Mari ja Petri eivät selviä ilman kinastelua tälläkään viikolla. Kuva: Mtv3
Mari ja Petri eivät selviä ilman kinastelua tälläkään viikolla. Kuva: Mtv3

Elämä on täynnä potentiaalisia riidanaiheita. Listasimme tiistai-illan Ensitreffit alttarilla -jakson kiistanaiheet, jotta voit valita puolesi jo ennen jakson alkua.

Yhteen muuttaminen ei ole helppoa, vaikka olisi kuinka rakastunut, ja erityisen hankalaa se on, jos on tuntenut vasta viikon eikä vielä tiedä, tuleeko suhteesta mitään. Ensitreffit alttarilla -ohjelman parit muuttavat tiistai-illan jaksossa yhteen, ja sanomistahan siitä tulee.

Joka pari huomaa arkisia asioita, jotka yksi haluaisi hoitaa yhdellä ja toinen toisella tavalla.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmalla on jo aiemmilla kausilla ollut suuri voima tuoda näkyviin pikkuruisia ärsytyksiä, joiden kanssa ihmiset kamppailevat arjessaan. Ensimmäisellä kaudella kiisteltiin muun muassa oliiviöljyn laadun merkityksestä ja suhteesta tuotemerkkiin. Viime kaudella taas seurattiin jännityksellä Samuelia sekä Tiinaa, joka oli melkoisen tarkka monestakin asiasta.

Palauta mieleen: Liian märkä tiskipöytä ja 7 muuta asiaa, jotka ensitreffit alttarilla -Samuelissa ärsyttivät Tiinaa

Entä mistä asioista tällä kaudella tapellaan? Esimerkiksi sipulien muovipussittamisesta ja polkupyörien säilyttämisestä. Äänestä, mitä mieltä olet huomisen jakson kiistakysymyksistä:

Pussiin vain ei?

Yhdellä pareista on erimielisyys siitä, tuleeko yksittäinen hedelmä tai vihannes sujauttaa kaupassa muovipussiin punnitusta varten. Ota kantaa, miten on.

Taivasalla vai eteisessä?

Toinen pari saa pitkät keskustelut aikaan siitä, tuleeko polkupyörää säilyttää varkauksien välttämiseksi sisällä kerrostaloasunnossa vai voiko sen lukita taloyhtiön pihalle lukollisen portin taakse. Talossa ei ole pyöräkellaria, joka ratkaisisi ongelman helposti.

Iltapalaa vai iltaruokaa?

Eräs pareista joutuu tiistain jaksossa päivällisen ja iltapalan väliseen limboon. Vaimo mieltää vanukkaan pelkäksi iltapalaksi, joka ei korvaa väliin jäänyttä päivällistä. Mies taas haluaisi syödä vanukkaan päivällisen korvikkeena.

Upotus vai hanakastelu?

Orkidea on tunnetusti haastava hoidettava. Erään vaimon ja miehen välille tuleekin pientä kiistaa siitä, voiko orkideaa toisinaan kastella hanasta, vai tulisiko se aina kastella upottamalla.

Johto seinässä vai ei?

Kodin sisustus, siisteys ja tavaroiden säilytys ovat olleet tyypillisiä kiistanaiheita Ensitreffit-pareille kautta kausien. Tällä kertaa yhdellä pareista on eri näkemykset siitä, missä laturin johdon paikka on latausajan ulkopuolella. Ota kantaa!

Katuruokaa vai roskaruokaa?

Eräs tuoreista aviopareista tuskailee erilaisten ruokatottumusten kanssa. He saavat riidanpoikasen aikaiseksi siitä, ostavatko molemmat kesätapahtumassa jotakin syötävää kojusta.

Vierailija

Pitääkö yksittäinen sipuli pussittaa ja 5 muuta asiaa, joista seuraavassa Ensitreffit alttarilla -jaksossa kiistellään

Kyllä näissä ohjelmissa aika nopeasti näkee syyn sille, miksi ihmiset ovat olleet niin pitkään sinkkuja... Ainakin naisten kohdalla. Kaikki on todella tarkkaa, eikä mitään joustoa ole suuntaan tai toiseen. Mies on hyvä, jos myötäilee naista. Ja sitten nainen todennäköisesti valittaa, ettei miehellä ole selkärankaa. En kyllä aina ymmärrä, miten miehet jaksaa näitä tiukkapipoja. Kodeissakin näkyy yleensä vain naisen maku, joka on yleensä suoraan sisustuslehdestä kopioitu... Kyllä parisuhteessa...
Lue kommentti

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta ja Mieletön elokuu ovat kesäleffojen aatelia.

IS TV-LEHTI: Suomen suven romanttinen taika valjastettiin elokuviin jo Suomi-Filmin kulta-aikana.

Yksi esimerkki on nyt nähtävä Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta vuodelta 1950. Ville Salmisen elokuva kertoo kesäisistä seikkailuista sisävesilaivalla kauniissa järvimaisemissa.

Menneinä vuosikymmeninä kesäromantiikka kukki nimenomaan maaseudulla: heinäladoissa heinät pöllysivät ja Hilja maitotyttö pulahti järveen ilkosillaan.

Nykyvinkkelistä nämä maaseudulle sijoittuvat romanttiset elokuvat ovat mitä parhainta nostaolgiaa.

