vertaa muihin sarjan ihmiskohtaloihin. Muun muassa The Verge nostaa vertailun vuoksi esiin toisen kuoleman kokeneen ja zombieksi muuttumisen jälkeen henkiin herätetyn hahmon.

Hän näyttää tältä:

Ei ihan niin ällöttävä vai mitä.

 

The King in The North 🙋 #kitharington #jonsnow #drfaustus #gameofthrones #kinginthenorth

A photo posted by Kit Harington (@kitharingtonn) on

Taas kasa Emmy-ehdokkuuksia

Järkyttävän suosittu fantasiasarja sai 23 Emmy-ehdokkuutta, kun televisioalan arvostetuimmat huomionosoitukset viikonloppuna julkistettiin. Sarjan 6. kausi päättyi vastikään Yhdysvalloissa.

Game Of Thrones kahmi ehdokkuuksia myös viime vuonna.

Yle on esittänyt sarjasta Suomessa viisi kautta.

Kuva Jon Snow'sta on upotettu Kit Harringtonin Instagram-sivulta.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. 

IS TV-LEHTI:  Iloinen puheensorina käy Akun Tehtaalla Ylöjärvellä yleisön asettuessa paikoilleen lavan eteen asetelluille tuoliriveille. Käynnissä ovat Napakympin kuvaukset. Sarja teki paluun viime syksynä 15 vuoden tauon jälkeen. Napakymppi oli kirjaimellisesti täysi napakymppi, joka keräsi parhaimmillaan liki miljoonayleisön.

Nyt parisuhdevisailu palaa ruutuihin uusin jaksoin, uudella ohjelmapaikalla. Amorin nuolet sinkoilevat tänä keväänä sunnuntaisin parhaaseen katseluaikaan.

Kari Salmelaisen saappaisiin hypänneellä Janne Katajalla on juontajana ohjelmassa tärkeä rooli. Hän toimii seremonianmestarina, joka ohjaa keskustelua ja kuittailee hyväntahtoisesti osallistujien vastauksille. Komiikkaa syntyy väkisinkin oudoista kysymyksistä ja tahattoman hassuista vastauksista. Yleisössä hurrataan, kun Kataja ja hänen työparinsa pianisti Lenni-Kalle Taipale astuvat estradille. 

”Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun.”

Voiko tv-ohjelmasta löytää tosirakkauden? Näin uskovat ainakin ohjelmassa itsensä likoon laittavat. Viime syksyn saldo parinmuodostuksessa jäi tosin melko laihaksi, ja moni orastava romanssi nuupahti heti Napakymppi-matkan jälkeen.

– Mielestäni kilpailijoilla on ollut oikeat motiivit ohjelmaan lähtiessä. Ei tänne ole pakko tulla tositarkoituksella, vaan riittää, jos haluaa kokea seikkailun. Vieraan ihmisen kanssa reissuun lähteminen jos mikä on seikkailu, Janne Kataja sanoo.

Ohjelmassa kumppania haetaan keskustellen, ei ulkonäköperustein.

– Uskon, että kun saadaan enemmän pareja prosessiin, niin kyllä tulee täysosumiakin. Se riittää, jos vaikka 40 parista yksi jatkaa yhdessä. Se on sitten Napakympin napakymppi! Kataja hymyilee.

Lenni-Kalle Taipale on samaa mieltä, vaikka tv-ohjelma on parisuhteen muodostukselle melko erikoinen ympäristö.

– Ihmiset ovat mukana aika tosissaan. Toki pitää olla pilkettä silmäkulmassa, mutta ei kukaan ole tullut tänne hakemaan vain ruutuaikaa.

Napakymppi, Nelonen su klo 20.00 

Putous palaa ruutuun jo 9. kerran. Sen kunniaksi on aika muistella Armi Toivasen, Krista Kososen, Aku Hirviniemen ja muiden vanhojen Putous-tähtien sketsihahmoja.

Putous-ohjelman 9. kausi alkaa MTV3:lla la kello 19.30.