Myös 2000-luvulle tultaessa on syntynyt useampi kotimainen kesäleffa. Uudessa nousussa ovat etenkin naisiin keskittyvät, naisten tekemät kesäelokuvat.

Nyt nähdään Taru Mäkelän ohjaama, vuonna 2013 ilmestynyt Mieletön elokuu. Se on kepeän nostalginen rakkauskomedia taustanaan heinä-elokuun taitteessa 1962 järjestetyt Helsingin kansainväliset nuorisofestivaalit. Kati Outinen, Elena Leeve ja Laura Birn esittävät helsinkiläisiä naisia, joista kukin kokee festarihuumassa oman romanssinsa. Moskovasta käsin organisoitu nuorisofestivaali toi Helsinkiin noin 12 000 ulkomaista vierasta 136 eri maasta – ja samalla tuulahduksen kylmän sodan huuruja.

Älä missaa näitä! Juhannusyönä Teema & Fem -kanavalla esitetään putkeen myös neljä iskelmäelokuvaa. Kahdessa niistä, Tähtisumua (1961) ja Toivelauluja (1961), nähdään isossa osassa näyttelijä Esko Salminen.

Kaunis Veera eli Ballaadi Saimaalta, TV1 klo 13.35

Mieletön elokuu,  TV1 klo 20.45

Tähtisumua, Teema & Fem klo 23.07

Toivelauluja, Teema & Fem klo 0.35

Yle Areenan kesäohjelmisto hellii romanttisten elokuvien ystäviä.

IS TV-LEHTI: Yle Areenan kesän romanttisten elokuvien ehdoton tähti on Rachel Leigh Cook, 38, joka nähdään pääosassa peräti kolmessa Areenan kesäelokuvassa.

Mallina uransa aloittanut Cook ponnahti tähdeksi jo teini-ikäisenä ja esiintyi 1990-luvulla lukuisissa suosituissa tv-sarjoissa ja elokuvissa. Lastenlikkojen klubi (1995) ja Sinussa on se jokin (1999) tekivät näyttelijästä aikansa teini-idolin.

Hollywood-tähteys on sittemmin vaihtunut kiireiseen lapsiperheen arkeen, mutta viime vuosina Cook on palannut hiljalleen takaisin näyttelemisen pariin.

Nykyään Cook tunnetaan etenkin kepeiden chick flick -tv-elokuvien sankarittarena. Chick flick -termillä viitataan elokuviin, joissa pääosassa nähdään yleensä nuori sinkkunainen, joka monen kommelluksen kautta löytää elämäänsä rakkauden.

Mikäpä olisikaan parempaa hurmaavassa kesäelokuvassa kuin sympaattinen sankaritar ja elokuvan lopussa kuultavat maagiset sanat: Minä rakastan sinua.

Erityisen suosituiksi Cookin tähdittämistä romanttisista elokuvista ovat nousseet Autumn in the Vineyard ja sen jatko-osa Summer in the Vineyard, jotka Cook myös tuotti. Vancouverin henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa kuvatut elokuvat perustuvat kirjailija Marina Adairin samannimisiin teoksiin.

Vuonna 2016 ja 2017 julkaistuissa tv-elokuvissa Cook esittää Frankieta, joka joutuu olosuhteiden pakosta jakamaan viinitilan omistuksen kilpailevan viinisuvun komean Naten (Brendan Penny) kanssa. Kuten arvata saattaa, lempi leiskuu viinitilalla, kun entiset vihamiehet joutuvat lyömään hynttyyt yhteen voittaakseen viinikilpailun.

Talvella 2018 julkaistussa Frozen In Love -elokuvassa Cook puolestaan esittää Marya, joka taistelee huonosti menestyvän kirjakauppansa kanssa. Marylle tarjoutuu erikoinen mahdollisuus saada apua kirjakaupalleen, jos hän suostuu auttamaan pahan pojan maineessa olevaa jääkiekkoilija Adamia (Nial Matter).

”Menikö siinä kuvauksissa päiviä vai viikkoja, en edes muista.”

Cook on kertonut haastatteluissa elokuvan olevan yksi hänen uransa rakkaimmista projekteista, sillä elokuvan juoni on hänen käsialaansa.

– Sain idean elokuvaan vuosia sitten. Olin katsonut Frasier-sarjaa, ja pidin ideasta näytellä hahmoa, joka on vähän liian fiksu. Urheiluelokuvat olivat pakkomielteeni, joten mietin, miten saisin nämä kaksi asiaa yhdistettyä. Sitten minulla välähti. Idea on ollut takaraivossani kaikki nämä vuodet, Cook on kertonut Huffington Postin haastattelussa.

Perhe-elämän ja kiireisen kuvausaikataulun yhdistäminen on näyttelijän mukaan ollut melkoinen haaste. Alunperin Hallmark Channelille kuvatut tv-elokuvat on nimittäin tehty hyvin nopealla aikataululla.

– Menikö siinä kuvauksissa päiviä vai viikkoja, en edes muista. Elämä kahden pienen lapsen kanssa ja kuvauspaikan ja kodin välillä matkustaminen on tehnyt asioista entistä vaikeampaa.

A Wish Come True, Valentine Ever After, Love is Complicated, Autumn in the Vineyard, Summer in the Vineyard ja Frozen in Love julkaistaan Yle Areenassa to 21.6. klo 6.00.  Elokuvat ovat katsottavissa Areenassa 31.8. asti.